Přejít na obsah

Scala a závodní okruh


Vojtapablo

Doporučené příspěvky

Zdravím,

po pár měsících seznamování se se svým vozem jsem začal přemýšlet nad jízdou na brněnském okruhu. Mým cílem není hnát se za adrenalinovými zážitky v oblacích dýmu a smradu spálených pneumatik. Spíše chci zjistit, jak se auto chová ve vyšších rychlostech a průjezdech zatáčkami. Pročetl jsem si na webu pár tipů, na co si dát pozor a největším strašákem je výdrž pneumatik. Máte někdo zkušenosti se svou Scalou z okruhu? Jak velká šance je, že si při slušné plynulé jízdě sjedu gumy a budu muset nakoupit nové? Chystáte se někdo přímo na brněnský okruh také? 
Díky za Vaše tipy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

čau, jestli chceš aby auto vydrželo a nevadlo, tak kup určitě Michelin CUP2 pneumatiky, ty vydrží dost....a určitě namontuj dopředu větší přední brzdy nebo alespon odolnější destičky třeba od Pagidu atd... hlavně si hlídej tlak v gumách, ideální mít za tepla max 2.3 baru....

Editováno: , autor: kokta7
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky za tip s tlakem v gumách. Ohledně dalších úprav... Nechystám se na okruh pravidelně. Chci si to jen zkusit a objevit se tam třeba jednou za rok. Takže neplánuji investovat do lepších součástek. V podstatě se snažím zjistit, jestli má někdo zkušenost s jízdou na okruhu a následným opotřebením, hlavně pneumatik. Dá se tomu předejít? Je, čeho se bát? Jsou to jen pověry? :-D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jestli si to chceš zkusit, tak si pujč auto :-D 

 

ano dá se tomu předejít, neřezej zatáčky :-D a jezdi tam jako důchodce  :-D  lepší zabrzdit dřív do zatáčky, než to poslat do prvního kačírku nebo svodidel ;-) 

Editováno: , autor: kokta7
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kluci dobrý rady, ale pokud chce Vojtapablo vyzkoušet v bezpečí okruhu jak se chová auto ve vyšších rychlostech, tak mu Závodní pneu nebo půjčený auto nepomůžou. A furt lepší, když limit auta zkusí na okruhu než v provozu na silnici. 

 

Lepší než volný ježdění na vokruhu pokud nemáš zkušenost, je škola smyku, gde ti vysvětlí co a jak a poradí ti i s jízdou ve vyšších rychlostech a pak si to zkusíš v praxi.

 

https://www.polygonbrno.cz/skolasmyku/advanced/

 

  • Díky 1
  • Pozitivní 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...