Přejít na obsah

Spotřeba 1.5 TSI


Dare

Doporučené příspěvky

Můžete se prosím pochlubit Vaší spotřebou v různých režimech a uvést, zda je nebo není 4x4:

 

  • Dálnice 130 km/hod=
  • Město, semafory, do délky trasy 10km=
  • Kombinovaná dlouhodobá spotřeba=
  • Cokoliv dalšího...

 

Vybírám motor pro Kodiaq 1.5TSI EVO vs 2.0TDI EVO, tak bych potřeboval mít představu, jaký je asi rozdíl ve spotřebě. Najedu 20tis km ročně, půlka po dálnici, půlka město, naložený tak průměrně 3 osobami.

Tady došli k rozdílu cca 0,9 litru na 100km, ale se starší generací TDI, s TDI EVO to asi bude víc:

https://www.auto-motor-und-sport.de/test/skoda-kodiaq-1-4-tsi-2-0-tdi-vergleich/

Editováno: , autor: Dare
doplnění
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky bych viděl důležitý ten sprint monitor. Řešil jsem podobnou věc. 2.0tsi vs 2.0tdi oba 140kw. Rozdil je dlouhodobě tak 1.5l,  když se snažím. Co jde. Ten rozdíl v ceně benzin diesel projedu za strašně dlouho.   Další věc je, zda 1.5tsi není na Kodiaq slaba tj. Jakou dynamiku požadujes a hodlás praktikovat.  Důležité jsou i ty NM, kdy benzin prohrává. Sam nvm  stále jestli jsem se rozhodl pro benzin správně. 

Já tehdy  se pro benzin rozhodl kvůli většímu počtu krátkých startů, kdy by se naftak  trápil a nicil by se DPF, baterie i motor a nafta byla o cca 70t drazsi, což znamenalo projet rozdíl za 10 let.   Benzín taky nebyl tolik utlumeny v DSG a zdál se dynamický.   Teďka se snažím jezdit s benzínem usporneji a méně dynamický, abych tam neviděl čísla u spotřeby 9-10l. S naftou bych jezdil více a více dynamičtěji. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já po svých dvou zkušenostech s 1,5tsi bych znovu do něj nešel.

Více to nebudu rozvádět .........

Motor má dostatečnou akceleraci, sílu, je celkem kultivovaný ........nikoho nechci odrazovat.......

Spotřeby:

  • Dálnice 130 km/hod= rovinatý terén - tempomat 7,5l/100km
  • Město, semafory, do délky trasy 10km= jezdíme nejvíce a zde jsme od 6-8l/100km - záleží na provozu
  • Kombinovaná dlouhodobá spotřeba= 7,0 léto-7,5 zima l/100km ...+- 7,5l v průměru všeho
  • okresky rovina 6-7l/100km

 

 

 

Editováno: , autor: Michal B.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já preferuji spolehlivost a servisní nenáročnost a hlavně ticho a kultivovanost, mám 3 děti, tak dynamika je někde na posledním místě...

Spritmonitor znám, jenže tam je tak obrovský rozsah, že to vlastně nic neříká...lidi jezdí s 1.5 se spotřebou od 6,5 do 10 litrů/100km a nelze jednoduše vyčíst, jakým stylem, symbol dálnice je tam skoro u všeho. Co ale je vypovídající, že všichni dohromady mají průměr cca 8 litrů.

Já vlastně nejezdím nic jiného než dálnici a město zhruba v poměru 60/40.

 

Tady je srovnání spotřeby benzín vs diesel celkem přehledně, ale zjednodušeně:

https://www.ace.de/ratgeber/rund-ums-tanken/diesel-rechner/

tak jsem nahodil modelovou situaci 1.5TSI vs 2.0TDI, snad jsem se přiblížil realitě, čistě návratnost dieselu vychází asi 4,5 roku, zelená čísla jsou po 6 letech jak je i nastaveno:

image.thumb.png.3acbad01216fc7fdd5b3a20e53d2681d.png

 

 

Pro info:

Motorizace 1,5 s EU6 AP bude u Kodiaqu nabíhat od týdne 44 jak pro automatickou, tak pro manuální převodovku.motorizace 2,0 TDI 110 kW 4x2 DSG 7st EU6 AP začíná výrobně od týdne 39, motorizace 2,0 TDI 110 kW 4x4 MAN 6st EU6 DG končí v týdnu 47 a v nejbližší době nemá nástupce, 2,0 TDI 110 kW 4x4 DSG 7 st. EU6 AP se vyrábí již od týdne 33.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 9 měsíců později...

Mám kodiaq v naftě 2,0l 110kW a VW Allspace v 1,5l 110kW vše DSG. Rozdíl ve spotřebě cca 2,5-3litry ve všech režimech. Jezdil jsem 20 let pouze s naftou a teď nedám dopustin na benzín. Hlavně ticho, už jsem postarší a mám pocit, že VW má lepší propracovanou ergonomii řidiče. V kvalitě materiálů a zpracování jasně vede Kodiaq, ale VW mi připadá přívětivější. Právě nevím zda je to motorem, nebo tou ergonomií. Je opravdu důležité, kde s ním budeš jezdit a kolik km ročně. Dále je velice důležité zvážit v kolika lidech jezdíš a s jakým nákladem. Tam nafta jasně vede, 1,5 benzín ztrácí dech. Proto s Kodiaqem jezdím dálky (např. dovolená) a benzín využívám okolo komína na couračky. Přeji šťastné rozhodnutí, ale vím, není to jednoduché. Pokud bych dnes kupoval, tak 1,5 benzín a jednou až 2x za rok přežil slabší pocit výkonu. U benzínového motoru klesá spotřeba po zajetí výrazněji, než u nafty. Tak, pokud si pořídíš tento motor, tak se nelekej spotřeby. Začínal jsem s průměrnou spotřebou 9,6l/100km, dnes jsem na 7,5l/100km.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

… já myslím, že původní otázka byla…”Vybírám motor pro Kodiaq 1.5TSI EVO vs 2.0TDI EVO, tak bych potřeboval mít představu, jaký je asi rozdíl ve spotřebě…”

…za mě to ranek1 shrnul pěkně…ty motory jsou od stejného výrobce, allspace a Kodiaq jsou koncernový bratři ☺️. Také se rozhoduji mezi 2.0 TDI vs 1.5TSI s DSG, škoda, že se nevyrábí v 4x4.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Tak mám najeto 6 000km a dlouhodobá spotřeba se drží na 7,4l/100km.

  • Dálnice 130 - 140 km/hod =  7,5l/100km - obsazenost 2 dospěli a 2 děti + plný kufr věcí na víkend, které prý nutně potřebujeme :) .
  • Praha trasa 30km= jezdím nejvíce a zde jsme od 6,3 - 8,5l/100km - záleží hodně na provozu a zvolené trase.
  • Kombinovaná dlouhodobá spotřeba= 7,4l/100km
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No pravděpodobně proto, že přes velmi přesnou výrobu součástí se dočtete, že zajetí u motorů má stále význam. A třeba i několik tisíc kilometrů, nejen všeobecně uváděných 1000. Jinak jsem psal jen a pouze o svojí zkušenosti, kterou tady v případě mého motoru v Kodiaqovi 2.0 TSI stejnou zkušeností podpořil i někdo jiný. Celou dobu tankuji do obou aut výhradně vysokooktanový benzín, nejčastěji Verva 100. Spotřebu měřím pokaždé od plné do plné nádrže. Takže vím naprosto přesně, jak ta spotřeba probíhá. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Keby to vyrabali v rusku na strojoch z 80rokov tak uverim. Ale inak nie. Piesty su obrabane presne, vole su zvecsene, kruzky su uzsie olej je ako voda, ojnice volnejsielnejsie. Cize straty trenim su take male ze uz nemaju ako vyznamne prispiet. Po 1000km sa prepina cerpadlo do rezimu regulacie ppdla zataze. Tam moze nejaka spotreba klesnut. Ale zeby to po 20tkm nejako viditelne kleslo proste neverim. Skor zzitie s autom vyuzivanie jeho vahy a dojazdu. 

 

Schvalne. Kolko je. Rodiel podla tankovania. Na zaciatku a teraz. Tankujes dufam vzdy na tom istom stojane. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak zjevně to není jen můj subjektivní názor: Zajíždění nového auta je stále aktuální  Rozdíl činil 0,5 litru na 100 km. Už jsem to tady popisoval, ten náhlý pocit změny při najetých 20tis. km. Spotřeba klesla o 0,5 litru na 100km. A ano, tankuji vždy na stejném stojanu u Benziny v sousdením městě. Klidně mohu z aplikace ukázat účtenky :))  Také jsem tady ale popisoval to zklamání letos v zimě při zjištění, že spotřeba šla znatelně nahoru (0,5l/100km), když Orlen změnil u Vervy 100 jeho složení. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 9 měsíců později...
  • o 3 měsíce později...

Ahoj, přidávám foto spotřeby našeho Kodiaqa 1,5 Tsi (manuál) z letošni dovolene v Itálii. Auto bylo úplně nové, takže jsem jel v klidu, v ČR 90/50 a na dálnici jsem měl celou cestu tempomat 130km/h. 2 dospělí, 2 děti a plný kufr. Jízda super, až na ten adaptivni tempomat, to mi chvilku trvalo si na něj zvyknout, ale to už je na jiné téma :)

20220626_114921.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

pridavam pro zajimavost spotrebu Kodiaq 2.0 TSI 4x4 cesty z Italie pres ČB (do Italie to nebylo takto po kupe). V dobe jizdy bohuzel zapocitana cca 3-4h prestavka na koupani. Dalnice 120km/h, jinde i 80km/h. 4 lidi, plny kufr. 

Vysledek 7.7l/100 je OK. pred rokem s kolem na strese stejna cesta 8.1l/100.

U nas, kde  neni tolik rychlostnich omezeni jako v A nebo I,  se jede rychleji a spotreba by byla vyssi.

Celkem najeto 40tkm, dlouhodoba 8.8 dle tankovani, spousta kratkych  jizd nebo v kolonach po meste.

i.png

Editováno: , autor: LeeCe
  • Líbí se mi 1
  • Pozitivní 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...