Přejít na obsah

Neukončí se dobíjení NiMh aku


psurn

Doporučené příspěvky

Ahoj, kdyby někdo věděl, čím to je: Koupil jsem si nůžky s NiMh baterii, mají se nabíjet nové až 14 hodin, po ostříhání tak 10 hod. Já je nabíjel asi 16 a kontrolka stále svítila. Pak po stříhání (nebyly ještě vybité) jsem je opět nabíjel zase asi 16 hod. a opět bez ukončení nabíjení. Takže asi nelze baterii zcela nabit. Přijde mi ale zajímavé, že na měřáku je po připojení i na konci nabíjení stále stejný výkon 7W se střída s 3W.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nemám tušení o jakou baterku, nabíječku se jedná, ale obecně pokud se má nabíjet víc než 10 hodin, jedná se o normální nabíjení malým proudem, kdy nabíječka sama nabíjení neukončí pokud nemá časovač. Pokud je proud menší než desetina kapacity, nedochází vpodstatě k přebíjení a poškození akumulátoru, třeba ruční vysavače jsou běžně trvale na nabíječce. Takže pokud není v návodu k nůžkám vyloženě napsáno, že po nabití má něco zhasnout, nebo rozsvítit se, musíš hlídat čas.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky za odpověď. Kapacita uvedena není, jen Ni-MH. Výstup z nabíječky je 3,6 V 1A. Což odpovídá mnou naměřeným 3W, ale ty se pravidelně střídají s 7W. Po nabíjení by mělo LED zhasnout, mě ale stále svítí a výkonové parametry jsou stejné jako na začátku (měřeno měřákem přes síťovou zásuvku). Baterie asi v nějakém špatném stavu nebude, Má vystačit na 45 min, já to neměřil, ale na jedno stříhání v pohodě vystačila.

Stříhat se lze i při nabíjení, to pak led zhasne a na měřáku naměřím výkon 8W. 

Nabíjí se to asi hodně malým proudem, protože se nic nezahřívá. 

Jedná se o

https://www.e-grundig.cz/cs/grundig-mc-6040?utm_source=heureka.cz&utm_medium=referral#u11071

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...