Přejít na obsah

Bezdrátové android auto a souvislost s WLAN?


Doporučené příspěvky

To zhruba odpovídá - cca do listopadu 2020 jsem jako mobil používal Samsung Galaxy Note10 s Androidem 10, to fungovalo bedrátové AA v pořádku. Pak jsem mobil vyměnil za Google Pixel 5 s Androidem 11 - do cca poloviny prosince bezdrátové AA fungovalo v pohodě, pak už ne. Tzn. předpokládám, že v tom bude Škoda asi nevinně (od pořízení Kamiqu nedošo k žádné změně verze infotaimentu) a prsty v tom spíše bude mít Google s jeho postupnými upgrady AA. A to hlášení, že auto podporuje bezdrátové AA, mám v Pixelu 5 taky, ale prostě se nespojí. Jedinou možností je odstranit párování AA a bluetooth v infotaimentu a mobilu a pak znovu spárovat - opět se vytvoří funkční bezdrátové spojení, ale jen na jednu jízdu. Jakmile jedu druhý den, už se AA bezdrátově nespojí a musím mobil připojit přes USB, kdy to funguje vždy.

Tak taky postupně zvažuji, zda nezměnit mobilní platformu za jablíčko, kde tyto věci prostě fungují.

Editováno: , autor: honekr
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Stojí to za to. Je to o zvyku. Je to přece jen trochu jiný ekosystém. Já dlouho před tím používal iPad, tak to pro mne problém nebyl. Ale vrátí se to v naprosto pohodovém používání infotaimentu, hlasovém vytáčení a další.. A btw. i ty jejich mapy jsou už také perfektní. Nehledě na to, že když  tady v blízkosti otevírali nový obchvat, druhý den už těch mapách byl... Googlu, potažmo Waze, to trvalo skoro týden..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak potvrzeno, Android 11 má problém s bezdrátovým připojením AA a řeší se to několik měsíců zpět a zatím bez výsledku, dnes sice vyšla aktualizace aplikace AA, ale to nic nezměnilo. Takže nemá cenu se s tím teď trápit a kabel bude bohužel zatím jediná možnost. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@vormen Asi bude opravdu problém v Google a jeho bezdrátovém AA - aniž by se cokoliv změnilo v Kamiqu nebo na telefonu, najednou se mi zase začíná AA chytat bezdrátově tak v cca třech případech z pěti. Tzn. Google něco pravděpodobně dělá na serverové straně AA.

 

@Mirdako Už jsem kdysi iPhone používal a ze strany spolehlivosti čehokoliv (aplikací, systému, hardware) jsem si ho nemohl vynachválit. Bohužel v dalším zaměstnání byli na jablka vysazení, tak jsem musel před lety zase přejít na Android. Ale teď už jsem zase jinde, tak asi tu změnu brzy provedu :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Včera jsem propojil kabelem, následně jel do obchodu a při odjezdu, než jsem kabel nachystal, se mobil připojil sám bezdrátově. A to jsem si akorát objednal kabel usb-c/ucb-c :) Ale předpokládám, že to bude jak píšeš, spíše nefunkční a nespolehlivé, snad se to brzo opraví, na androidu 10 to fungovalo na 100% Vtipné je, že android 11 přinesl bedrátové připojení pro všechny výrobce telefonů, ale na druhou stranu je v OS chyba, která bezdrát znefunkčňuje.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Dobrý deň mám otázku prosím vás mám kamiq 2021 dnes som skúšal pripojenie cez USB kábel a mobil honor p20 pro vôbec mi nefunguje mirorlink len AA stále vypisuje že nebolo nájdené žiadne zariadenie mirorlink apku som si stiahol doma na TV funguje bez problémov spojenie prebehne hneď nerozumiem tomu že to pýta WiFi pripojenie nie som moc zdatný v týchto veciach 😬🤷‍♂️ ďakujem za odpoveď 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

MirrorLink podporoval uz jen Samsung a i ten uz je ze hry a cela platforma je mrtva. Promitani obrazu z mobilu do TV je Miracast to je propojeni pres wifi direct jednim smerem. MirrorLink bylo propojeni obema smery mobil/infotainment a v dnesni dobe uz nefunguje na zadnym z aktualnich telefonu. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

nejprve propojíš telefon s autem břes BT. následně připojíš kabel a na infotainmentu zmáčkneš APP a pak už jen budeš potvrzovat oprávnění na mobilu a vytvoření datového spojení na displeji auta, všechno je to intuitivní. základem je android 10, ten už obsahuje v sobě android auto. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dobrý deň tak som to vyskúšal a bohužiaľ nejde to 😔 zapol som BT potom cez kábel na mobile mi dá možnosti: len nabíjanie, prenos súborov, prenos fotografií na infoteimente :mirorlink, Android auto keď to skúšam cez mirorlink tak napíše že spojenie nebolo úspešne 🤷‍♂️Android auto sa spojí hneď budem vďačný za každú radu ďakujem 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ten Sygic v pohodě v AA funguje, jen se musíš zaregistrovat do beta programu.

 

Jinak coby služební přístroj jsem si teď pořídil iPhone a bezdrátové CarPlay je fakt úplně jiná liga než bezdrátové AA. Nicméně ponechávám si i svůj Pixel a budu porovnávat. Zatím jsou pořád s bezdrátovým AA problémy, i když už je to trochu lepší (statisticky se Pixel bezdrátově připojí tak ve třech případech z pěti).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám auto 14.dni, ale problém s bezdrátovým nepripojenim AA jsem zatím neměl. Telefon v kapse a do 10. sekund po startu je připojeno. Do auta lezu ta 3x za den. Sygic taky OK, akorát se obavám, že to bude zpoplatněna služba 🙁 Mám Pixel 4

 

 

Editováno: , autor: exit99
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...