Přejít na obsah

Vnější zrcátka Rapid


Scorpio_Luke

Doporučené příspěvky

Dobrý den, chtěl bych požádat o radu a zároveň uklidnění. Nevíte náhodou zda jdou u Rapida odklopit vnější zrcátka? U některých aut toto jde, z důvodu lepšího přístupu k zrcátku v případě výměny skla. Nepotřebuji měnit, ale stalo se mi při pohybu v garáži, že jsem dost nešikovně o zrcátko zavadil tělem a tlačil ho tedy ve směru od auta. Vypadá to, že se nic nestalo, ale vydalo to zajímavý zvuk. Kdyby bylo možné je odklápět, tak je jistota, takto nevím. Mám strach jestli v opačném případě nemohlo dojít přece jen k nějakému poškození vně zrcátka. Děkuji předem za případné reakce. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Děkuji za reakci. Jasně, mám na mysli celé zrcátko. Ono mě to právě v souvislosti s bezpečností také napadlo, ale vzhledem k tomu jak těžce jde sklopit klasicky k autu, tak jsem myslel, že odklopit od auta určitě nepůjde. V Tvé odpovědi je však cítit jistota, takže to víš asi určitě. Než jsem položil dotaz, tak jsem zkoušel zjišťovat různě po netu, ale nenašel. Nezáleží také na ročníku, nebo je to opravdu komplexně u všech aut? 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Super, děkuji za vyčerpávající informace. Jste opravdu dobří. Mám Rapida teprve 14 dní a tak je pro mě spoustu věcí překvapujících. Ten zvuk při kontaktu se zrcátkem mě zarazil. Objevení těchto stránek znamená, že budu asi teď dlouho číst Vaše témata například ohledně různých zvuků z interiéru. Auto jsem koupil od souseda (10/2013, 115000km) vždy o něj bylo pečováno, vždy jen v garáži, stav úžasný. Jediné co mě momentálně trápí jsou opravdu zvuky při jízdě po nerovných silnicích. Mám pocit jako by to šlo ze dveří. Jen jsem se v rychlosti díval a ke čtení tady toho bude dost... 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Sklopení jde o dost hůře jak na O1, Felicii a dalších starších modelech, asi to tak má být, že se má poškodit při každém i drobném střetu. Na zvuky si budeš asi muset zvyknout, prý vlastnost, já mám 02/2019 a zatím nic nevrže a nedrnčí. 

Hoď nám fotky do sekce váš rapid. 

Editováno: , autor: ben06
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...
  • o 4 měsíce později...
  • o 2 týdny později...
On 10/3/2022 at 4:07 PM, CzechDave said:

Já se s dovolením přilepím s dotazem - lze zaměnit vnější zrcátka na Rapida MR2017 se zrcátky ze Škody Octavia 3? Vypadají podobně a zdají se mít i stejnou velikost skel, otázkou je, jak je to s montážními otvory a kompatibilitou elektroinstalace.

Montážní otvory by mě taky zajímaly, elektro zcela určitě budeš muset upravit při faceliftu fabia dostala hlídání mrtvého úhlu a zároveň s tím se konektor zrcátek změnil z 6pinu na 8pin, Octavia může mít tuším ještě světlo v zrcátku a pak i motorky takže tam určitě povede potenciálně víc kabelů.

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@miklisek Přesně tak, osvětlení nástupního prostoru. Měl jsem to u dvojkové oktávky a tohle byla jedna z těch velmi příjemných funkcí. Ta kontrolka blinkrů a hlídání mrtvého úhlu je také příjemná věc, přestože ji nutně mít nemusím. Zrovna k tomu čidlu mrtvého úhlu má výborné povídání @wirer, myslím, že postupem času některé jeho vychytávky také zrealizuju na svém rapidovi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ja som planoval aj to osvetlenie, ale bez vymeny spatakov za iny model. dokonca pri neviem ktorej dorabke som stihol natiahnut kablik k dveram vodica i spolujazdca

moje poznamky:

Citovat

https://www.drive2.ru/l/538853882294436756/
https://www.briskoda.net/forums/topic/223753-32kofdata-fabia-sport-mkii/?page=7&tab=comments#comment-3124214

 

- Oznium High Intensity Flush Mount LED Bolt
- pripojenie na stropné svetlo? - T73C/69
- pripojenie na osvetlenie nôh? - pozor, aby nesvietili aj počas jazdy!
- konektor dvere spolujazdec pin 13
- Konektor dvere vodic pin 31, biela farba

Napojenie na schranku spolujazdca, smerom ku dveram spolujazdca (pin 13) a odtial smer vodicove dvere (pin 31) - pripraveny komplet fialovy kabel

 

F3 uz nemam a pochybujem ze na par dni tu svoju F3/Rapid necha na pokusy. bohuzial pri F3/Rapid nie je dverna jednotka, ktora by to riadila. preto som spekupoval napojenie na strop alebo nohy

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...