Přejít na obsah

Koupený "problém" Škoda Octavia IV - jeden velký problém


vitasko

Doporučené příspěvky

Třeba si to odpustí a dají si čas na doladění. Ten digitální "krok" kupředu (ikdyž v tohle případě se jednalo spíš o skok) byl na koncern až příliš velkým soustem. Chtělo by to nejdřív napravit reputaci, ať se zákazník nebojí koupit nové auto. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, oni si ještě ani nespravili pověst z dob, kdy představili nové TSi s řetězem, natož teď po těch SW chybách. Zamlčování problémů, které se snaží i teď nepokrytě přejít, je prostě alarmující a znamená vztyčený prst pro případné zájemce. 
A to mám Škodovku rád...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A co restart (podržet to zapínací dotykové tlačítko vlevo dole), nepomůže ?

Mně teď blbne front asistent. Nějdřív hlásí, že nemá výhled. Tak jsem ho vyleštil jak zrcadlo....a nic. No a dneska v té sněhové kalamitě zase po pár km začal fungovat. Taky mě štvou ty LED světla, po 50 km je na nich centimetrová vrstva ledu a svítí mizerně. To vážně za celou dobu vývoje nikoho nenapadlo, že v zimě to zamrzne?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidávám se..... mně kvůli vadnému senzoru venkovní teploty nefunguje žádné vyhřívání. Respektive volant a sedačky ano. Ostatní (zrcátka, čelní, zadní, trysky) jsou vlivem nesmyslné teploty, kterou ukazuje auto deaktivovány. K tomu samozřejmě "manuální klimatizace", protože aby člověk nezmrzl, musí topit na Hi (MAX).

Dnes jsem měl dát auto do servisu....

Tady jsem o tom napsal článek, který jsem s radostí sdílel na FCB Škoda Auto... ať to lidi vidí. Reakce? "Autorizovaný servis to určitě opraví".... jojo opraví a já mezi tím budu jezdit taxikem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Po návštěvě servisu na počkání cca 2h odstraněno vše funguje, nic na výměnu pouze chyba komunikace se servrem. Bez online napojení nelze odstranit. Pošlou do ŠA a počkají na vyjádření.

Dle technika možnost (restart) po odpojení baterky, ale doma by to nedělal, prý poté naskočí hodně chyb v jednotce. Hold daň digitální doby.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem si dneska přebíral nové auto... (nuda, 1.5 Style, navíc jen tažné). Hned mi udělali radost tím, že prý právě dnes vyběhla nová svolávačka... takže přijedu v pátek na přehrání... Sedl jsem si na hodinu a půl do auta a nastavoval a objevoval. Vše ok, nic nezamrzlo, nic neblblo. Po přezutí na zimáky asi zapomněl technik nastavit tlaky a po cca 20km levá přední křičí že chce kontrolu... vše ok, tak odmáznuto. Po cca 5km na mě auto křičí ať jedu prostředkem pruhu... byl jsem v něm, tak snad jedině že ty rozsolené sračky ho mátly... Takže první den a prvních 50km hodnotím kladně. Uvidíme jak to bude dál. Držte nám pěsti. 

20210209_122140.jpg

  • Líbí se mi 1
  • Pozitivní 5
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 19 hodinami, Jan R. napsal:


Jen je třeba podotknout, že v případě vadného čidla by se podobně chovala už OIII a nejspíš i OII (už tam se výhřev zrcátek spínal jen pod určitou teplotu a automatická AC taky brala jako vstupní parametr venkovní teplotu).

Mimochodem @Pawlisko , zkoušel jsi to venkovní čidlo uplně odpojit? To by mohlo pomoct.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 31 minutami, petr.podzimek napsal:

Vytvořit kvůli závadě jedné součástky článek na web s click-bait titulkem mi přijde trochu moc.

Tobě to může přijít trošku moc. Někomu, kdo utratil milion na nové auto, to může přijít jako nezbytné minimum co pro sebe (a ostatní) může udělat s vidinou, že to Škodovka dá do kupy co nejdříve.

  • Líbí se mi 2
  • Pozitivní 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Martab O reklamaci mi tady vůbec nejde. Chtěl jsem tím říct, že tím článkem co napsal, a který dále šíří motoristické weby, se to ke škodovce dostane daleko dřív a upoutá daleko větší pozornost, než obyčejná reklamace v servisu. A přesně to může mít ve výsledku daleko větší přínos pro další majitele aut s nefungujícím SW. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Pawouk změnil název na Koupený "problém" Škoda Octavia IV - jeden velký problém

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...