Přejít na obsah

Horka alu kola a wapka


Pepek82

Doporučené příspěvky

Preji pekny vecer, mam nestandardni dotaz. Byl jsem na horach a jel jsem cca 9km serpentiny dolu. Mam benzin a dsg. Jel jsem opatrne neradil jsem si manualne. Brzdil jsem setrne a nerozjizdel vice jak na 40-50km na delsich usecich. Brzdil jsem kratce prerusovane. Po vyjezdu z hor jsem jel cca 10min po rovince a jiz nebrzdil moc. Zastavil jsem umyt auto a nedoslo mi ze kola jsou pekne zahrata i diky teplemu pocasi pres 30 stupnu. Wapkou jsem umyl karoserii a oplachl i kola. Po umyti jsem si uvedomi, problem se zahratyma brzdami a alu koly. Kola byla na omak hodne zahrata ruku na nich jsem udrzel taktak. Ted brzdy  nejevi znamky poskozeni - zadne vybrace pei brzdeni ci hazeni volantem nebo zvuky pri brzdeni. Mate nekdo podobnou zkusenost mohlo dojit k poskozeni brz dlouhodobe? 
 

dekuji z nazory

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

9 hours ago, Kuchar7 said:

Pokud nešla od brzd při mytí pára, tak bych se nějakých deformací kvůli rychlejšímu ochlazení nebál.

Dekuji za komentar. To sem si bohuzel nevsiml predmyti bylo horkou vodou. Ale zadny smrad nebyl. A jak voda strikala tak to bych asi nepoznal co je para. Urcite nic nesycelo a nesmrdelo.

Editováno: , autor: Pepek82
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

při výrobě kotoučů a destiček je s tímto tak nějak počítáno a věř mi, že jak kotouče tak i destičky jsou dimenzovány na daleko větší zahřátí, které ty ani s bržděním nemáš šanci dosáhnout, a jejím opětovné schlazení atd.. 

Teď si jenom vezmi to, že by jsi sjel kopec 9 km s ustavičným bržděním a dole začalo pořádně pršet, tak se ti na destičky a kotouče tak nebo tak dostane voda. prostě neřešit, tím se nemohlo vůbec nic stát. 

Zvlněné kotouče apod... to se stane u nekvalitních kotoučů a nebo kotoučů v dávných dobách, dnes jsou při výrobě kladeny daleko větší nároky na proces výroby, testy a hlavně jejich funkčnost.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky myslím že ten limit je dál, zvlášť pokud říkáš že to ani nesmrdělo. Já takhle jel s Astrou v Praze ze Strahova dolů jak jsou ty serpentýny a dole na křižovatce už jsem z auta přes otevřený okna cítil strašnej smrad z brzd, ještě i za pár minut doma to bylo cítit a bylo vidět že jsou hodně zahřátý.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...