Přejít na obsah

Nelze odemknout kufr


Lupen_cz

Doporučené příspěvky

Zdravím. Dnes mi přestalo fungovat odemykání kufru (pátých dveří). Setkal se s tím už někdo? Stalo se to za této situace. Zastavil jsem, vystoupil a nechal běžet motor aby se auto chladilo (klíčky v kapse). Potom otevřu kufr, hodím tam manželky věci a při zavření se kufr nedovřel. Tak jak se zvyklý chci ho zase otevřít a pořádně dovřít. Ale už nešel otevřít. Jako kdyby se zamknul. Tak sem ho dovřel až nadoraz ručně, ale kufr od té doby nejde odemknout dálkou. Doma sem ho až otevřel ručně zevnitř. Po zavření je zase zamčený a nejde odemknout. Předem dík za nápady. Du ještě načíst chyby. Pojistky jsou ok. Ostatní dveře fungují správně.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak sem laboroval, zkoušel všechno možný a nic. Zítra budu pokračovat. Chtěl bych proměřit jestli jde signál do zámku. Vedou tam čtyry dráty. Nevěděl by někdo jaký je na co a jak je tedy prověřit? Jen chci vyloučit zda není v háji pohon zámku. Predem dík.

Editováno: , autor: Lupen_cz
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Prechodku sem odkrýval, ale je pravda, že jen tak z jedné třetiny. Zítra kabely zkontroluji ještě podrobněji. Ale vypadá to, jako hodně pravděpodobná příčina. Jinak při přidržení tlačítka kufr neodskočí. Jen zablikaj blinkry a zámek nereaguje. Musím otevřít zevnitř ručně.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano zobrazí. Jak zavřu kufr, nebo ho zamknu ručně zatlačením na západku, tak info zhasne. Bude se jednat asi jen o ten jeden kabel napájení zamknutí. A nebo je relé zámku v háji. To dnes odpoledne zkusím zjistit. Proto bych potřeboval zjistit, co který z těch čtyřech kabelů dělá. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem se ještě na zkoušku došel zeptat do servisu, kde jsem auto kupoval. Jestli by to nešlo uhrát na prodlouženou záruku. Dopadlo to, jak jsem předpokládal. Jelikož jsem vynechal poslední prohlídku (60k km) tak samozřejmě ne. Komplet svazek je prej i s hadicí ostřikovače a cena kolem 3500 Kč. Takže doma oprava podle vzoru wirer a za hoďku hotovo. Cena do 50kc za mat. Pájené spoje umístěny co nejdál od ohybu a všechny kabely zpevněny izolační páskou (v přechodce byly na volno). Jak psal wirer, ulomené kabely: výhřev okna a zámek dveří. Jen poslední dotaz. Co vede za kabely v té druhé (pravé) přechodce? Už jsem neměl náladu odkrývat další "překvapení".

Editováno: , autor: Lupen_cz
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...