Přejít na obsah

Funkce "Zobrazení jízdní dráhy" zmizela po garanční prohlídce


Feekus

Doporučené příspěvky

Ahoj, chtěl bych se zeptat na vaše názory k následujícímu probmlému:

 

Mám Rapida prosinec 2018, 81kW 1.0 TSI, koupený ojetý před dvěma týdny u autorizovaného prodejce.

 

Vzhledem k tomu že u něj zatím nebyla provedena výměna oleje, tak jsem si nechal v jiném autorizovaném servisu provést garanční prohlídku dříve (preferuji roční interval výměny oleje než ten 2 letý). V servise mi tedy přepnuli režim z 2 letého na jednoletý a provedli výměnu oleje. Taktéž jsem si při dané prohlídce nechal namontovat GPS lokátor patriot. A co se stalo:

 

Po prohlídce jsem zjistil že v parkovacím asistentu zmizela funkce "Zobrazení jízdní dráhy" - viz přiložený obrázek z manuálu. Jedná se o tu část zobrazující směr natočení kol (označeno symbole "A" na obrázku). Parkovací senzory samy o sobě fungují, zapínají se správně při zařazení zpátečky či aktivací tlačítka, akorát se neukazuje ten směr jízdní dráhy.

obrazek.thumb.png.cedcca950ab607bfc039c4375bae1d5d.png

Po oznámení mé reklamace se mě prodejce snažil přesvědčit že dané funkce ve výbavě žádného rapida a ani fabie není. Co samozřejmě musí být lež, vhledem k tomu že ta funkce tam byla, je uvedena v návodu a navíc mé předchozí auto byla fabie 2016, a taktéž tu funkci měla. Takže prodejce se asi snaží jen zbavit viny nebo je to jen jeho prostá neznalost.

 

Proto bych chtěl poprosit jestli máte nějaký nápad jakou chybu při servisní prohlídce mohli udělat (abych je mohl v servise popostrčit správným směrem jak to opravit) a jestli mi někdo můžete potvrdit kdo tu funkci taky máte v Rapidu (starší rapidy ji neměli - hledal jsem ve starších manuálech rapidů),  že tam ta funkce opravdu je a že jsem skoro 2 roky nepoužíval něco co neexistuje :). A taky jak jim mohu vůbec dokázat že ta funkce v daném vozidla má být? Když jsem jim to dokazoval manuálem, tak mi tvrdili, že to se liší dle výbavy (ale dost pochybuji že by byl příplatek ve výbavě pro to zobrazení jízdní dráhy samostatně - myslím si, že to je součást příplatku za parkovací senzory, v manuálu rovněž není popsána žádná verze parkovacích senzorů bez tohoto zobrazení).

 

Mé teorie co se mohlo stát:

  1. Technik při přepínání z long life na jednoletý interval možná musel zapsat nějaký kód přes diagnostiku pro vypnutí long life servisu  - přepnutí kódu změnilo konfiguraci výbavy.
  2. Technik nechtěně přepnul navíc jiný kód než měl
  3. Technik zvolil v diagnostice špatný model / verzi auta, která danou funkci nepodporuje
  4. Technik použil diagnostiku se zastaralo verzí, která vůbec nezná tuto verzi auta (ale je to autorizovaný servis, tak to se mi zdá nepravděpodobné)
  5. Technik při montáži GPS lokátoru přerušil/vypojit/prohodil nějaké datové vedení s informací o zařazeném stupni či směrem otoční volantu (ale opět mi to přijde nepravděpodobné, patriot se připojuje jen 3 dráty - napájení + pin s informací o nastartování).

 

Předem děkuji za jakékoli nápady jak danou situaci vyřešit / opravit.

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 32 minutami, Petr Rapid napsal:

Čau. Tak si to nech dokódovat. Někdo se tu najde v blízkosti tvého bydliště. 

To by byla pro mně až nejzazší možnost - doufám že se mi podaří to nějak vyřešit formou reklamace v tom servisu (akorát jim musím dokázat že to to auto má mít), protože takto to budu mít opraveno na náklady servisu. Další věc je případná ztráta prodloužené záruky (což nevím jestli mohou zjistit).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Trajektoriu dokaze zobrazit Rapid aj Fabia 3. Podmienka su predne parkovacie senzory (o ktorych nevidim zmienku), inac to nefunguje. S vymenou oleja to nema nic, je to ina jednotka. Da sa upravit kodovanim, mozno to bude rychlejsie ako dohadovanie sa v servise a reklamacia

 

https://forum.skodahome.cz/uploads/monthly_2019_05/030.jpg.33f8de99636b828ebb98e9a3a71ee1b7.jpg

Editováno: , autor: wirer
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 3 hodinami, wirer napsal:

Trajektoriu dokaze zobrazit Rapid aj Fabia 3. Podmienka su predne parkovacie senzory (o ktorych nevidim zmienku), inac to nefunguje. S vymenou oleja to nema nic, je to ina jednotka. Da sa upravit kodovanim, mozno to bude rychlejsie ako dohadovanie sa v servise a reklamacia

 

https://forum.skodahome.cz/uploads/monthly_2019_05/030.jpg.33f8de99636b828ebb98e9a3a71ee1b7.jpg 258 kB · 0 stažení

Moc děkuji za odpověď, teď aspoň vím že to nebyla fata morgána :D když jsem to tam měl. Mám verzi s předními parkovacími senzory. Mimochodem mám tam tu verzi infotainmentu, ta co se jmenuje Swing a má na každé straně 3 tlačítka místo 4, nevíte náhodou jestli to by mohl být ještě argument pro ten servis, že tato verze to nemá mít (v návodu ale nepíší nic u této funkce že by se měla lišit dle verze infotainmentu)? Jinak použiji tvoji fotku jako důkaz toho že to rapid má ve výbavě tak jsem zvědav co to udělá s jejich tvrzením že to v žádné verzi nebylo :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 26 minutami, wirer napsal:

Swing trajektoriu nevie, dokonca ani Swing+ z FL verzie co mam na F3

To by bylo nemilé pro mně, doufám že se pleteš. Samozřejmě je možné že jsem to těch 14 dní co to auto mám používal a neuvědomil si to že to tam není, ale radši doufám že to tak není a že je to třeba v rozdílu verze. Tak budu doufat jestli se tady ještě neobjeví náhodou někdo se Swingem kdo by tu funkci měl aktivní.

 

Pak je ale zvláštní, proč v manuálu u této vlastnosti nepíší, že se liší dle verze infotainment, jako to píšou u ostatních funkcí :(

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj,

mám Swing 6,5" a z výroby přední i zadní senzory. Možnost zobrazení jízdní dráhy nemám (viz. foto). Nikde v menu jsem nenašel možnost funkci aktivovat, kódovat jsem nic nezkoušel....Pokud to rozchodíš, dej prosím info.

 

 

parkpilot.jpg

Editováno: , autor: JirikTU
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...