Přejít na obsah

Ťuknutí při couvání do Octavie II


skodovak11

Doporučené příspěvky

Ahoj,

 

přítelkyně nedávno při vyjíždění z parkoviště na sídlišti (pozn. parkoviště je na vyvýšeném místě) ťukla auto, protože při vyjíždění s autem bohužel z vyvýšeného místa spadla moc rychle, nedávala pozor a auto ji sjelo až k autu zaparkovanému na druhé straně silnice (pozn. auto stálo zaparkované na chodníku, v protisměru).

 

Octavia II (rok v. 2005-2006) nájezd 210 000 km skončila tak, jak je v příloze. Na přítelkyni Fabii I (2006) není nic vidět. Přítelkyně na místě řešila situaci s majitelem, na místě si vyměnili čísla...

 

Rád bych se zeptal na pár věcí, včetně toho, že pan majitel hovoří o futuristické částce opravy 100 000 Kč (což by rovnou značilo, že měl zavolat policii, převyšuje to pomalu již kupní cenu téhle Octavie a rovnou by se to mohlo klasifikovat jako "totální škoda", což by značilo že auto není pojízdné) tak jsem si ještě všiml, že ani přední, tak zadní dveře nelícují s prahem.

 

Nemyslím si, že je možné, aby se oboje dveře takto hnuli po nájezdu Fabie v rychlosti chůze, ještě k tomu když na Fabii nic není, a ty důlky na dveřích nejsou nijak obrovské. Pán mimochodem i den poté, hovoří o částce 100 000 Kč a rád bych si s vámi pohovořil. Co si o tom myslíte? Dle mého, bylo ono auto bouráno na tento bok již dříve (pán ještě říkal "Už zase"), popř. něco bylo u těch dveří měněné. Nesedí mi prostě, jak to nelícuje s prahem, oboje dveře jakoby byly vtlačeny dovnitř.

 

Díky za odpovědi a zdar

 

IMG_20200617_192233.jpg

IMG_20200617_192237.jpg

IMG_20200617_192239.jpg

IMG_20200617_192249.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@skodovak11 tak jednou došlo k poškození vozu a jelikož jste viníci tak nezbývá než škodu uhradit. Předpokládám, že z pov.ručení, hotově určitě ne, to už je lepší přijít o nějaký ten bonus a to že si pán chce nechat opravit i šrámy z dřívějška tě už nemusí tolik zajímat (bohužel on na tom může teoreticky "vydělat"). To je těžké polemizovat co už bylo před ťuknutím a co ne... Vzhledem k tomu rezu ten práh už něco zažil.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Pawouk Však jsme také vše vyplnili a půjde to normálně přes pojišťovnu.

 

@l79 Bohužel ano, půjde to normálně přes pojišťovnu, mně šlo o to, zda se může člověk nějak bránit ohledně toho, co opravdu způsobil a co ne. Vzhledem k tomu, že práh Octavie v místě oné promáčkliny je v takové výšce, že by to Fabii nikdy nešlo způsobit, tak tam určitě ta část s prahem už byla, nehledě na to, že mám stejný dojem ohledně toho poškození u dveří.

 

Na Fabii nic není, a jediná věc, která si myslím je na Octavii opravdu způsobená přítelkyní je důlek resp. zvlněný plech u předních dveří. Netuším, zdali by tohle nějak vyřešila zadní kamera, kde by bylo vidět to poškození již předem.

 

Pán si takhle holt opraví opravdu šrámy z dřívějška, i když logicky tvrdí, že tam nic takového nebylo. Ale co už... :)

 

Nehledě na to, že pán doteď parkuje proti předpisům. :)

Editováno: , autor: skodovak11
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Twisted Jo, kdyby se to stalo mě tak cuknu o pár milimetrů, podívám kam to bylo, nafotím (přítelkyně je ale začínající řidička, tak z toho byla hned mimo).

 

Je to 1.9 TDI, v minulosti už bouraná, nevím jestli chtěl pán přítelkyni částkou 100 tisíc Kč vystrašit, nemá sebemenší ponětí o cenách, nebo si chce vyměnit rovnou všechny dveře.

 

Každopádně si stojím za tím, že si pán chce dodatečně opravit auto, ale takhle je to bohužel mé tvrzení postavené na faktech ohledně pozice poškození na Octavii a na proporcích Fabie. Tož to je pak akorát tvrzení proti tvrzení - a s tím moc neudělám. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

a o co vlastně jde? pojištovna něco zaplatí,viník přijde o bonus,i když pokud je to začátečnice tak žádný nemá a pouze ji na příští smlouvě zdraží pojištění,co pojištovna nakonec zaplatí,je věc druhá,pokud se likvidátorovi něco nebude zdát,předá událost k řešení na oddělení,kde se podobnými podvody zabývají,prostě on to zkusí a bud to vyjde nebo ne,obvykle se na podobných událostech pouze prodělává,mě nabourali oktávku 1.2 v polsku,dodnes nemám od pojištovny ani korunu a pořád se to řeší,první majitel,malý nájezd,ale to nikoho nezajímá,prostě totální škoda a hotovo,takže nech starosti na pojištovně,oni na to mají lidi,švagr dělá likvidace a jakmile je sebemenší podezření na podvod,což tohle vypadá,tak se to řeší,ale přítelkyni to může být jedno,at bude škoda 1000 nebo 100 000,ji to stát nebude nic,pouze tu vyšší pojistku

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...