Přejít na obsah

ŘJ haldexu a ABS


ikmi

Doporučené příspěvky

Zdravím všechny,

prosím o radu zkušené autoelektrikáře, nebo "blázny" do 4x4.

Vysklytl se mi na mé Octě  4x4  1,9tdi  77kw problém.

Začala mi svítit kontrolka ESP. V servisu jsme to napíchli na diagnostiku a vyhodilo to chybu, že je vadná olejová pumpa v haldexu (předřadné olejové čerpadlo). V servise objednali novou pumpu a namontovali ji do haldexu. Po vymazání chyby a projetí znova diagnostikou se vyskytla nová chyba. Chyba na řídící jednotce haldexu. Sháněl jsem na inzerátech starší haldex s ŘJ aby co nejvíce odpovídala mému č. ŘJ haldexu. Když mi dorazil haldex, v servisu vyměnili jen ŘJ na můj starý haldex. Spustili diangostiku, chyba zmizela. Po dalším projetí diagnostikou však vyskočila nová chyba - chybná ŘJ ABS. V servise měli k dispozici ŘJ ABS z jiné octávky a že ji vyzkouší. Bohužel ta jednotka byla jen z předokolky a 2,0tdi. Takže ji systém hodil hned jakou špatnou. Nezbyvalo nic jiného než koupit na inzerci opět starší, se stejným číslem jako u mého vozidla. Podařilo se mi ji sehnat s úplně stejným číslem jak na mém autě. Bohužel jednotka se nespárovala a nefungovala. Kluci ze servisu vzali obě ABS jednotky a zavezli je do servisu, který se specializuje čistě na autoelektriku. Tam projeli obě jednotky. K mému překvapení, se jim podařilo rozběhat moji původní jednotku, která však není schopna komunikovat s novou ŘJ Haldexu a opačně. Vzájemně se "nevidí" a nekomunikují spolu.  Prý nová řj haldexu kterou jsem sehnal není z Octy ale z VW. V inzerci však bylo že jde o octávkový haldex.

 

Původní č. řj. haldexu: 1K0 907 554A  SW: 0105  HW: H05      nová jednotka: 1K0 907 554C  SW: 0108  HW: H05 

Původní č. řj ABS: 1K0 907 379 E CTA   H51/S0104

 

Osobně jsem zajel do toho servisu zaměřeného na autoelektriku a řešil to s člověkem, který přehrával sw na staré ABS jednotce. Říkal, že řešením je pouze to, že koupím ŘJ haldexu se stejným číslem jaký jsem tam měl. Napadla ho ještě jedna možnost. Že by zkusil přehrát sw z mé původní Řj haldexu do té nové (pokud by se vůbec rozběhla).

 

Můj nápad byl že bych koupil z inzerce Řj Haldexu a ABS z jednoho auta, aby spolu jednotky "komunikovaly". Nebo ještě jeden návrh byl, že bych sehnal ŘJ ABS která komunikuje s novou jednt. Haldexu. To mi však mechanik-elektrikář zamítnul. Řekl pouze že to musí být pouze ty č. jednotek, která tam byly.

Prosím o rady vás zkušené čím to může být, zda je opravdu nutné aby se daly do auta č. jednotek které tam jsou, nebo se mohou vyměnit za jiné. V tom případě za které aby ABS a Haldex spolu se daly spárovat???  Nebo je chyba ještě někde jinde?

 

Jsem už celkem bezradný, auto mi trčí 2 týdny v servise.

Díky moc.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...