Přejít na obsah

Přehřívání motoru 1.6 MPi 75 kW (BFQ)


M0dEx

Doporučené příspěvky

Zdravím,

 

před pár dny mi něco poškodilo hadici mezi expanzní nádobkou a trubicí chladiva (mezi pumpou a termostatem). Celkem mi vytekly asi 2 litry chladiva (samotné poškození + výměna). Hadici jsem vyměnil, chladivo doplnil a párkrát se projel se zapnutým topením abych systém odvzdušnil.

 

Dnes ale nastal problém - při cestě asi 120 km se mi motor začal přehřívat, především při akceleraci nebo jízdě do kopce. Zapnutí topení naplno pomohlo a byl jsem tak schopný dojet tam i zpět (s trochou diskomfortu) - tady by se hodilo dodat, že při cestě zpět vše fungovalo normálně až do chvíle, kdy jsem na chvíli zapnul klimatizaci. Poté jsem musel jet znovu s topením zapnutým na plno. Po dojetí domů jsem osahal hadice okolo termostatu (především vstupní a výstupní hadici chladiče) s tím, že vrchní byla naprosto horká a spodní jen trochu vlažná -> termostat se neotevřel a celou dobu byl motor chlazen jen topením a nějakým pasivním přenosem tepla mezi termostatem a chladičem.

 

Termostat byl cca. před rokem měněný za neměckou prvovýrobu (https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/06a121111-termostat-kompletni-1-6-75kw-de-11631.html) - byla měněna celá skříň. Je možné, že už po roku odešel, nebo že jsem ho popřípadě tou výměnou hadice nějakým způsobem oddělal? Co jsem tak pochytil z fór a od pár známých mechaniků, tento termostat byl jako jeden z prvních škodováckých elektrických termostatů a má své neduhy = stačí se na něj špatně podívat a můžete ho vyměnit.

 

Co myslíte? Bude problém v termostatu, nebo je možný problém i někde jinde?

 

Díky!

Editováno: , autor: M0dEx
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...