Přejít na obsah

Infotainment Columbus 10


Doporučené příspěvky

  • o 3 týdny později...

Funguje někomu aplikace Kalendář? Mně to již asi týden píše, že služba je dočasně nedostupná.

Stejně tak se mi již 14 dní nabízí aktualizace Traffication, ale když kliknu na aktualizovat, tak se začne točit kolečko a "čekejte prosím". Klidně dva dny. Nepomáhá restart, změna uživatele, prostě nic.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To je fakt na houby. Včera večer cesta z Pardubic, na dálnici před Prahou je dle Google zdržení 38 minut. Columbus mlčí - podle něj je cesta volná. Chci nahlásit začátek kolony přes Traffication, ale nejde to. Nespustí se a na obrazovce se jen donekonečna točí kolečko.

 

Dá se někde zjistit, kdy byly naposledy přijaty dopravní informace? Celou dobu, co jsme v té koloně stáli, tak se cesta na mapě ukazovala jako volná bez jakéhokoli zdržení. Zeměkoule byla bílá...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Čím víc lidí má vestavěnou navigaci, tak taky jsou informace z dopravy lepší a přesnější. Nevím, jestli za to může navigace sama, nebo Traffication, ale minulý týden mě navigace upozornila na problém v dopravě na pravidelné trase (i bez spuštěné navigace) a nabídla jinou trasu. Místo 1 hodiny, co tam strávili ostatní, jsem se zdržel jen 12 minut. Bylo by to i o něco rychlejší, ale doufal jsem, že částí projedu, tak jsem se pak kousek vracel. Nabídnutá trasa sice nebyla nejrychlejší, ale i tak byla o dost rychlejší. Jako místní jsem tu trasu stejně celou nerespektoval, asi navigace nechtěla, abych si zajel ještě další 2 km.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To by to museli lidi ale poctivě do Traffication zadávat (jako ve Waze). Ale na to jsou líní. Navíc je to myslím zpoplatněno. Google to sbírá automaticky ze všech Android telefonů jak se pohybují. Zažil jsem v Googlu jednou "zácpu", dojel jsem jí, a bylo to klubko cyklistů 😊.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V Columbusu je navigace od HERE, který poskytuje dopravní informace na své vlastní bázi. Počítám, že je Škoda bere také od HERE. Takže by navigace měla ukazovat aktuální situaci, která je nezávislá od počtu vestavěných navigací v koloně.

 

 

před 14 hodinami, KennyMc napsal:

Nevím, jestli za to může navigace sama, nebo Traffication, ale minulý týden mě navigace upozornila na problém v dopravě na pravidelné trase (i bez spuštěné navigace) a nabídla jinou trasu.

Jo, tak by měla Traffication fungovat. Včetně upozornění na začátek kolony. Ale zrovna v onu inkriminovanou dobu mlčela. Nešla ani spustit. Takže k ničemu. Je zajímavé, že se to stává pravidelně, když je nějaký problém na silnici. Už několikrát jsem chtěl nahlásit kolonu a ani jednou to nešlo spustit.

 

Škoda, že se přes infolinku nedá dostat k týmům, které ty aplikace mají na starosti...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Traffication není úplně nejrychlejší aplikace, ale možná za to může hardware. Taky jsem chtěl něco zkusit ohlásit, ale než se aplikace spustila, tak už jsem byl dávno za tím a už to nemělo smysl. Možná by mělo být lepší propojení s navigací, aby se stačilo přepnou na mapu a tam byla hned možnost nahlásit problém. V tu chvíli by to převzalo pozici a typ problému. Odesílání (např. přes API propojení na Traffication) by klidně mohlo nějakou dobu trvat a probíhat na pozadí. Tak jak to funguje, odvádí to pozornost od řízení víc, než by muselo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

On 4/24/2023 at 9:53 AM, Jaroslava Hűbnerová said:

Dá se někde zjistit, kdy byly naposledy přijaty dopravní informace? Celou dobu, co jsme v té koloně stáli, tak se cesta na mapě ukazovala jako volná bez jakéhokoli zdržení. Zeměkoule byla bílá...

To, že máš zeměkouli bílou neznamená vôbec nič.

Prečítaj si tu návod ako zistiť, že tvoj Columbus má aktuálne dáta o cestnej doprave a nabudúce v kolone nemusíš byť :)

 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

zrovna v nedelu som sa s traffication hral po ceste do BA a nemozem povedat ze by to bolo pomale. nahlasenie rozkopanej cesty pod 10 sekund aj s prepinanim sa z navigacie do traffication app. mam vsak pocit, ze silno zavisi na kvalite pripojenia auta na internet. kedze pouzivam CarPlay, mam pocit ze auto routuje celu prevadzku cezen a nie cez internu esim ktora ma boh vie aky profil.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Rád bych napsal do Škodovky, zda by šly udělat následující úpravy. Nedělám si iluze, že by se něco mohlo změnit, ale zkusím to. Myslíte, že by vám uvedené úpravy také vyhovovaly?

 

1. Kulaté tlačítko přepínání mezi rádiem a připojeným telefonem skáče nahoru a dolů. Pokud jsem na obrazovce rádia, tak je níže, pokud se zmáčkne, tak se na obrazovce médií objeví výš

 

2. Kulaté tlačítko přepínání v případě odpojení telefonu připojení přes Android Auto zmizí a na obrazovce je jen nápis žádné aktivní zařízení. Proč tam to tlačítko nemůže být, aby se dalo jednoduše přepnout na rádio?

 

3. Pouze jeden zástupce na všech obrazovkách - nejde mít ikonu telefonu (1x1) na všech hlavních obrazovkách. Pokaždé může být jen na jedné. Proč? Rád bych měl rychlý přístup k telefonu na všech obrazovkách.

 

4. Umístění tlačítka ukončit navigaci hned pod tlačítkem přepínání času dojezdu - umístění je nepraktické, protože občas se v provozu člověk uklikne a místo přepnutí zobrazení informace o dojezdu, si ukončí navigování.

 

5. Zobrazení informace o čase příjmu dopravních informací. Aktuálně se nedá poznat, kdy byly naposledy aktualizovány dopravní informace. Stává se, že ačkoli je ikonka zeměkoule bílá, tak dopravní informace se nepřijmou, ale není to nijak poznat a navigace vesele naviguje do zácpy nebo do uzavřených silnic.

 

6. Chybějící tlačítko zpět - pokud se dostanu do aplikací, například do Trafficattion, tak se nelze vrátit zpět. Musí se zmáčknout tlačítko Menu, ale to mě vždy hodí na první stránku i když jsem do Trafficattion šel z druhé obrazovky, kam se chci vrátit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 týdny později...
V 27. 2. 2023 na 17:11, OpelInsi napsal:

super!!!

ale keď stlačíš tlačítko synchronizace tak to synchonizuje a vidíš, že čas synchornizácie sa zmenil?

Len chápem, že napriek synchornizácii si to aj tal doteraz robilo po svojom. Správne?

Ahoj..

na tohle bych chtel navazat. Jak vam funguje synchroniace? Ja si treba z telefonu nebo webu skoda connect poslu navigacni bod a ten se mi v navigaci zobrazi tak zhruba za den az dva..:-/ Pokud zmacknu tlacitko sychronizace, tak se minutu toci kolecko, ale nic se nestane..ani cas synchronizace se nezmeni...zpravidla jeste sycnhronizace nekdy z minuleho dne. 

Jak rychle se vam prenasi navigacni bod z apky do auta a zmeni se vam cas synchronizace, kdyz date manualni sycnhronizce pres tlacitko?

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...