Přejít na obsah

Ptačí trus a mytí


lukas_k

Doporučené příspěvky

Dotaz, když najdu na autě ptačí trus nebo podobné svinstvo a nemám možnost jet do myčky, je lepší to odstranit třeba "odstraňovačem hmyzu" nebo nějakým "univerzálním čističem na auto", a za mokra to jemně setřít mikrovláknovou útěrkou, nebo je lepší to nechat být až do myčky třeba za pár dní až týden? Mám nové auto poprvé, nemám možnost si ho umývat "doma", naopak auto se před činžákem peče na slunci. Do myčky (bezkontaktní prášková) jezdím rád, ale kvůli každému bobku tam určitě jezdit nemůžu.

Ocenil nějaké nějaké nasměrování tady na fóru, na nějaký jiný web atd. ohledně mytí auta, a celkově péči o lak a tak. Řešení typu fólie nebo keramická vrstva, to se mi samozřejmě líbí ale to jsou značné investice když uvážím cenu mého Karoqa. Zatím jsem na úrovni nula, umím si akorát obejít auto s wapkou na bezkontaktní myčce, případně pak vysušit mikrovláknem, ale víceméně u všeho mám strach abych si ten lak nezkazil..

Díky za trpělivost s mými začátečnickými dotazy, někde začít musím :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@lukas_k Doporučuji odstranit co nejdříve, ptačí trus je svinstvo a dokáže to lak naleptat. Pro jistotu vozím v autě vždycky trochu prostředku na předmytí auta nebo přímo na odstranění hmyzu + kvalitní mikrovláknovou utěrku! to je asi základ, ono šmrdlat to třeba papírovým kapesníkem na sucho, to těm čím dál měkčím lakům neprospěje. Pokud chceš nějaký prostředek na ten trus a hmyz koukni třeba tady: https://www.carmedia.cz/autokosmetika/autokosmetika-pro-myti/autokosmetika-pro-predmyti-automobilu-a-odstraneni-hmyzu/

najdeš tam i ostatní věci pro očistu celého auta a mají i detailing blog. Popř. ještě Ahifi.cz.

Jinak rady a zkušenosti s přípravky najdeš taky na fóru detailingclub.cz i když tam už to moc nejede, neboť se to více méně posouvá do skupiny na fb.

Editováno: , autor: l79
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já kvůli tomuhle mám v kufru stále dvoulitrovou flašku s vodou a mikrovláknový hadřík. Musí to svinstvo co nejdřív pryč, jinak umí udělat pěknou neplechu. Voda na to ale v pohodě stačí. Polít, nechat chvilku odmočit, setřít a znovu polít. Dělám to takhle už x let a úplně v pohodě a to vč. černých laků, které jsou na podobné stopy nejnáchylnější

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jako sory,ale kam to lidstvo spěje. To už se opravdu budeme ptát na to jestli když se mi protrhne papír při utírání prdele, tak jestli si mám umejt ruku studenou a nebo teplou vodou? A utřít hadrem nebo nějakým specialním hadrem? Samozřejmně ,že co nejdrív spláchnout. Cos chtě za odpověď? Kort,když stojíš před barákem!!!! To abys tam spal. Jsem rád,že jsem zažil ještě normální svět bez facebooku a jiných kokotin ,kde se ptají a svěřujou s každou pí,,,,,,u. Trocha selského rozumu by nezaškodilo do toho vědátorství.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...