Přejít na obsah

Ochrana předních světel


pokornja

Doporučené příspěvky

Ahoj,
rád bych zde položil dotaz týkající se ochrany předních světlometů. Voskovat/nevoskovat? Je to k něčemu, nebo to může spíše uškodit povrchu? Přece jen je to plast, tak si nejsem jistý. Mám tekutý vosk od Turtle Wax s přídavkem teflonu, kde je napsáno, že to nemá přijít do styku s plastem, takže váhám. Díky za názory nebo postřehy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Používám na světla už spoustu let vždy nějakou ochranu (není tam tedy uvedeno, že se nesmí použít na plasty) a světla/plasty jsou jak nové, hmyz jde krásně dolů. Pokud je to tam vyloženě napsané, že na plast ne, tak bych se radši poohlédnul po něčem jiném.

Ono to, že nesmí přijít do styku s plastem bude platit spíš na takové ty obyč černé exteriérové plasty, na kterých to udělá bílé stopy a pak to většinou jde těžko dolů a je to tam furt vidět, dokud se to neodstraní pořádně nějakým APC. Vím, že "želva" tohle dost často dělá.

Editováno: , autor: l79
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na světla bych vosk nepoužil z důvodu aplikace a následného leštění. Spíš tak nějakou tekutou neabrazivní leštěnku s voskem nebo popř. dnes stále oblíbenější sealanty s křemíkem. Pokud člověk chce top, tak keramiku na čiré plasty (např. Qyeon Trim). Poohlédni se na detailingových webech (ahifi, carmedia, detailingshop).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám na světlech Gyeon Trim a jsem naprosto spokojený, mušky jdou krásně dolů. Sice trochu dražší záležitost, ale vydrží mnohonásobně déle než i velice kvalitní tuhý vosk - vlastní zkušenost, proto jsem letos šel do keramiky na plasty. Lze použít i na nelakované plasty, u kterých navíc hezky oživí barvu.

 

Rozhodně ale pozor na důkladný odmaštění, jinak se keramika špatně chytí, ve výše vyspaných obchodech seženeš vhodný odmašťovač.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...