Přejít na obsah

Jak to chodi s POV+HAV pri koupi noveho vozu


asdf7890

Doporučené příspěvky

Dobry den, jeste jsem nikdy nekupoval novy vuz u dealera. Je znamo, ze pri koupi vozu si musim zaroven sjednat pojisteni, jinak s vozem nemohu legalne odjet z autosalonu. Predpokladam tedy, ze budu nucen vybrat si nekterou z pojistoven ktere mi nabizi dealer, i kdyz budu mit zjisteno, ze jinde muzu mit vyhodnejsi pojisteni. Je to tak, ze do dvou mesicu muzu pote pojisteni zrusit a prejit k vyhodnejsi nabidce? Existuje nejaka jina elegantnejsi moznost? Napr. dalo by se nejak sjednat pojisteni u mnou vybrane pojistovny jeste pred predanim vozu u dealera? Predem dekuji za rady.

Editováno: , autor: asdf7890
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Oboje jsem vyřídil po telefonu před převzetím (Čsob, pro mě výhodné, přešel jsem s dalšími auty od G-Čp), pojištěno jen na VIN, RZ byla později doplněna zase telefonicky a meilem mi byla zaslána nová ZK. Pojištovna si auto po domluvě fyzicky ohledala. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@bouchy u mě přesný opak. U prodejce cca pět nabídek a všechny vyšší  a to v řádech tísícikorun.

Nakonec sám na přepážce za 9250Kč a u prodejce nejvyšší na stejné parametry okolo 15tis.Kč a nejnižžší asi 10500Kč 

Prasečina je nabídka prodejce u stejné pojišťovny jako mám nyní a výsledná cena mega rozdíl.

 

Třeba u druhého auta po dvouletém leasingu, nabídka s názvem myslím "poleasing" a cena kterou dodnes nebyl nikdo schopen podlézt a to to je již třetí rok po sobě. Takže jednou to výhodné je a podruhé nikoliv. Toto jen moje zkušenosti.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jistě je to vždy otázka kolik, za co a každého volba co si nechá vnutit prodejcem pojištění. Léta jsem chodil "snižovat" na pobočku a s pojišťovákem se už známe, ale konkurence pouze zkusmo po telefonu byla výrazně lepší i s letošním drobným navýšením. Bonusů hektary, bydliště Vidlákov, věk 50+, 1x HAV, 3x POV plus běžný účet u nich. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Já bral Scalu ( 422.000,-Kč) na leasing od Škofinu. POV+HAV s Gapem u Allianz za 28000,-Kč ročně. Po týdnu jsem leasing doplatil a zrušil jejich pojištění. Nechal jsem si pojistit u ČSOB POV dominant a HAV Premiant s 5 pct spoluúčastí( respektive 1000,-Kč spoluúčast při opravě ve smuvlním servisu) včetně Gapu. Platím celkem za POV + HAV 4600,-Kč ročně s tím, že první a druhý rok mě to vždy sníží o 20 pct, takže první rok platím celekm cca 3600,-Kč ročně, druhý rok taky a třetí cca 4600,-Kč.  Celková pojistka za POV a HAV včetně Gapu do 5000,-Kč je luxus.  Zě me spokojenost.  ( max. bonusy, bydliště Vidlákov, věk 43, premiový účet u ČSOB+ ty dvě dvacetiprocentní slevy je nějaká jejich dohoda se zaměstnavatelem) .

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

@JoscerGap mám na 5 let.

@bouchyPOV u ČSOB mám dominant ( 60 000 000) a HAV mám nejvyšší variantu Premiant, takže pojištěné na všechno

Živelní pojištění   

Střet se zvěří a poškození zvěří   

Střet, pád a náraz vozidla   

Jakékoli jiné poškození   

Vandalismus   

Asistenční služby   

Odcizení   

Garance pojistné částky (GAP)

 

Celkem tedy cena 4677,- Kč z toho první a druhý rok mě vracejí ještě -20 pct takže první a druhý rok platím za POV + HAV kolem 3600,-Kč ( spoluúčast 1000,-Kč)

Editováno: , autor: Skodascalacng
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Žádná novinka. Podobné podmínky mě jako majiteli účtu u poštovky nabídli sami taky a jen po telefonu. Už se to tady x krát probíralo. A šup už tam mám Pov dalších dvou aut a včera i vleku a přetáhnu i motorky. Bydlím na vidlákově, bonusů hektary, věk 50+. Letos mi navýšili jen minimum, po letech jsem rád opustil G-ČP. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

POV + HAV all risk s GAP do 5 tisíc ročně je TOP. Taky jsem tomu nevěřil, kdybych to neměl na Scalu už sjednané a v minulsoti jsem taky nechtěl věřit, že jsem otci pojistil POV+HAV all risk včetně bezlimitních skel s 1pct spoluúčastí u Allianz na novou Fabii za 4300,-Kč ročně. Pak měl nehodu, tak mu to asi o 200,-Kč zvedli ale pořád TOP.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

To se čertíš, že ti pojištění zdražili o 750Kč za tři roky? Žijeme oba ve stejné době, rozhlídl ses okolo jak se všechno zdražuje? 

 

Pojišťovna také musí promítnout zvýšené náklady do ceny pojištění a přenést tak část nákladů na pojistníka. Energie (vytápění, elektřina) skokově narostla o stovky procent.. tím pádem fakturovaná cena opravy ze strany servisu pojišťovně je jinde.. autodíly jsou dražší pokud vůbec jsou. Ta pojišťovna ale musí dát poškozené auto dokupy a tebe jako pojistníka to zajímat moc nebude.

 

Závěrem - nikdo Tě nenutí setrvávat ve tvé stávající smlouvě. Rozhlídni se na trhu, nech si pojištění někde nezávisle spočítat a uvidíš, jestli seženeš lepší cenu, já myslím, že ne 🙂

 

Nikdy jsem pojišťovny neobhajoval a klientům přepočítám pojištění jak potřebují, ale v dnešní době poblázněných cen je tvůj problém úsměvný a zdaleka to neodpovídá počtu otazníků, které jsi tam za větou naklikal.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Po 2 rokoch ked mi koncilo GAP mi nesla cena dole o 5 eur hore. Tak som im napísal že podľa mňa ked mi Gapko skončilo mala by ísť cena dole nie hore tak to zdôvodnili teraz si presne nepamätám že sa upravovala daň. Ale tak som to nechal 5 eur no ujde este ale teraz cca 30 eur je na bývalé SK cca 900 Korun a to sa mi už zdá neferove. Obchodníci spoločnosti si zasity kade-tade po izbyckach tak na jednej poistke 30 eur???? Alebo potrebujú pokryť prípadne škody pristahovalcov ukrajincov ktorý nemajú havarijné ani pzp a v tv dávali že nevedia ako z nich škodovú udalosť dostať. 

Preto som chcel vedieť prípadne koľko je poistka v trebars inych poistovnach a kto ma aku skúsenosť. Ono najlepšie by to bolo porovnať s majiteľmi SK áut.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Uvědom si, že tady na fóru ti to nikdo neřekne. Je absolutně jedno, kolik kdo kde platí. Místo klikání textu jsi už mohl dávno zkontaktovat nějakého makléře, aby vystavil nabídku všech pojišťoven a takto investovaný čas pro Tebe bude daleko přínosnější, než psát na fórum, kolik platí pan Pepík v Horní-Dolní.

 

Opakuji se tedy znovu, je tam tolik proměnných, že je absolutně jedno, kdo co platí. Zavolej někomu kdo ti porovná více pojišťoven - různé klikačky, více makléřů, ja nevím.. vše bude mít větší smysl než porovnávat ceny tady 😊👍

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Co ti brání nechat si to nacenit od konkurence a jít jinam. Taky jsem byl takový blbec že jsem byl desítky let u jedné pojišťovny s max bonusy a jen mě vysávali a novým klientům dávali super ceny. Odmítal jsem nabídky od mé banky a při koupi dalšího nového jsem si od nich to nechal nacenit včetně dvou starších aut a spadla mě brada. Letos si přihodili na HAV, ale zase na POV cena zůstala jak loni a předloni. Pojišťovny budou určitě taky zdražovat a škody z aut cizinců co tady a teď jezdí bez pojištění taky musí někdo zaplatit

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám auto třetí rok u ČSOB POV dominant, + HAV Premiant all risk + GAP a platím 5.488,-Kč. Spoluúčast 5 tisíc, ale u domovského servisu 1.000,-Kč.  Cena z hodnoty 420 tisíc za auto. Každý rok to jde nahoru. Začínal jsem na bonusových 3.600 za POV + HAV, ale to byly vyjednány luxusní podmínky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...