Přejít na obsah

Nosič bicyklov a zaťaženie strechy


csabac

Doporučené příspěvky

Ahojte. Stále zvažujem nosič bicyklov.

Nosič na 5. te dvere a ťažné vypadli. 

5. te dvere majú plastový spojler a pre ťažné nemám prípravu a ani v TP zapísané zaťaženia nápravy, takže plnohodnotné ťažné by nebolo možné. Preto som drahú montáž ťažného+zakúpenie nosiča zavrhol.

Zostala možnosť na strechu, ak odhliadnem od výmeny auta.

 

A teraz moja otázka. Aký nosič používate, resp. by ste odporučili. Všeobecne zvažujem thule freeride 532, čo je origo i pod škoda logom alebo v teste lepšie hodnotené thule 591, 598.

Žiaľ tie lepšie majú i vyššiu váhu a zase je limitujúca aj záťaž strechy. 

 

Čo by ste odporučili, tí čo máte skúsenosti? A nejaký osvedčený tip?

Aké je povolené zaťaženie strechy? V TP som tento údaj nenašiel.

Editováno: , autor: csabac
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ja jsem koupil 598, ale bohuzel jsem ho jeste nevyzkousel takze nemuzu rict (vybral jsem ho protoze proti 591 ma lepe vyresene ty spodni prezky i uchyceni ramu kola). @mpatrikm neresit vahu na strese? co to je za pitomy nazor? nechci tady vytvaret nejaky flame, ale doufam ze takovych ridicu je na cestach co nejmene...  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jeste mam pro tebe jeden tip: thule razilo cisla klice primo na ten zamek, takze to bylo snadno identifikovatelne protoze to slo videt zvenku. tech variant klicu bylo myslim kolem 200. po x letech nekoho napadlo ze to neni nejlepsi zpusob a tedka uz jsem videl ze to razi na klic a ne na ten zamek. dost lidi si to napr. brousilo at to nejde videt, myslim ze jsem videl eshop ktery to primo nabizel jako sluzbu. nicmene ja koupil minuly mesic tu 598 na skoda eshopu, protoze to tam bylo v nejake akci a bohuzel mam tu "starou" verzi s vyrazenym cislem na zamku... tak bych si dal na to pozor. ale ty si myslim jeden z tech kutilu co nema problem si to pripadne zbrousit sam co :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@jamescze vdaka, pisal to aj v clanku ten chlapik. kaydopadne si asi prvrtam hlinikovu listu a dam este zamku cez nu o ram. plus mam thule backpack a z neho ramenom zamykatelnym spojim bicykle o seba a zamknem, ak ich niekde budem nechavat. nebudem ale kupovat novy nosic. dake som videl na nete, tak najdem niekde na okolo za lepsiu cenu. moznost vybrusit cislo teda nevyuzijem, resp. si to budem musiet spravit dodatocne

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...
  • o 1 měsíc později...

Presne ako píšeš, s designovým sklom vzadu nosič na piate dvere nedáš. Teda dáš, ale poškodíš si auto.

V tejto výbave je plastový spojler ako píšeš a úchyty by ho rozobrali. Okrem toho stačí ak na ten plast "pozrieš škaredo" a praskne ti úchyt 3. brzdového svetla, kde sa spája so spojlerom.

Mal som ten typ nosiča, no na scalu som ho ani neskúšal a predal som ho.

Tí čo majú obyčajné zadné dvere ho použiť vedia, nakoľko tie sú komplet plechové.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ja mám na scalu nosič na strechu. celkom sa to dá, nie je to obtiažné vyhodiť hore. žene sme dali na scross guľu a kúpili sme nosič na 4 biky, že s tým ak všetci ideme bajkovať a scala je pre 2 bicykle. až taký veľký rozdiel v tom nevidím. na scalu je jednoduchšie, teda ľahšie nahodiť nosič a skladovať to, no troška viac sily chce na vyloženie hore. naproti tomu na guľu to ide ľahšie, no nosič je ťažší, zaberie viac miesta na skladovanie a treba dávať pri skladovaní pozor na svetlá. plus zase už ľahké vykladanie bicyklov a tiež ak zložím nosič dole, tak po zasunutí a sklopení ramien vôjde do kufra, takže sa dá komforrtne zhodiť dole aj mimo domova.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Doplnil by som, že pre 2 bicykle je vykladať na strechu scaly pri priemerne fyzicky zdatnej osobe nie je problém. Záleží aj od nosiča. Ja mám thule 598, takže vyložím a držiak ho už drží.

Pri prenášaní bicyklov pre celú rodinu riešiť nosičom na strechu je už podľa mňa náročné. To isto nie. Tam už na guľu, či na zadné dvere, kto nemá plastový spojler.

Editováno: , autor: csabac
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...