Jump to content

Pomoc při parkování Park Pilot

petulko

Recommended Posts

Kedže som doteraz nemal parkovacie senzory potrebujem poradit. Dnes ked som cuval zacala mi signalizacia hlasit, ze nieco je za mnou a ked som bol na cervenej ciare auto samo prudko zabrzdilo. Siel som pozerat do zadu a bol tam len konar z krika. Tak funguje parkovaci senzor, ze aj sam zabrzdi?

Edited by Pawouk
Upraven název tématu.

před 21 minutami, KennyMc napsal:

Tak to funguje, ale nespoléhal bych se na to, že to pokaždý zabrzdí.

Ja som vedel ze tam nie je prekazka  tak som spokojne cuval s vedomim, ze tam je krik ale ze to urobi taku ranu a zabrzdi som nevedel . 

Samozrejme nespolieham sa na to. Je to ale jedna dobra sprava, co ma Scala :)

Zajímalo by mě, proč se výrobce vůbec snaží vytvářet a vydávat návody k použití, když to nikdo nečte (v tomto případě str. č. 133)... Škoda zbytečné práce a papíru. Poznámka - parkovací senzor nic nezabrzdí, proto jsem upravil název tématu.

• Pozitivní 1

• 1 year later...

Tak dnesnim dnem zacinam resit prvni problem. Predni dva senzory (ty nejbliz RZce) se ve vetsich mrazech zblazni a detekuji neexistujici prekazku. Nahodile detekuje bud jeden nebo oba dva a jak se jim zachce. Jakmile je tepleji, nebo auto chvili stoji po zahrati (senzory se pravdepodobne prohreji) funguji jak maji, ale jakmile se opet predek promrzne, zacne to nanovo. Samozrejmosti je ocisteni techto senzoru, ale vliv ma na to teplota. Jakmile je chladneji nez -5 tak zacina problem.

Nestalo se to jiz nekomu ?

Jiz jsem problem konzultoval se servisem a jsme domluveni podle predpovedi, az zase bude vetsi mraz, tak se operativne domluvime a mam dostavit vozidlo pres noc, aby to mohli zdiagnostikovat a prokonzultovat se SA.

Roto som mal ja minulý rok počas zimy. Mne to však robil len jeden senzor. Tiež ten najbližšie k poznávacej značke. Ale časom to samo prestalo, a musím povedať, že túto zimu je všetko OK.

Opýtam sa pre istotu: okolie značky je teda čisté, bez námrazy, alebo snehu, však ? 

• Díky 1

• 1 month later...

Hmm tak ze me SA udelala debila, kterej nevi, ze by se snad senzor pokud tohle dela nejdriv ocisti. Prilozene fotky a video nepomohlo. Kazdopadne servisak rikal, ze to vyjadreni prislo ponekud rychle a ze se domniva, ze techto pripadu bude vic a ze nevedi co s tim, tak to proste timto odpalkuji a bud po case clovek prijde opetovne a oni jiz budou mit reseni, nebo ne.... ach jo :( - no auto je v zaruce jeste vic jak 4 roky takze kazdou zimu budu reklamovat...

IMG_3874.jpg

Ty senzory jsou jen zfušovaně přibodlé k masce. Respektive držák senzoru. Měnil jsem masku, viděl jsem to. 

Stačí trocha síly a urve se to. 

Podíval bych se pořádně jestli některý není zatlačený. 

A taky bych je opatrně přetřel nějakým lihem nebo isopropylalkoholem. Může tam být nějaký tuk, mucha, bordel. 

Taktéž guma okolo jestli není shrnutá... 

• 1 year later...

Ahoj. Trochu to ozivim 😀

Tema je Automaticky Parkovaci asistent tzn automaticke parkovani podelne i pricne. 

Mam Scalu style plus v dsg, predni a zadni senzory, kamera + bolero, hlidani slepeho uhlu. Otazka zni - lze dokodovat automaticke parkovani? Cudlik tam neni. Pripadne co se musi vze doplnit??

• 11 months later...