Přejít na obsah

Slabší zátah v nízkých otáčkách, pomalá reakce na plyn


OndeXx

Doporučené příspěvky

Zdravím, mám Octávii s tímto motorem, konkrétně s AZJ. Koupil jsem ji asi před 2.5 lety a příjde mi že, motor táhne hůře od spodu než po koupi. Okolo těch 1400-1800 otáček je to ok řekl bych, ale mezi 2000-3000 otáčkami je tah takový mdlý. Ve vyšších otáčkách (3500 až 6000) už bych zase řekl že je to ok (ale i tak bych čekal více od dvoulitru).

Třeba vyjíždím z obce, tacho rychlost 60km/h na pětku, sešlápnu plyn, auto začne do těch cca 75-80km/h nějak "zrychlovat", ale potom už mi to příjde horší, na to že s vyššími otáčkami logicky stoupá výkon i krouťák. Do kopce to samé, jedu těch 80km/h po rovnice na pětku, příjde větší kopec, přidám plyn a rychlost snad i začne mírně klesat (i když už držím plný). Jasné, vím že benzíny prostě táhnou v otáčkách, ale zrovna tento motor je údajně spíš nízkootáčkový (8V, max krouťák v 3200ot). Prý 1.6SR měly toto mrtvé pásmo mezi 2000-3000ot, u dvoulitru jsem o tom ale neslyšel.

Se zapnutou klimatizací je to pocitově taky línější než to bývalo.

Pokud ale jedu ve vysokých otáčkách, jede to docela dobře, 0-100 to dá za těch cca 10 sekund.

Dále to má docela špatnou reakci na plyn, na volnoběh musím plyn chvíli podržet aby otáčky "vyletěly", celkově se tomu moc nechce do otáček, při zrychlení plyn třeba 2x prošlápnu a pak mi příjde že je ta reakce už lepší.

Taky se mi před pár dny stalo že jsem nastartoval, asi po sekundě spadly otáčky na 500ot, rozsvítila se kontrolka baterie, po dvou sekundách se zase všechno vrátilo do pořádku, toto se mi stalo ze těch 2.5roku asi po třetí.

Spotřeba pořád stejná, dlouhodobá 7L/100km. Před měsícem a půl jsem měnil olej+filtry (olejový, vzduchový, palivový). Žádná změna. Olej jsem dával Castrol Magnetec 10W-40, předtím tam byl 5W-30 a za těch 12000km to asi 1,5-2L sežralo. Teď zatím vůbec nic.

Napadá mě buďto špinavá škrtící klapka, nebo svíčky od oleje, když ho to předtím žralo. Nějaké nápady?

Editováno: , autor: OndeXx
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...