Přejít na obsah

Nehoda....


olaf1

Doporučené příspěvky

Tak to zamrzí ? .....předpokládám, že je to vina toho pána (nedodržení bezpečné vzdálenosti), takže tě to aspoň nebude nic stát. V jaké rychlosti to bylo? Mně na těch nehodách nejvíce štve, že nikdo neřeší pokles prodejní hodnoty v budoucnu jen proto, že blbec nedodržuje bezpečnou vzdálenost ? Doufám, že se mi takoví blbci vyhnou....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Naštěstí jsem jel v autě sám a vůbec jsem to popravdě nečekal....trošku mě jen bolelo za krkem.

Prej to do mě najel v cca. 20 - 30 km/h, snad to dají do pořádku v servisu. Měl jsem v plánu to příští rok prodat a koupit Kodiqa :), ale to teď záleží na prodejní ceně.....Četl jsem nějaký článek, že se může požádat o odškodnění za snížení tržní hodnoty vozidla, tak se na to zkusím zeptat. Ve středu si pro vozidlo přijedou ze servisu a ještě musím doladit náhradní vozidlo, když čtu články a zkušenosti s zapůjčením, tak je mi zle ohledně podmínek ( zdarma a pak si to nechají zaplatit ). To ještě stále řeším....prostě jen starosti.

Ještě jeden smutný poznatek mám z první nezaviněné nehody: Ze dvou pruhů jsme na 15 min. udělali jen jeden a dost aut na nás troubilo a jeden nám vynadal z okénka do údů a to mě dostalo. Nedej bože, že by tam byl někdo zraněný nebo mrtví, tak Tě nějaký hovado ještě seřve. Tuhle zkušenost mi potvrdil ještě kolega v práci, když se mu stala nehoda a policisti mu potvrdili, že je to běžný jev při nehodách.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jednou jsem byl svědkem nehody, zastavil jsem v silnici a rychle letěl zjistit stav nepřipoutaného řidiče, který se zmateně sápal ven. Okolní řidiči se kromě jedné výjimky proplétali okolo a jeden ještě blikal, asi co tam jako překážím. 

Editováno: , autor: Twisted
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Tak si ho užívej a snad už bez ťukanců.

Kolegovi u Yetiny se za 6 let takto pokusili dostat do kufru 3x.

Ta cena je taky dobrá před 2 lety vzal synátor v rapidu MC srnku měsíc v servise a cena 160000 naštěstí jen spoluúčast 1000Kč.

Tak ještě jednou mnoho krásných a pohodových kilometrů. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja uz mam zalobu na snizeni hodnoty vozidla za sebou. Musis zazalovat vinika DN ( u me byl i provozovatel vozidla), druha vec je udelat znalecky posudek. Obratit se na nej, at to uhradi, coz neudela. Tak podas zalobu a jako vedlejsi ucastnik je pojistovna. Das k zalobe nalez ustavniho soudu. U me to okresni soud nebral v potaz. Bylo to cca mesic po vydani rozhodnuti ustavniho soudu. Krajsky soud mi to prirknul:-) dostal jsem 20tis. Vc. Proplaceni znaleckeho posudku!!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

1. Udelej znalecky posudek, vyzva vinika, k uhrade snizeni ceny vozidla, neuhradi, protoze je clovek pojisten - povinne ruceni, musis zazalovat vinika nehody,... pojistovna je vedlejsi ucastnik,  jelikoz vyhrajes, tak veskere naklady jdou nakonec za nim, resp. pojistovnou!! Dostanes proplaceni i snizeni hodnoty vozidla po DN. https://www.idnes.cz/auto/zpravodajstvi/nahrada-rozdilu-v-cene-auta-po-nehode.A170504_123326_automoto_fdv

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Slušný kolotoč, věřím že se na tom nechá založit právnický business, ne každý se s tím bude chtít babrat osobně. Nikdy by mě nenapadlo žalovat někoho kvůli ztrátě hodnoty vozidla.

V případě srážky se zvěří to platí myslivecký svaz ? :-D

 

Ale asi to nebude nic častého, kdyby ano, tak by pojišťovny určitě byly více ochotné to řešit mimosoudně.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nezlob se, ale tady jde o princip! Vidime, jak se lide k sobe chovaji na silnici a v zivote. Ja to udelal, protoze penize sice mam, ale ne tolik, abych kupoval auto co 3roky,... proc menit neco, co funguje. Ja zapomnel, zijem ve spotrebni dobe. A moje O2 po Fl v 1.9Tdi neni spatne auto, i kdyz ma taky mouchy. Kdyz vezmu v potaz, ze po DN se mi auto opravovalo ve 2 autorizacich a kvalita neni buh vi jaka. Navic pokud budu prodavat auto po nehode, ma vzdy nizsi hodnotu. Asi bys taky byl nerad, ze ti vykupci rekne, bourane, diky jdete dal nebo vam dam jen tolik.  Vinik DN se mi ani neomluvil. Navic rekl do protokolu, ze jsem ho nemel predjizdet pred 10km, tak by me nenapalil a to byl soused🤮 a plest sem srny? Nepise se v zakone, ze mas jet tak, abys stacil vcas a bezpecne zabrzdit? 
a rekni mi pojistovnu, ktera sama a hned a rada jen tak vyplati penize😀 kdyz vime, jak se cukaji, kdyz maji neco samy zaplatit!!!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jsi mě špatně pochopil. Já na tebe nějak neútočím, spíš obdivuji, samozřejmě houšť a větší kapky pokud to mámíš z pojišťovny. Jen jsem napsal že bych prostě do toho nechtěl investovat ten čas a energii, protože to ti samozřejmě pojišťovna nezaplatí a na to samozřejmě oni vsází jsi jeden z tisíce. Jen tím poukazuji že pokud se jedná o běžného normálního člověka semele ho systém raz dva, ale pokud se jedná o boj s molochem jako je pojištovna, tak se člověk musí snažit sám bojovat s větrnými mlýny.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

15degren: najdi si nalez US a dle toho se musi ridit vsechny soudy. Neexistuje, aby si soud delal co chce!! https://www.idnes.cz/auto/zpravodajstvi/nahrada-rozdilu-v-cene-auta-po-nehode.A170504_123326_automoto_fdv
a dneska bych pumpnul jeste pojistovnu o bolestne. Viz. Odkaz: https://www.idnes.cz/auto/zpravodajstvi/bezpecnost-doprava-nehoda-poraneni-krku-whiplash-syndrom-pater-tetrax-roman-budsky-libor-budina-thom.A200925_115655_automoto_taj

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zrovna u winplash syndromu kde se nedá fyzicky prokázat poškození je to už ve většina případů sugesce/ simulace kvůli penězům.

Nemám problém s vyplácením pojistek za snížení hodnoty auta atd. ale tahat z pojištoven prachy za něco co možná ani neexistuje a těžko se prokazuje... kde myslíš že si to ty pojišťovny pak vyberou zpět ? Není to nezisková organizace.

 

Zrovna winplash by měl jít ze zdravotního a ne z povinné ručení. Statistiky dokazují že winplash syndrom se v 90 % případech na západě zneužívá pro vysávání peněz z pojišťovacího systému, protože když ti doktor jednou řekne že tím trpíš na základě toho že neudržíš rovnováhu (snadno  nasimuluji) tak pojištovna už musí pak platit.... Nevím podle mě je to za čarou. 

Bude z toho těžit jen určitá sorta obyvatelstva, navíc ve většině případu neoprávněně a zaplatí to lidi jako já, co jdou řešit pojišťovnou až když už opravdu není zbytí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zase je to o systému viník "řidič" se nevěnuje plně řízení, nedodrží bezpečný odstup a takle to dopadne. Navíc má možnost si vybrat to nejlevnější pov.  ručení on je vysmátý a poškozený lítá jako blbec a znaží se aby měl auto aspoň v takovém stavu jako před událostí, to však nikdy nebude, protkože už je záznam že bylo bourané. Navíc ho kdoví jak dlouho nemůže používat. Poškozený z toho chce tedy finančně dostat co nejvíce no a pojišťovny zdraží a zaplatíme to mi všichni a viník si zase vybere to nejlevnější pov. ručení. Začarovaný kruh. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já mám vždycky strach, abych náhodou neťuknul do někoho, kdo jak se říká v tom "umí chodit".

Pak se rok bude léčit, že ho bolí za krkem.

Nemyslím to nijak konkrétně... Je to o povaze. Někdo z toho potřebuje vytřískat maximum někdo je rád, že má auto zpátky a může jezdit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tahle skoda byla za 120tis.kc. A to rupl ram sedacky spolujezdce. To jsem reklamoval dodatecne. A vysledek pojistovny. Dame novy ram, misto nove sedacky🤮 myslim si, ze rupl i u ridice, ale ten menen nebyl. Ram stal pres 8tis. A co prace a kvalita?? Nova sedacka kolem 15tis. Kc. Druhá vec. Klidne podojim pojistovnu. Za 20let zadna nehoda, tuk, tuk na drevo a pristup české pojišťovny a servisu tragicky. Škoda Auto rekne, ze servis je samostatne hospodarici subjekt, ze je nemuze omezovat a to jsem jim poslal 5 prikladu od ruznych lidi, co jim servis pod DN neopravil ci znicil auto a nikoho to nezajima. Partnerka mela pri DN tyden do porodu, ze malem porodila (3.200,-kc bolestne), ja sel k lekari po 3 dnech a dostal jsem 2x vetsi bolestne nez ona, protoze me bolelo za krkem a to je uz 6let zpet. Takze proc bych nepodojil. Dukazni bremeno, ze tomu tak neni u zraneni je na pojistovne. Do hlavy a jinam mi nevidi!! 

3BCB9A33-09E7-45B7-881D-2778B8A474CB.jpeg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...