Přejít na obsah

Porucha tažného sklopného zařízení SIII


kotoram

Doporučené příspěvky

Nemáte nekdo zkušenosti s poruchou tažného sklopného zařízení u superb 3 (vyklápění pačkou v kufru)? Z ničeho nic mi vyskočila hláška, že mám vysunuté tažné zařízení, byť je zaklopené. Několikrát jsem ho vyklopil a zaklopil, ale výsledek nula. Zřejmě je vadný spínač, který signalizuje vyklopeno nebo zaklopeno. Řešils jste někdo opravu? Lze vůbec rozebrat tažné zařízení? děkuji za reakce.

15904225187726283676688628880023.jpg

Editováno: , autor: kotoram
Upraven název tématu.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem zkoušel zapojit vlek jiný. Nic se nezměnilo. Světla všechny na vleku svítily, po odpojení zase stejná hláška, kontrolka uvnitř kufru svítila zeleně, když byl vlek zapojen. Po zaklopení svítí červeně. Mám za to, že v tom sklápěcím systému je nějaké čidlo nebo spínač, který hlásí, zda je koule vyklopená nebo zaklopená. Možná, že to čidlo si "myslí" že je koule stále vyklopená... nevím :(

Editováno: , autor: kotoram
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Ahoj, přidám podobnou zkušenost. Trochu delší, ať to má pointu. Jeli jsme s karavanem, z Prahy, pak jižní Morava, a nakonec severní. V Rožnově pod Radhoštěm pršelo, tažné sklopené, zavřené, po připojení kabelu karavanu hlásilo, zkontrolujte světla, asi 4 hlášky. Tažné jsme zavřeli, otevřeli, asi 5x, no museli jsme ojet. Po cca 20km vše v pohodě ... pak se nám to stalo na cestě z chalupy, co 2 měsíce, co 10 km vyndat, zabrat, do toho to hlásilo, že tažné máme zkontrolovat. Přitom nebylo používané.

 

Pak tedy záruční oprava. Poprvé, že nic nemohlo najít, diagnostika nic nenašla. Poslal jsem jim fotky, znova záruční servis, vyměnili řídící jednotku. Po cca měsíci zase to samé, vyměnili znova jednotku, a až jsem fakt tvrdě nastoupil, a zase sadě fotek, vyměnili celé kabely, řídící jednotka, přenahráli SW, a tažné funguje. Jen teď zase nefunguje mrtvý úhel, side asistent. Takže, kabely. Už mě to nebaví :-/

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...