Přejít na obsah

cukání motoru


mateov

Doporučené příspěvky

Dobrý den, nevím si už rady s Octavia 2 1.9 tdi BXE  77kw r.v. 2010 po fl... Pokusím se Vám problém popsat co nejpřesněji. Asi 3 týdny zpět sem pocítil při jízdě něco špatně začalo to prvně tím, že pří akcelerací na rychlostní stupeň 3 občas cukla... O třeba týden později na to se přidal i rychlostní stupeň 2 a 4 také při akcelerací totéž stejný problém. Zajel jsem na diagnostiku (origo VAG), která nám nic neřekla, ale i tak jsem to tam nechal ať na to mrknou sundali ventilové víko zkontrolovali váčku při jednom sundali EGR také KLAPKU oba díly se vyčistily ačkoliv na těchto dílech nebyl velký nános "bordelu" tak jsem pocítil lepší požitek z jízdy, ale pořád to problém nevyřešilo. Včera auto nechtělo nastartovat, což jsem se divil chytlo asi na 4 start vyjel jsem z parkovacího místa celé parkoviště procukal a zase to jelo s tím, že občas při akceleraci na rychlostní stupeň 2,3,4 zacuká jak za tepla i  za studena. Také se občas stává, že po vyřazení: příklad "před větším retarderem na parkovišti vyřadím přejedu ho na Neutral auto zničeho nic umře.. nastartuje a jede zase dál" žádná kontrolka krom červené baterky, což je v tomto případě normální se nerožné. Auto je už asi 8 000 km po rozvodech včetně vodní pumpy překontrolováno nastavení rozvodu vše OK a diag stále nic. Vstřikovače zkontrolovali taky mají OKA kompresi... Ještě před tímto problémem se měnilo čidlo kliky, které je na tomto motoru špatně přístupné šla dolu převodovka cestou se vyměnila spojková sada včetně dvouhmoty veškeré díly nahrazeny prvovýrobou. Od tohoto servisního zákroku to celé začalo, ale to bude shoda náhod si myslím. Typ toho cuknutí je něco jakoby se ne 2 vteřiny přiškrtila nafta třeba... Momentálně zkusíme vyměnit tandemové čerpadlo pak už nás napadá čerpadlo v nádrží nebo z oxidovany nějaký kabel, který by teoreticky nemusel vyhazovat žádnou chybu pokud to není čidlo jinak nevím tankují normálně na Benzině nebo OMV jinak nikde jinde a přidávám vifa dle norem. Tankují do plna a jezdím do cinknutí rezervy. NĚJAKÉ RADY OD VÁS PROSÍM ? Díky moc nebo to dám na vrakač... 

Editováno: , autor: mateov
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Před hodinou, Tomdlouhan napsal:

Ahoj. Nechci byt chytrak ,ale palivovej filtr a celej system podavani nafty to je dulezity pak podavaci cerpadlo,nejsem si jistej jestli tam je.

Ahoj, v pořádku palivový filtr měněn před 10 tis km, ale ještě se zkontroluje. Jinak PD = přímé vstřikovaní tudíž vstřikovače s čerpadlem jsou dohromady, kdyby tam byl problém už je špatná komprese.... Kompresi vstřiku mám oka. Dále je tandemové čerpadlo, které zítra zkusím vyměnit zda pomůže a pak už jen palivové čerpadlo, ale dnes sem ještě přemýšlel výše, jak popisují, že to začalo od problému, kdy jsem nemohl nastartovat kvůli čidla kliky, které se vyměnilo od té doby cukání a pouze se to stupňovalo k horšímu tak mě napadla elektrika k tomu čidlu, které je vyměněné. Což by chybu nemuselo házet pokud tam je nějaká oxidace jednoho kablíku třeba... A ty čerpadla nejsou většinou věcí co odcházejí ve 250tis km... To tandemové ještě budiž skrz pístky co jsou vevnitř atd.. malinko od oleje je, ale nic extra a nafta z něj neteče..  Tak uvidíme jsem si bezradný už jinak nevím :( :( :'( 

Editováno: , autor: mateov
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 5 minutami, Choseu napsal:

Když sundali převodovku,měnili i gufero motoru ze strany spojky?Pokud ano,musí se měnit celá příruba s guferem a pokud se to nenastaví přesně,tak to dělá takový bordel,nebo to nejede vůbec.

To se tuším neměnilo...

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Dobréj mame asi stejní problém ..   Octavia1,9 tdi 2000rok  po ujetých 5km se rozsvítil kontrolka asr ,začně cukat  a vypne motor .nejde nahodit..po 5 minutách opět nastartuju .. ujede zase 5km a zase vypne ... diagnostika nic neukaze... výměna rozvodů čerpadla repas alternatoru..nikdo nevi co s tim...naka zkušenost? Predem dekuji

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Asi mluvíte o 1 octavii já hovořím o dvojce.. Mě se momentálně po nějaké době cukání, chcípání motoru za jednoho dne na maxidotu napsalo porucha motoru + blikala kontrolka žhavení a svítila kontrolka ABS a diagnostika vyhodnotila zase snímač klikové hřídele, který se měnil za origo kus a zase stejný problém mezi tím se dělo to co popisují v článku nahoře. Tak jsem to dal na reklamaci ať se starají už je jediná možnost kabeláž k čidlu a nebo problém v řídicí jednotce a nebo opět VADNY KUS NOVÉHO KUSU SNÍMAČE KLIKY jak bude opraveno dám vědět myslím si, že v následujícím týdnu už snad budu vědět. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Závada vyřešena osciloskopem více problému ve svazku k řídicí jednotce (zhnile kable)... Svazek neměněn, ale opraven je dosti drahý. Na problém přišli hoši z Polska... V Česku si 10 mechaniku nevědělo rady s tím. Auto jezdí jak má a dokonce jsem auto zvukově nepoznal. 

Editováno: , autor: mateov
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...
před 15 minutami, Hustoles77 napsal:

Zdravím, mám ode dneška stejný problém u OII, 1,9 TDI...

Kdyby to byl kabelový svazek, dáš mi sem prosím foto, který a ve kterých místech by to mohlo být chycené, abych si případně usnadnil hledání ?

 

Díky moc předem

Ahoj, máš to vyznačené na foto v těch 2 svazcích co vedou do řídicí jednotky... Muselo se vše rozebrat kvůli přístupu. Tzn. stěrače komplet celá ta plastový krtky atd.. dostat se k řídicí jednotce.  

odkaz.png

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...