Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

V 6. 1. 2022 na 0:08, Plzeňáček napsal:

Jj, myslel jsem mapy, vždycky mi to online šlo a teď to už nejde.

 

Ostatní SW jsem nemyslel, i když by i to bylo fajn...

Ahoj. Dneska jsem to po delší době zkusil. Výsledek je poloviční - vybral jsem mapu pro ČR a došlo na stahování. Nejdříve "Common EU" a pak mapy ČR. Bohužel tady stahování došlo do konce a nic. Zůstalo to viset na konci. Za cestu Plzeň - Praha se s tím dál nic nestalo. Zase nepředpokládám, že by se nějakých 380MB instalovalo víc jak hodinu. Po cca hodině jsem to zrušil a zkusil znovu a nic. Jak pojedu příště na Moravu, nechám tomu ještě víc času. "Aspoň" to nehází error, když chci stahovat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Ahoj, jak jsi dopadl? Udělal jsem jednu "blbost" a to, že jsem stáhl znovu ČR, opět to vypadalo, že dojelo do konce.... a nic. Nechal jsem to tak (dojeté), dojel jsem, vypl, zamkl. Při dalším startu jsem se podíval na verzi a bylo to aktuální. Takže to funguje. Jen bych čekal, že instalace proběhne ihned po stažení. Evidentně potřebuje celý restart auta.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bude to jak píšeš. Postupně jsem takhle postahoval všechny evropské země.

 

Zvolím třeba 3 země, dám stahovat, stáhne se jedna, druhá, třetí doběhne do konce a pak třeba další hodinu zůstane obrazovka zamrznutá jakoby na konci stahování, ale nic už to nevypíše ani nemůžeš pokračovat dál. Při dalším startu jsou ale všechny 3 země aktualizované.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Existuje na tu instalaci map návod, který se dá stáhnout přímo na update portálu. Je to tam, dle mého, celkem snadno popsané. Mapy vložím na flashku, flashku zapojím do rádia a ono to na pozadí postupně aktualizuje za jízdy. Já jako uživatel nemusím nic dělat, jen pak můžu po pár hodinách ježdění kouknout, jestli už se změnila verze map. Ale pokud vím, tak MIB3 si mapy aktualizuje samo a dostává měsíční aktualizace.

Nastavení -> Info o systému a tam je vidět verze map. ROK.MĚSÍC takže aktuální teď bude 22.4 dle mého.

Skrze update portál je ke stažení pouze pro rok 2022, tedy 21.7 protože byla vydána v polovině minulého roku. Jinými slovy, pokud ve voze je verze vyšší jak 21.7, tak to nic aktualizovat nebude :)

 

Proces aktualizace map jako uživatel, nevidím. 

Návod k aktualizaci map pomocí flash disku je přímo na update portálu. Odkaz na návod konkrétně zde https://updateportal.skoda-auto.com/Download/Map-updates-mib3.pdf

Editováno: , autor: Krosta
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

@KrostaOno je sice super, že na webu (na udate portálu) existuje návod na instalaci, ale co naplat, když konkrétně u mého S3 na MiB3 Columbus to podle tohoto návodu nefunguje.

 

Proto bych měl dotaz, zda se někomu opravdu povedlo tímto (či jiným postupem) aktualizovat mapy na konkrétním S3 (ač to nemusí mít vliv, v návodu na update portále je vyobrazen infotainment Octavie).

Já mám podle tohoto návodu flash zastrčenou do USB cca měsíc (zhruba 2500km) a nezaktualizovalo se zhola nic, verzi map mám ze začátku 2021 - infotainment flashku vidí, to jsem samozřejmě zkoušel.

Online aktualizace taky vůbec nic - ani nic nenabízí. Také jsem jako výše diskutující od Škodovky v tomto čekal alespoň minimální aktivitu - ale reálná situace je hodně chabá až trapná - on-line aktualizace vůbec nic (ani na Wifi) a offline aktualizace dle jejich oficiálního návodu u mě nefunguje.

Má někdo nějaký nápad?

 

Díky za podněty.

Editováno: , autor: hnizdo.1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak v tomto případě bych uvažoval nad návštěvou servisu a poukázal na to, že online aktualizace map (nebo čehokoliv?) nefungují, ať to opraví. Beztak na to bude existovat nějaký zákrok už :)

Ještě se pro jistotu zeptám, v tom rádiu máte vytvořený uživatelský profil? Tedy při zapnutí zapalování se na rádiu neobjeví, že se přihlásil host, ale přímo uživatelské jméno? 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@KrostaJasný, profil mám, jakožto "hlavní uživatel", či jak tomu nadávají (ten, co u sebe musí při registraci mít alespoň 2 klíčky), na hosta nejezdím.

Jinak jsem se díval a mapy nemám ze začátku 2021, ale dokonce 11/2020 (což je paradoxně starší, než datum výroby auta - to je právě 2021).

On celej ten infotainment je prapodivnej - například jsem nepochopil, proč tu všichni řeší odblokování videa za jízdy - ale teď mi došlo, že to možná ostatním alespoň nějak funguje - já dal na flashku zkusmo asi 5 filmů v různých formátech z mýho domácího NASu (běžný formáty, který dneska přehraje i slabej telefon - žádný 4K rozlišení atd.) a zjistil jsem, že na stojícím autě to ani jeden není schopný přehrát (úspěch byl, když se rozjel alespoň zvuk, ale většinou ani to ne - jeden film se dokonce rozjel i s obrazem, ale jen jednou, napodruhé už ani prd). A složitě někde něco konvertovat do konkrétních formátů a datovejch toků, z toho jsem už dávno vyrostl a doba je podle mě taky už jinde - takový vopičárny jsem dělal tak před 20-ti lety abych to dostal do "přežvýkatelnýho" formátu pro jednoúčelový (většinou už tenkrát čínský) zařízení s chabým výkonem (typu DivX LCD přehrávač), ne pro auto 21. století za 1,2mil.

 

Edit:

Jelikož bydlím blízko Slavkova, vzal jsem to ráno přes Bayera, že se zeptám, co to tam mám za nefunkční paskvil.

Všude mrtvo, zamčeno, zhasnuto......dneska se u Bayera ve Škodovce prostě nemakalo, ale zaskočil jsem vedle do Audi/VW. Popsal jsem problém a technik na to povídá, že s tím mají v Audi taky problém a že teď zrovna mají nějaký výpadky poskytovatele a že on-line aktualizace jim zrovna moc nefungujou. Prodávám jak jsem nakoupil - dál jsem po tom nepátral, co že je to za poskytovatele a čeho vlastně, protože mi řekl, že musím stejně přijít v pondělí, až bude někdo ve Škodovce. Prý ale i na takovou hovadinu, jako je upgrade firmwaru / map objednávají na týdny dopředu. Vzhledem k tomu, že už v týdnu od 18. jedu 3000km za čáru, tak si asi koupím zase držák na mobil a cestou si budu zpívat. Jako na potvoru cestou do toho Slavkova Columbus totiž zaprotestoval tak, že nenastartovala ani ta stará navigace a následně směrem na Brno zatuhnul i Carplay. Musel jsem to během 40km 2x restartovat dlouhým podržením vypínacího "tlačítka". Tak už se těším jako ďas, až budu za těch 3000km 50x restartovat infotainment, abych si alespoň poslechl něco přes Carplay.....v autě za 1,2....

Editováno: , autor: hnizdo.1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já vestavěnou navigaci používám minimálně, spoléhám na Waze v telefonu (v držáku iBolt). Tuhle jsem to porovnával s Waze a autonavigace se mě neustále snažila tahat přes různé Kotěhůlky a pod. (trasa Jihlava - Pardubice). Takže, ač je to smutné, vestavěnou navigaci používám minimálně a hlavně bych musel při odjezdu strašně dlouho čekat, než se celý systém vzbudí a začne něco dělat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je to tak, zrovna nedávno jsem řešil aktualizaci. Pomalé, stejně to nedoběhlo napoprvé. Už to dělat asi nebudu a jediným plusem je v neznámých lokalitách upozornění na radary. Druhá věc je, že Waze, Googlí mapy apod. už cíleně mrví trasy dle vůle orgánů, takže mantra skutečně optimální trasy je i tak dávno pryč. Je to blbé, ale příště už se na aktualizaci vyprdnu a jezdím podle zkušeností a zelené vlny.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 13. 7. 2022 na 10:06, bojler napsal:

Je to tak, zrovna nedávno jsem řešil aktualizaci. Pomalé, stejně to nedoběhlo napoprvé. Už to dělat asi nebudu a jediným plusem je v neznámých lokalitách upozornění na radary. Druhá věc je, že Waze, Googlí mapy apod. už cíleně mrví trasy dle vůle orgánů, takže mantra skutečně optimální trasy je i tak dávno pryč. Je to blbé, ale příště už se na aktualizaci vyprdnu a jezdím podle zkušeností a zelené vlny.

 

Přesně jak píšeš a jak už jsme diskutovali i vloni při přejezdu hranic SLO - HR (a zpět) v sezóně. I teď na zpáteční cestě z HR jsem zažil jednu "perlu", kdy mě Google mapy chtěly kvůli rekonstrukci mostu v Linci hnát až přes Šumavu a cesta by se mi protáhla o více než hodinu, přitom navigace v autě mě jen upozornila na "dopravní komplikace" a nabídla objížďku mostu přes "by-pass", který byl hned vedle. Chce to prostě používat selský rozum a ideálně více zdrojů...

  • Líbí se mi 1
  • Pozitivní 2
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 14. 7. 2022 na 3:18, e1. napsal:

???

 

Různé "autority" vstupují do nabízených objízdných tras. Třeba s odůvodněním, že není žádoucí, aby někde jezdilo hodně aut. Tažke navigace s dynamickýma trasama poskytující rady na základě pohybu mobilů záměrně nedají nejlepší možný výsledek, ale ten s přihlédnutím k přání "autority".

 

A není to bohužel jen v těchto případech - bylo např. dost lidí, kdy cestu z Plzně do Ostravy tahaly googlí mapy přes několik hodin uzavřenou dálnici kvůli popadaným stromům. Ale to už je jiný příběh. Na jeden zdroj bohužel prostě nejde spoléhat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No nic......od konspiračních teorií zpět k tématu - to jest aktualizace map. Povedlo se mi přesvědčit autorizák, že bych fakt rád měl nevykopávkový software a mapy. Přebral jsem tedy po půl dni auto se slovy "máte tam zaktualizovaný software, mapy a rádio". Nenapadlo mě to samozřejmě na místě kontrolovat. Druhý den jsem vlezl do nastavení a vidím mapy 11/20. Nicméně zaktualizovali SW Columbusu z vykopávky 270 na 306 a proběhla i aktualizace kodeků - teď už sice otevřu většinu videosouborů, ale je to stejně k prdu, protože v 95% u toho není zvuk, takže zase nic - z žádného mkv kontejneru se mi zvuk nepovedlo přehrát - zato z mkv kontejneru vytáhne titulky, které po něm nikdo nechce, jež nejdou vypnout, a zobrazí je na displeji 3mm písmem (bez podpory češtiny, takže některé znaky stejně vynechá).

 

V on-line aktualizacích pořád vůbec nic.....

Na dotaz v servise, jestli by mi teda mohli aktualizovat ty mapy, který mi prý aktualizovali a pořád je tam nemám, mi s naprosto klidnou tváří odvětili, že mapy neaktualizovali a že je to asi placená služba :-)))) Dle Columbusu mám "předplacen" balíček on-line aktualizace map, který nefunguje - takže mám za to, že to vůbec nefunguje, asi ještě někomu zaplatit, ne? To už chce hodně slušný "smysl pro humor".

On celej ten systém je pseudo on-line, protože jsem zkusmo loupežníkům z Cubic Telecomu (či jak se jmenují) zaplatil 2GB, ale když se připojím k hotspotu Columbusu, tak dat by se v něm stejně nedořezal - všechny telefony co v autě mám se normálně na data dostanou a Columbus, kterej by měl mít nejlepší signál, nic. Občas z něj něco vypadne, ale je to bída, z 2GB se mi povedlo horko-těžko vyčerpat 400MB, protože většinu času to ani nefunguje, nebo je to stěží na nějakej messenger.

 

Mapy se povedlo zaktualizovat off-line po ujetí dalších 1000km, protože mám pořád ještě v autě zastrčenou tu flashku s aktualizací map ze Škoda potrálu. Navigace se ale chová prapodivně a například namísto číselného označení silnic zobrazuje pouze prázdné barevné obdélníčky - například i v navigačních instrukcích, kde zobrazuje, že mám z "barevného obdélníku" sjet na "jiný barevný obdélník". Vypadá to fakt hodně trapně a já být někým, kdo je zodpovědný za to, jak celý ten jejich slavný jakože-infotainment (ne)funguje, tak asi vezmu pušku a jdu se oběsit do rybníka.

 

Má někdo po aktualizaci map 6/22 stejný problém se všudypřítomnými prázdnými obdélníky (viz foto)?

 

IMG_4521.jpeg

IMG_4534.jpeg

Editováno: , autor: hnizdo.1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...