Přejít na obsah

Chybný spínač kapoty - kontrolka oleje


Expl1cit

Doporučené příspěvky

Zdravím,

včera se mi rozsvítila žlutá olejnička - dolil jsem litr a dle měrky vše OK, akorát i po dolití to pořád svítí když nastartuju, zjistil jsem podle maxidotu, že mám špatný spínač kapoty a neukazuje se mi tím pádem otevřená kapota. Zkusím se nějak pošťourat v mikrospínači, ale spíš mě štve ta kontrolka oleje po zapnutí zapalování, než ten vadný spínač kapoty.

Mám tedy dotaz, zda se to dá vyřešit i nějak jinak, aby mi ta kontrolka po tom zapnutí zapalování nesvítila? A svítila by případně až tehdy, když by byla zase nízká hladina oleje? Může pomoct třeba odpojit a zapojit baterii?

Díky za všechny rady.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takže bych musel za každou cenu dolívat olej jo? Obyčejné podržení v otevřené a následně v uzavřené poloze by nestačilo? :/

Protože čidlo snímače hladiny oleje funguje normálně, jde opravdu jen o tu kapotu.

Editováno: , autor: Expl1cit
Doslov
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No příští sobotu mám domluvený olejový servis, tudíž teď to popřežívat a po těch 100km to vždycky podržet a potom při výměně celého oleje zase podržet mikrospínač a budu mít tím pádem klid až do doby, kdy zase klesne hladina oleje pod určitou hladinu?

Díky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem se s tím večer zkusil pohrát a zjistil jsem, že pokud zámek kapoty otevřu přes šroubovák ručně (prostě šroubovákem povolím západku) tak mi to ukazuje normálně otevřenou kapotu. Neznamená to tedy spíš to, že spínač je v pohodě, ale problém bude se zámkem kapoty? Že by třeba zámek špatně doléhal na ten mikrospínač? Díky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...