Přejít na obsah

Klima a motor


Morav

Doporučené příspěvky

Ahoj vsem, prosim o radu,neb se mi nelibi odpoved a ujisteni automechanika. Mam zakladni verzi fabky 1.2 htp. Klima funkcni, letos v lete doplnena kapalina,vymena filtru pro zapach. Po tydnu provozu,ani ne...pri zapnute klime auto (motor) vydava zvlastni zvuky, piskot,hukot, nejvice pri razeni 2, 3. ...auto je jako by i linejsi. Cim by to mohlo byt? Po vypnuti klimmat. je motor klidny a prede. Ujistuji,ze je vse ok, max,ze je to slabe auto a vic najeto 120tis..tak proc toto ale nedelalo pred doplnenim klimatiz.? Diky za nazory.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pozeral si si spotrebu na volnobeh pri max chladeni klimi. Spotreba je vtedy okolo 1,2l/h, ked je malo chladiva potom je kludne 0.9l/h tj menej zatazuje motor. Bez klimi 0.6l/h.

Teda neviem ako je to u 1.2. Ale u bxw je to priblizne takto. Este dufam ze ti tam nedali viac chladiva ako ma ist. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak píše atlan, doplněním chladiva se zvětšil odpor kompresoru (vrátil se na původní, stejně jako výkon klimy) a tedy i namáhání drážkového řemene a řemenice - proto píská.

Zkontroloval bych tak drážkový řemen a řemenici, jestli už nejsou po letech a km unavené. Případně pokud ti budou zvuku hodně vadit, tak vyměnit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...