Přejít na obsah

LED hmlovky


TeRSka

Doporučené příspěvky

Zdravím pozerala som po internete a nikde som nenašla odpoveď.. snáď mi budete vedieť pomôcť.. mám Octavku III RS a chcela som vymeniť hmlové žiarovky za LEDky no keď som to zmenila žiarovky 5x preblikli ptm asi 5 sekúnd svietili a ďalej nič.. skúšala som to aj na bratovej dvojkovej Octavke a výsledok bol ten istý.. vie mi niekto poradiť čo treba spraviť aby to fungovalo?  Ďakujem. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Před hodinou, Zdenek Pastorek napsal:

Určitě měl. I kdyby LED bez canbus svítilo, tak budou hlásit chybu. Takže bez “škatulky” ani ránu. :palec2:

Nedá sa spraviť cez diagnostiku vypnutie hlásenia akejkoľvek žiarovky a v tom prípade by to mohlo fungovať? 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Čo ja viem tak ide o to či je studená farba čiže biela a teplá čiže tá klasická oranžová alebo ako ju nazvať.. oranžová lepšie preniká hmlou.. biele svetlo ti v hmle nepomôže.. mne nevadí že nie sú homologované.. lepšie to vyzerá s bielym svetlom 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 29. 5. 2020 na 22:15, beuticek napsal:

Ale ledky do mlhovek nejsou homologované. Takže za mě mínus. 

A Kodiaq, Karoq a S3FL má ledky, pokud myslíš dodělávané a nepřestřelí se výkon, proč ne?

Pravda je, že hlavně u Corneringu jsou ty žluté mlhovky ne moc vkusné, sám mám na Superbu NOKYA modré H8 žàrovky a designově jeto lepší.

Editováno: , autor: xtrack
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přední mlhovky nikdy nebyly povinné.

 

Bohužel přední mlhové svítilny jsou u O3/O3FL úplně zprasené, o tom se psalo již mnohokráte. Na rozdíl od O2/O2FL je jejich účinnost s konvenčními žárovkami v mlze zcela mizivá, jsou víceméně jen na okrasu či pro corner funkci. Používám jasně žluté NOKYA (v halogen provední), a ani s těmito to není žádný zázrak, byť na předchozích verzích Octavie svítí v mlze naprosto skvěle. 

 

Originál halogen žárovky jsou v mlze u O3 takřka zbytečné a dost neúčinné. To už je lépe se si pomoci adaptivním tempomatem, byť ten nepomůže se stojící překážkou.

 

Proto také uvažuji o výměně halogenů za nějaké žluté LED provedení s zvýšeným světelným výkonem, který by eliminoval tu zmíněnou konstrukční katastrofu O3 mlhových světlometů. Tady je mě bližší bezpečnost jízdy v mlze, než homologace nebo dokonce nějaký "design" při funkci corner...

A dát si do mlhovky světelný zdroj s modrým nádechem pro lepší design je úplný nesmysl, maximální efekt je tak možná jen pro "holky na chodnících" :-( Ale proti gustu žádný dišputát...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...