Přejít na obsah

Jakou sadu žárovek a výměna dálkových za LED


thejohndoe

Doporučené příspěvky

Ahoj, mohl by mi někdo poradit jakou si koupit sadu žárovek? Mám LED tlumené + žárovku dálkové a vypadá to, že prosvětlovací světla do zatáčky jsou stejná jako mlhová. Koukám u škody, na výběr je víc sad. Zaujala mě ta ve které jsou nějaké divné věci, zakroužkováno na foto kterou přikládám - co to je? V manuálu jsem seznam nenašel.

 

A druhá věc, předpokládám, že ta dálková jsou H7. Vešla by se tam LED žárovka Ssram co na sobě má vzadu chladič? Viz obrázek

 

Dík moc John

2020-08-31 22_18_09-Žárovka OSRAM H7 PX26d LED 2ks - OS 67210CW _ E-shop LKQ CZ a.s..png

ORIG-654052000A.jpg

Editováno: , autor: thejohndoe
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 9 hodinami, LiveBomb napsal:

LEDky do předních světel nepatří! Nikdo s nimi nepočítal při konstrukci toho světlometu -> chudáci ti, co tě potkají. ...

Teď nechci dělat chytráka, ale čistě prakticky, bavíme se o dálkových světlech. Ani policajti, ani protijedoucí je svítit neuvidí, protože se prostě na protijedoucí auta dálkovýma nesvítí (aspoň já to teda nedělám). Tak nevím proč by měli být ti co mě potkají chudáci?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nakonec počkám, sice by mi bylo jedno čim budu srnky oslňovat, ale je to zbytečně drahá sranda a kdo ví jestli to neni jen chyták na peníze.  Zajímavé je, že ty LED vlastně ani moc nesvítí. Když koukám u zeleného skřeta tak průměrná Osram H7 má svítivost kolem 1500lm, se zvýšenou svítivostí klidně 1950lm a tyhle led "OSRAM Ledriving HL H7 LED PX26D" 1210lm. A pak je otázkou záruka. Osram sice dává 5 let, ale u skřeta chytře píšou "životnost 1 měsíc" - to je lumpárna.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Ta osram ma mozno 1210lm, ale nie te "cinske lm", kde svietivost 10000lm nie je v reale ani 1000. Co sa tych osram tyka. V nemecku sa mozu legalne tie osramy davat miesto halogenov a mozu s tym jazdit po celej eu. https://zpravy.aktualne.cz/ekonomika/auto/budiz-svetlo-v-nemecku-lze-legalne-nahradit-halogenovou-auto/r~b2767fac0ebe11ebb408ac1f6b220ee8/

 

Svokor kupil dake cinske do superba. Hroza v tej parabole, nema to tienenie hore ako osram. Ale vraj mu nikneblika zatial.ale bez tak zvazuje tie osramy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

do dálkových to za mě nevadí, legislativně je to samozřejmě špatně.

a ti co se tu ohání automatikou, bych vám přál proti té vaší automatice jezdit, 3x mě to nabliká do očí, než se to zhasne, obzvlášť mi to přijde od bmw a až to zhasne tak už se míjíme, toto kdo schválil bych nakopal do koulí 

 

četl jsem diskuzi tuším na idnes, kde lidi co to mají, sami píšou že vidí, že oslňují a že by už dávno manuálně vypnuli ..  hnus

Editováno: , autor: Xegiie
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@thejohndoe vyskúšal si ich? alebo na základe čoho si usúdil, že svietia menej?

ja mám reálne skúsenosti. svokor kupoval čínske do superba. po týždni kúpil osramy a je to rozdiel. čínske vôbec nič netienili, proste svietilo to ako kolotoč všade. osramy majú tienenie a lúč je koncetrovaný na vozovku. A zase uvedomme si čo je reálne 10000lm. A čo 1500. A od halogénov to svieti lepšie.

Najdôležiitejšie to, že tie osramy neoslňujú, nesvietia do kabíny protiidúcich a to tienenie reálne funguje. Je vidieť krásnu čiaru na stene. A intenzita je o trochu slabšia ako full led na scale. Včera sme to pozerali na stene domu a porovnávali.

Je každého voľba čosi kto tam dá. Ale i svokor uznal, že tá čína boli vyhodené peniaze. Roky som používal x treme vision, racing vision a mal som i osram night brakery. Jednoznacne z halogenov vitazil extreme vision. Night breaker vydrzal tak pol roka cca 25-30t km. Led isto vydrzia viac. A je na ne zaruka 5rokov.

Editováno: , autor: csabac
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 roky později...

Nebudem zakladať novú tému, ale čo ste dali namiesto klasických H7 v diaľkových svetlách? Premýšľam dať klasické H7 Osram NB +200%. Dávali ste aj LED alebo len klasické H7. 

Editováno: , autor: luki52
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...