Přejít na obsah

Chyba P0402 Fabie 1,4 16V


sinners7

Doporučené příspěvky

Zdravím jsem tady poprvé ,něco jsem tady o této chybě hledal ,ale řešení jsem nenašel .Tak se pokusím popsat mou anabázi.

Mám fabii 1,4 16V motor BBY rok 03. Najet 186tKm.

Začátkem dubna se ukázala chyba MIL  P0401 což  bylo nedostatečný průtok zpětného oběhu výfukových plynů. Ještě jsem kolem EGR ventilu nic neřešil, a zaměřil jsem prvně na čidlo vzduchu které měři i váhu vzduchu a na vstup spalin od EGRu do sacího prostoru pod škrtící klapkou. Které bylo dost zanešené vyčistil jsem prostor kolem vstupu a vyčistl i škrtící klapku. Nastavení škrtící klapky proběhlo v pořádku.

Zkontrolováno u technika na VAG. Ale co jsem si všiml ,že motor  jak se zahřál tak při jízdě pokud jste vyřadily kolísaly otáčky mezi 1000-1300, při zabržděni klesly na 800 a volnoběh byl v klidu.

Prostě jakoby při jízdě a vyřazení otáčky kolísaly ,ale jak se auto zastavilo spadly na volnobeh a krásně držely.

Při tomto chování asi po 40km se oběvila chyba P0402. Tak to jsem už vyměnil EGR venti za nový (Pierburg) a stí mi i čidlo vzduchu.To předchozí jsem jen vyčistil bylo zanešené.

Znovu jsem zkontroloval přes VAG a vše podle technika OK.

Jen se stále opakuje chování volnoběhu za jízdy , to se ovšem nechová pokaždé v průběhu jízdy není to pravidelně. Co se pravidelně po asi 40km opakuje periodicky chyba P0402.

Tak mě napadlo zaslepit EGR ventil těsněním  za egrem i před vstupem do sání (kdyby nahodou byla trubka od egru prasklá a přisávala) A auto se chová stále stejně ..volnoběh i chyba P0402. Tedˇ se ukazala asi po 90km. Auto ve vysokých otačkách jede v pohodě.

Co vím tak EGR při startu-volnoběho- vyšším zatížení auto je zavřený.

Co mohu tak mám diagnostiku v mobilu Torgue. Kde vydím úhel nastavení klapky , opod.

Co jsem vysledoval tak v okně Emission readines při vymazání chyby jsou neukončeny tři položky ,což chápu že chyba byla vázana na konkrétní věci. Funkci egru ,O2,katal. Ale v okamžiku kdy vyskočí chyba  P0402 a než ji smažu je u položky EGR system ..complete". Proč je kompletní když chyba přimo popisuje chybu EGR?

v přiloze ještě uvádím stav ,,zmražených snímku" při chybě.

Kde ještě hledat .

P.S. olej měněn vloni, pravidelně,vzduch filtr taktéž v srpnu ...do benzínu pravidelně dávám VIF Super Benzin Aditiv , vyměna asi dva roky palivový filtr.

screenshot[1027].jpg

Bez názvu 1.odt

Editováno: , autor: sinners7
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Zdravím, přišel jste v čem byla závada? Mám úplně totožný problém, Fabia 1.4 16v 55kw motor BKY r.v. 2005.

EGR ventil jsem měl sundaný a byl úplně čistý, jediný co jsem čistil, tak byla trubička od EGR ventilu pod škrtící klapkou, kterou jsem důkladně celou vyčistil. Když už jsem si myslel, že jsem se té závady zbavil, tak po cirka 10k km opět vyskočila (teď vyskakuje dost často).

 

Byl bych rád za jakoukoliv radu, která by vedla k úspěšnému vyřešení tohoto problému.

Děkuji

Screenshot_20210611-171941.png

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...