Přejít na obsah

Koupený "problém" Škoda Octavia IV - jeden velký problém


vitasko

Doporučené příspěvky

A asi aj vlhko. Najvážnejšia závada, ktorú som mal, bolo, keď mi prestali fungovať čelné stierače a ostrekovače, šiel iba zadný stierač - ostrekovač nie. Zašiel som do najbližšieho Škoda servisu a keď sme prišli k autu, tak už samozrejme bolo všetko ok. Mám na ňom bezmála 20.000 km a fakt tam už bolo závad.. najnovšie sa mi vytvorila priehlbina na obložení pod mojim oknom na dverách, tam, kde si opieram ruku pri jazde, na O3 som na dvoch rôznych autách mal spolu 310.000 km a ani jedno takýto nekvalitný plast nemalo. 

Je už celkom tma, tak to nebolo úplne viditeľné, ale detailná fotka to ukáže. 

SAVE_20210324_181442.jpg

SAVE_20210324_181512.jpg

Editováno: , autor: Nocturnal
vložené foto
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Dôvod nefunkčnosti smerovky sa po zopár slnečných dňoch ukázal, auto je v servise, výmena obloženia ľavých predných dverí, zámku pravého zadného sedadla - spôsobovalo to praskanie plastov zo zadnej časti vozidla ( oficiálne stanovisko Škoda auto bolo dvakrát udrieť zhora kladivom po zámku, už bol olepený čiernou páskou akoby na koberce, keďže to nepomohlo ide na výmenu) a oprava smerovky. 

IMG_20210406_094139.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 17 hodinami, Hertegis napsal:

Ahoj, nemáte někdo problém, že vám nefunguje kessy a máte nedostupnou assistenku lauru?  Výbava style plus. 

Asistentku nepoužívám, jen se mi občas stane, že se po nějakém slově aktivuje, tak jí i s celým koncernem pošlu do ...💩. V poslední době jsem viděl jen hlášení: "Lane Assist je nyní nedostupný", "Závada: start-stop", "Front Assist je nedostupný" a celkem často "Funkce parkování je nyní nedostupná"

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj budúci kolegovia.

Po 1 200 000 km najazdených vo VectráchC a Insigniách môj zamestnávateľ rozhodol o zmene v car policy, takže u mňa prichádza do úvahy len Octavia. Konfiguráciu mám jasnú - Style hatchback s balíkom Style+, balíkom šport+, Columbus, Canton. Riešim s predajcami ponuku už tretí mesiac a nejako sa im nechce poslať finálnu verziu - netuším prečo.

 

Veľké auto, ktoré som mal doteraz pravda nepotrebujem, pretože 95% najazdených ciest sme v aute maximálne dvaja, takže veľkosť Octávie je v pohode.1.5TSI namiesto terajšieho benzínu 200k asi tiež vzhľadom na hmotnosť bude prežiteľná.

Čo ma najviac strašilo je, že v bezpečnosti budem síce na 5 hviezdičkách ale o jednu ligu nižšie než teraz, ale s tým nič nenarobím. Riešil som zadnú vlečenú nápravu, ale s 1.5TSI tiež nič iné nedostanem. Než som sa dostal k tomuto fóru zostal ako posledný veľký problém sedačka - odsedím v aute 70000km ročne. Tá totálna katastrofa u VW group! - skúšal som obyčajné sedadlo, športové zo športového balíka OIV, AGR štandard, AGR full v koži, aj AGR VW Golf - všetky sú úplne rovnaké, líšia sa len ručným vyťahovaním podpery stehien. Oproti mojej súčasnej s prifukovaným bočným vedením ani sa mi nechce o tom ďalej písať.

 

Teraz však vyzerá, že ďaleko väčší problém je elektronika v OIV. To, čo čítam som nezažil, aj keď mi tiež menili panel infotainmentu v Insignii pretože zostal čierny. Ale vďaka tlačítkam pre ovládanie klímy, možnosti vypnúť starrt/stop, vedenie v pruhu, senzory cúvania,a ESP mi 3 dni čakania na dodávku nového panela až tak nevadili - chvála Oplu za zvyšné tlačítka! Je pravda, že občas navigácia v Insignii potrebuje ak mala nastavenú cestu po znovu naštartovaní 2÷5 minút aby znova obnovila ovládanie navigácie (ale rádio, telefon, fungujú) ale aj v tomto momente ukazuje cestu. Je pravda, že existuje časť cesty B2 v Rakúsku, medzi Hornom a hranicami do ČR kde vždy zamrzne a nikto nevie prečo, ale problémy s asistentami som nemal nikdy.

OIV je vlastne ťažko nebezpečné auto a silne rozmýšľam ako presvedčiť mojich nadriadených aby upustili od zmeny.

Ono "blikanie zadnej pravej lampičky na čítanie", ktoré tu popisujete viacerí, alebo blikanie prístroja na palubke si myslím znamená, že programátori majú kompletný hokej v software. A tak konštatovanie jedného z kolegov ktorí tu upokojujú Gatera, že senzory cúvania sú blokované pri vyššej rýchlosti je tak trochu úsmevné. Blokovanie pri rýchlejšej jazde je urobené v tom istom nepodarenom software, kde bliká ona zadná lampička namiesto niečoho iného -možno to mala byť kontrolka stavu paliva alebo zapnutie pásov. Alebo tak ako Gaterovi nešla odbrzdiť elektrická ručná brzda možno môže rovnako napríklad na diaľnici jedného dňa zase zabrzdiť alebo aktivovať airbag. Vôbec by som si pri týchto Gaterových "drobnostiach" nebol istý tým, že to auto niečo takého nespôsobí.

Je tu prosím niekto, kto kúpil O IV a jeho auro bolo vyrobené povedzme po 1.1.2021 a všetky dôležité funkcie sú bez hlášok o nedostupnosti, nefunkčnosti a varovaní? Dajte mi nádej, že áno.

 

P.S. možno niekomu pomôže - kamera, ktorá vedie auto v pruhu "blbne" aj napríklad v Astrách v zime po naštartovaní, je to spôsobené orosením predného skla pred kamerou, takže ona nevidí. stačí nechať chvíľu fúkať vzduch s klímou na čelkné sklo a po ca 5 minutách je to v poriadku.

 

P.S.2 informácie som hľadal aj na nemeckých fórach - bežné dotazy tam majú povedzme 5÷10 odpovedí a ca 500 prečítaní. Vlákno "chyby Octávie IV" má okolo 7000 príspevkov a 250 000 prečítaní. Zúfalé. Zúfalé, že koncern to berie ako nepodarenú hru na mobile pre deti nie ako skutočnosť keď ide o život všetkým naokolo.

 

 

 

 

 

 

Editováno: , autor: OpelInsi
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Čau, mám 2/2021 v podobné konfiguraci. Jediný problém který jsem zatím měl, bylo zmizení ovládání teplot a klimy, tzn. celý ten spodní proužek displeje. Jednou.. Jinak nic. Pomaleji to celé nabíhá, hlavně navigace, zbytek OK. Matrixy fajn, občas problik, nezaregistruje to cyklouše v protisměru, občas horní lampy na kabině náklaďáku když se vynoří za horizontem.. osobně bych šel do tdi, 1.5 mi přišla zdechlá. Krouťák je na moje potřeby důležitější.. Dotazy rád zodpovím.. Asi jsem měl štěstí na kus..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 40 minutami, OpelInsi napsal:

a nejako sa im nechce poslať finálnu verziu - netuším prečo.

Buď neobvyklá kombinace (a tudíž třeba extrémní dodací lhůta), nebo chtějí vydělat a jeden čeká na druhého, s jak nízkou (vysokou) cenou přijde. AS i servisy nerady, když někdo dělá srovnávací průzkum mailem....

 

před 42 minutami, OpelInsi napsal:

Čo ma najviac strašilo je, že v bezpečnosti budem síce na 5 hviezdičkách ale o jednu ligu nižšie než teraz, ale s tým nič nenarobím. Riešil som zadnú vlečenú nápravu, ale s 1.5TSI tiež nič iné nedostanem. Než som sa dostal k tomuto fóru zostal ako posledný veľký problém sedačka - odsedím v aute 70000km ročne. Tá totálna katastrofa u VW group! -

To není tak jisté. metry tlustého plechu nejsou všechno. Tím nijak nesrovnávám Opel a Škodu, ale už jsem viděl pár videí těch zaručených x metrů plechu, jak to prohrály s mnohem novějším a menším autem (zejm. na nehodu s přesahem atd.) - kde byl volant, pedálová konzole, A sloupek... S klikovou nápravou se legálně nedá nic dělat (nečetl jsem o tom, že jo), leda počkat, jak to bude u nějakého CNG/TGI. Nemyslím si, že krom vyložených hovadin za jízdy je to příliš poznat. Na 70tkm/rok bych skutečně vybral jinou káru, sedačky mohou být problém, pokud člověk nemá 75 kg a 1,8m. Určitě výhřev a ještě víc určitě ventilaci (což je u Oct zjevně problém).

 

před 48 minutami, OpelInsi napsal:

Ale vďaka tlačítkam pre ovládanie klímy, možnosti vypnúť starrt/stop, vedenie v pruhu, senzory cúvania,a ESP mi 3 dni čakania na dodávku nového panela až tak nevadili - chvála Oplu

Jmenované fíčury jsou spíš doplňkové, na nouzové dojetí se bez nich dá přežít, krom asi topení naplno v létě, že. (a to asi nehrozí, pokud se jezdí na AUTO) Navíc jsem tu nečetl o černém infotainmentu na výměnu za x dní, i když freeznutý jo. SW nebo i ta výměna to vyřeší (nevím, jestli kvůli zamrznutí nešla ovládat ani ta ventilace...). Takhle se asi nedá uvažovat, i když to při tom spěchání dojebali. A vyspěchali to do okamžiku, kdy se salony z moci úřední zavřely.

 

před 53 minutami, OpelInsi napsal:

Vlákno "chyby Octávie IV" má okolo 7000 príspevkov a 250 000 prečítaní.

Půjdeš si založit téma "moje auto funguje perfektně a 'nothing to see here'"? Nebo budeš hledat jiné témata, kde se řeší případné problémy...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 2 hodinami, OpelInsi napsal:

Ono "blikanie zadnej pravej lampičky na čítanie", ktoré tu popisujete viacerí, alebo blikanie prístroja na palubke si myslím znamená, že programátori majú kompletný hokej v software.

Ja by som sa len k tejto jednej veci rád vyjadril - osobne si nemyslím že rozsvecovanie a zhasínanie lampičky na čítanie má čo dočinenia s výkonom programátorov. Skôr by som to pripisoval vadnej výrobe daného kusu lampičky ktorá sa aktivuje dotykom (v realite aj len priblížením na <0,5cm) aj bez toho že by sa jej niekto fyzicky dotkol. Zrejme o tom vypovedá aj že v tomto konkrétnom prípade ľuďom čo s tým mali problém vymenili samotnú lampičku a nerobili aktualizáciu SW ktorá by tento problém odstránila...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já moc neposloužím mám základní verzi bez těch vymožeností. U mě vznikl výrobní problém ( nebo spíše prodejce z převodu TrA) po odstranění to funguje jako stará dobrá F3 - Front Assist upozorní jen oprávněně, zadní lampička nebliká, senzory nehází chybu, sedačka nepadá, ovládání ventilace nemizí, Connect nabíhá ihned, v zadní části u LB nebouchá ( více opakujících problémů asi není). Já jsem naprosto spokojen a neměnil bych, auto vyrobeno 2.2.21. Teď jsem měl na x dní Style a tam občas něco - tlak pneu, závada SS, Kessy neodemklo ... Jako firemní na takovou porci a výbavu přesvědčil bych šéfa na něco jiného.

Editováno: , autor: Jan R.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Pawouk změnil název na Koupený "problém" Škoda Octavia IV - jeden velký problém

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...