Přejít na obsah

Skrat(?)


Mizgy

Doporučené příspěvky

Dobrý deň, 

Chcel by som sa skúsiť informovať, alebo poradiť kde by mohol byť problém poprípade ako ho vyriešiť.
Jedná sa o auto Škoda Fábia 1.4 MPI rok výroby 2002.
Dnes sa mi druhý krát stala situácia, kde počas daždivého počasia sa počas jazdy stierače z prvého stupňa začali správať ako keby boli na max. stupni, všetky smerovky zostali svietiť pasívne, kontrolka posilňovača riadenia (oranžová kontrolka volantu s výkričníkom) sa rozsvietila, ale na priek tomu som nepocítil, že by mi volant či niečo iné šlo ťažšie, vnútorné svetlo na strope nešlo zapnúť. Toto všetko pretrvávalo aj na ďalej po vypnutí motora či vytiahnutí kľúča z auta. Všetko prestalo až po odpojení batérie. Po jej zapojení späť všetko funguje ako by malo, otázka znie do kedy, alebo čo by mohlo spôsobovať túto chybu či skrat. Stalo sa mi to zatiaľ len dva krát ako som spomenul a dva krát počas dažďa. Rozmedzie medzi dvomi týmito situáciami môže byť približne 3 až 4 týždne počas ktorých bol dážď viac krát, ale bez toho že by sa stalo niečo podobné. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Také dle projevu tipuji na hlavní kabelový svazek v motorovém prostoru. Pokud je ještě pořád z výroby ohnutý do sifonu tvaru "U" a navíc je dole naložený v louži vody na nosníku (při dešti), tak jsou vodiče za ta léta shnilé. Bohužel známá nemoc Fabií, myslím, že zde na fóru to už bude, jen hledat. Šlo to zavčasu řešit úpravou toho tvaru sifonu ze svislé polohy do vodorovné, tak aby nestál dole ve vodě (dělal jsem to asi před 15 lety na mojí 20-tileté Fabii 1,4MPi a svazek je v pořádku). Nyní jestli je už zkřehlý a shnilý, tak na to radši vůbec nesahat a nechat jej vyměnit, ať ti zkraty nenapáchají nějaké škody na elektrice.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...