Přejít na obsah

Vibrace při jízdě - nevyváženost pneumatik a kol


Jirka 1985

Doporučené příspěvky

Zdravím všechny, chtěl bych Vám pomoct jestli Vás trápí ten samej problém se kterým jsem se potýkal i já na mé O3 FL . Koupil jsem si nové originál Alu kola 16" plus pneu Michelin a nechal jsem si je nazout a vyvážit a vyrazil jsem na cesty. Každý den jezdím po dálnici a po pár dnech jsem  začal cítit jak  mi auto vibruje  od 119km/h tak do 135km tak docela nic moc. Zajel jsem si nechat kola převážit a stále to samé. Tak jsem zajel do jiného servisu a zase to nepomohlo a to už mě to stálo dost peněz. A už jsem začal přemýšlet o poloosách atd. Pak jsem celej večer pročítal internet až jsem našel firmu Pneu Boháček MB a tam maj super vyvažovačku Hunter a ta ukázala že jsou alu kola ve špatném poměru k pneu. Jedna věc je super že na konci všeho vám počítač řekne jaké kolo má přijít na jakou nápravu a stranu aby to bylo super a musim říct že je naprostej klid a dokonce se to lépe chová na silnici! Tak doufám že to někomu pomůže:)

Editováno: , autor: Jirka 1985
Upraven název tématu.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vie mi niekto so Slovenska povedať kde takú vyvažovačku nájdem ? Tento problém mám tiež. Pneu mám po jednej sezóne zjazdené rovnomerne, vyvážené viac krát tiež. Disky rovné, podvozok podľa STK bez vôle. Kľúdne môžem chodiť po dialniciach 200kmh a vibrácie nepozorujem ale od 130 do 150kmh to cítim najviac (v najčastejšej rýchlosti ako jazdím po dialnici).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tydle vyvažovačky má i síť BestDrive. Ta vyvažovačky je spešl v tom, že má přítlak, kterej tlačí váhou 80 kg na pneumatiku jako by měla po silnici. 

Prostě se ti sešel "šev" pneumatiky a "šev" disku. Někdy stačí pneumatiku votočit vo čtvrt votáčky, jindy musíš proházet pneu na šiškách. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tam nejde jenom o gramy a následné dovážení. Na monitoru  je něco jako stupnice kompatibility a já měl obě přední v červených číslech! To se muselo  vyřešit. Podle mě je tento systém vyvažování to nejlepší co můžu autu dopřát ale i toto vyvažování prý může mít do 5% chyb. Ale prý vše vyřeší zdarma což je fajn:)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...