Přejít na obsah

Nefunkční Apple CarPlay


Doporučené příspěvky

Dobrý den,

mám O4 ve výbavě Ambition Plus. Při snaze používat Apple CarPlay narážím na to, že ke korektnímu spuštění dojde v cca 1 z 20 případů. Obvykle se systém zasekne ve stavu, kdy se CarPlay zapne, nicméně na obrazovce infotainmentu je zamrzlý a nelze používat. Vypojení a opětovné zapojení telefonu nepomůže. Máte někdo podobný problém (zaznamenal jsem podobné problémy v recenzi nového Golfu v Meziplynu - pravděpodobně se jedná o globální problém)? Neřeší ho náhodou upgrade spojený s opravdu eCallu? Podporuje auto upgrade systému online anebo je třeba navštívit servis?

Pro úplnost:
- datový kabel je certifikovaný pro datový přenos (koneckonců zřídka celý systém opravdu funguje korektně)

- iOS je upgradovaný na nejvyšší verzi

- se stejným telefonem v jiném voze (jiné značky) není problém

- zamknutí/odemknutí telefonu na funkci nemá vliv

 

On tedy celý infotainment by zasloužil omlátit tvůrcům o hlavu (jen namátkou - dlouhé starty, zamrzání - nenastartování, nedodělky/nelogické ovládání v některých částech...), ale zrovna korektní funkčnost CarPlay by mohla spoustu problémů vyřešit, nemluvě o tom, že v této vybavě telefon nemá interní navigaci, tudíž jsem počítal s tím, že budu používat mobilní telefon a CarPlay.

Editováno: , autor: becvy_cz
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Reklamovat, reklamovat, reklamovat. Nic jiného nepomůže k tomu, aby ten průser někdo začal řešit. Mám problémy i s OIII FL, která by dle zdejších pověr měla být na konci výroby vyladěná a spolehlivá. Systém si dělá, co chce. Minulý týden se např. po vypnutí motoru a vystoupení nevyplo rádio. Automaticky se nepřipojí prakticky nikdy napoprvé, samo s Bolero resetuje atd. atd.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dobrý deň, mám podobný problém s Apple CarPlay (Ambition Plus – Swing). Používam originál Apple kábel, no po resete iPhonu mi už viac Apple CarPlay nenabehlo. Chvíľu načítava a potom nič. Skúsim ešte vymazať používateľa a znova sa prihlásiť. Všimol som si však, že ak nemám pripojený telefón cez BT, tak infotainment vykazuje menej chýb – hlavne nabehne ovládanie klimatizácie a tiež funguje ponuka po stlačení tlačidla SET. Auto by malo podporovať OTA updaty, no nič také sa nedeje a neostáva nám nič iné ako čakať na upgrade v servise (cez flashdisk). Dúfam, že tieto problémy čoskoro vyriešia. Je dosť nepríjemné vypínať a zapínať motor len preto, že systém nenabehol korektne...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Pro úplnost dodávám výsledek:

 

Do servisu jsem nakonec musel zejména kvůli 4 svolávacím akcím, které na auto byly vydány. Po jejich aplikaci (která byla mimochodem čistě softwarová, ale vzhledem k problémům na straně serverů Škoda - alespoň dle vyjádření nejen mého servisu - trvala 4 pracovní dny) se většina problémů s infotainmentem zdá být napravena. Systém stále obsahuje chyby, ale ty už se dají predikovat a obejít, takže se se systémem dá vcelku žít. K přetrvávajícím chybám:

1) pokud přes tlačítko set zobrazíte menu pro vypnutí mimo jiné stop-start systému a stejným tlačítkem chcete menu opustit, nedojde k zobrazení původního menu, ale zobrazí se úvodní obrazovka s logem Škoda, která jen tak nechce zmizet (nicméně například apple carplay napozadí funguje, neboť hlasové pokyny navigace se ozývají). Takže následně musíte na původní obrazovku ručně. Mimochodem zvláštní je, že při přechodu tlačítkem na menu klimatizace se tato chyba neprojevuje a korektně se zobrazí původní menu.

2) Občas se mi stane, že se mi telefon po připojení k autu přepne do anglické lokalizace. Tady si nejsem jistý, zdali se jedná o problém iOS anebo systému auta. Budu ještě pozorovat.

 

Závěrem, pokud máte problém s infotainmentem a ještě jste nedostali informaci o svolávací akci, poptejte svého prodejce.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...
  • o 2 týdny později...
  • o 2 týdny později...

Možná todle někomu pomůže👍🏼

Dnes sem po měsíci útrap a řešení všude možně přišel na to, že když sem měl píchlou flashku s mp3 ve slotu tak se bezdrátový AppleCarplay nepřipojil ani za boha.

Flash sem vyndal, dnes min 8x vyzkoušeno a Carplay se připojí okamžitě👌🏼

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Ahoj,přidám se s dotazem.Konkrétně mi jde o Apple CarPlay.Navigace od applu MAPY funguje v pořádku včetně česky mluvené navigátorky.Mám ale radši google maps,fungují také,ale bez mluveného slova.Před odbočením to dělá jen zvuk upozornění.Je možné,že to je tak schválně?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Čau, Carplay mi fungovalo bezvadně,Octavia 4, Ambition Plus, pouze do té doby, než jsem reklamoval ostatní chyby infotainmentu. V servisu mi vyměnili řídící jednotku a telefon se mi nepřipojí ani přes Bluetooth, ani přes Carplay. Bylo mi řečeno, že se čeká na upragde systému a nikdo neví kdy to bude. Jinak Infotainment je opravdu katastrofa. Nebezpečný z hlediska ovládání za jízdy...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...
V 3. 1. 2021 na 12:30, MartinSK napsal:

Ahojte. S Apple CarPlay mám problémy tak 3x z 10x. Zamrzne alebo vyhlási služba nie je dostupná. 
Ako zistím či je nový update SW?

http://updateportal.skoda-auto.com/sk-SK/Updates/

 

https://recall.skoda-auto.com/260/cs-cz

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...