Přejít na obsah

Bezdrátové android auto a souvislost s WLAN?


Doporučené příspěvky

před 4 hodinami, pvlcek napsal:

Tak se mi to nepovedlo. Udělal jsem jak napsal @Osasco i @slots a bohužel to nejde. Napíše mi to hlášení v infotainmentu, že spojení selhalo. Budu muset asi k dealerovi.

Nevím, zda jsi zkoušel první připojení přes kabel. Takže: 1. připojení kabelem, spustit AA a např. Waze. Až se to rozběhne, odpojit kabel, spustit App, AA a mělo by se spustit Waze. Když, tak pošli obrázky obrazovek nastavení mobilu v AA a ve vývojářském režimu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Samostatná app AA v samotném mobilu spustit nejde, To jsem zkoušel jako první asi před týdne.

Postup, který jsem dělal:

1) spustit WLAN v autě a nastavit heslo v mobilu-spojeno bez iternetu

2) propojit s kabelem-automaticky se spustí AA v autě a WAZE

3) odpojení kabelu

4) auto napíše - spojení selhalo

Když se pak podívám do připojených zařízení v autě, je tam AA i mirrorlink šedivý a nedá se zatrhnout.

Zítra zkusím poslat nějaké foto.

Děkuji

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Ahojte,

Mam rovnaky problem.Kamiq z 2.2020 zakupeny a uz 4 krat reklamovany. Najprv mi nesiel niekedy zvuk v aute .Musel som zhasnut motor ,vypnut celu elektrinu aby to znova slo. Pri 3reklamacii mi bolo u dealera povedane ze mi vymenili radicu jednotku .No uz asi nie ked od dealera sa mi stala ta ista vec.A od vtedy mi nejde pripojit ani telefon cez kabel ani cez bt. Pripojenie zlyhalo. Mam pocit ze tam neprechadzaju datalwbo telefonovanie mi ide len apple carplay mi nejde.  Mam auto momentalne v servise a dealer caka na vyjadrenie vyrobcu. Inak predtym sa mi pripojil telefon automaticky (mam iphone) ale predtym som mal android a dalo sa len cez kabel, to bol dovod n kupu noveho telefonu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to si dobre spravil,že si prešiel na poriadny mobil len ozaj to je smola, že ti to nejde. Ja veru prídem telefón v kufri všetko frčí aj hudba online to je veľká výhoda nedávať ho cez kábel. Som zvedavý čo napíšeš ako to poriašili. Ak to nezvládnu tak potom jedine skúsiť nejakému programátorovi nech to pozrie cez diagnostiku. Ako Igor z BA alebo v CZ  Ferda. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj všem, včera jsem vyzvedl novou SCALU MK, příplatková výbava na bezdrát, naprosto stejný problém jako pvlcek...zkoušel jsem všechno možné, jak je uvedeno, tzn mám povolené data pro AA ze sim, WLAN se připojím, BT se připojím, přes kabel se připojím, jakmile vytáhnu kabel, hotovo spojení nenalezeno. Telefon podporovaný Samsung, AA součástí Android 10...Prostě to samé co zde je napsáno výše. Podařilo se to pvlcek nějak propojit? S jabkem to samozřejmě jde a samozřejmě ve škoda centru mají všichni jen jabka...děkuji za odpověď

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Fajn, další člověk se stejným problémem. Mně se to zprovoznit nepodařilo a už to neřeším, ale pokud se najde možnost, jak to rozchodit, zkusím. 

Jinak Mirrorlink je mrtvý, to bych do toho vůbec nezatahoval. Kromě ukončení ze strany samsungu to není náhrada AA. 

 

Zatím se zdá, že s dodatečně instalovanou aplikací AA to přes vývojařský režim rozchodit lze (viz někteří zdejší přispěvatelé). Kombinace tel. samsung a android 10 znamená, že AA je v systému nativně a ačkoliv se dostanu do režimu vývojáře a zapnu bezdrátové připojení, z nějakého důvodu to fakticky nefunguje. 

Editováno: , autor: mobil-man
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přesně ten pocit mám taky, starší telefon a "ilegal" instalace AA funguje, ale nový telefon s A10, který AA v sobě má bez instalace této apky nefunguje...vtipné je si za to připlatit a pak to stejně tahat kabelem...Apple si kvůli tomu kupovat určitě nebudu, ale zamrzí

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

TAK TAK...ve Škodě o tom ví, ale systém dělaj Němci a v tuhle chvíli mají milion jinejch priorit než toto, nicméně kdyby to někdo reklamoval ten příplatek, zajímalo by mě jak se k tomu postaví, protože telefon mají jako podporovaný, systém mají jako podporovaný, keše za příplatek dostali a bum bác bonifác...NJ ne nadarmo říká náš ajťák "kabel je kabel" :-D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já se právě peru s tím, zda jde vlastně o chybu systému škodovky, nebo o vlastnost AA na samsungu. Je třeba totiž vzít v potaz, že defaultně není AA oficiálně u nás dostupný na google play. Když už se ho podaří do tel. nainstalovat z jiných zdrojů, nemá zapnutou podporu bezdrátového připojení, tu je nutné vynutit přes vývojářské menu.

Samsung oficiálně AA do systému zapracoval, ale zřejmě v nějaké verzi, která neumožňuje ani přes vývojářské menu zapnout bezdrát.

 

Je to vlastně chyba škodovky? Já bych řekl, že nikoliv, že to je na Googlu, neboť ofic. nepustil AA do ČR a i kdyby ho pustil, bez zásahu v režimu vývojáře se stejně nelze připojit. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dosud se mi nepodařilo bezdrát rozchodit a jak jste psali výše, zůstanu zatím na kabelu a budu sledovat, zda nějakou aktualizací AA, Googlu či Androidu samotného z 10 na 11 dojde k nějaké pozitivní změně. Hlavně pak na vaše další pokusy. Pokud se to někomu rozchodí, prosím, aby to zde uvedl.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, jak to tu tak čtu tak se podělím o svůj způsob. Sice se nejedná o vůz Škoda ale o VW Touran. Pro zprovoznění AA pomocí Bezdrátového spojení.

1. Jít do nastavení AA v mobilu asi 5X poklepat na verzi (povolit vývojářský režim).

2. Povolit bezdrátové promítání.

3. Připojit se na WIFI v autě.

4. Připojit se na Bluetooth v autě (pokud již spojení je vytvořeno tak se musí smazat a znovu vytvořit).

5. Spustit AA na radiu a řídit se pokyny. 

 

 

To je vše.  Snad to pomohlo. Mě na Touranu ano na 2 telefonech (Redmi 8T Android9, Asus Zenfone 6 Android10)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky zkusím a dám vědět, možná jsem dělal špatně postup se smazáním již registrovaného připojení. Dělal jsem to s WLAN, ale ne s BT. BT jsem nechal jak bylo spárováno předem, WLAN jsem smazal a novu pároval. 

Každopádně super popsaný postup a uvidím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem to taky zkusil. Milionkrát odpojil, přepojil různá pořadí a nic. Kabelem ano jinak vyšedivělé bez možnosti potvrdit. Posledni Scala, Bolero, Samsung A50, AA predinstalovano .Už na to nemám nervy,Bt mi Spotify zahraje taky a navigaci halt pojedu kabelem... ještě bych měl dotaz trochu Off ale při kolika procentech baterky na mobilu se vám rozsvítí červený symbol baterky na displeji rádia, signalizující slabou baterku mobilu? Mě přijde, že to je červené snad už kolem 30% baterky na mobilu. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jeste me napada. V AA jsem samozrejme spustil nastaveni vyvojare a v nem zaskrtl "pridat do nastaveni bezdratovou projekci".

Nicmene dotaz smeruji jeste k tomu, zda neni treba jeste zmenit nejaky parametr ve vyvojarskych moznostech samotneho Androidu 10.

Diky za pripadnou radu

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...