Přejít na obsah

Nove auto, cena, vybava a cekaci lhuta


Pat007cz

Doporučené příspěvky

Pořád čekám, kdo z nás tady 100% potvrdí, nebo vyvrátí to tvrzení redaktorů ze Světa motorů, že nové motory 2.0 Tdi EVO s výkonem 147 kW mají hliníkový blok a ty s nižším výkonem mají pořád litinový blok?  Pokud vím, tak všichni ostatní motorističtí novináři tvrdí, že ty EVO motory mají všechny po novu jen hliníkový blok (že by pořád to opisování již opisovaného?), ale nechce se mi věřit, že by se redaktoři SM tak v zásadní věci spletli.  A že těch motorů 2.0 Tdi Evo je, já jsem jen tak namátkou pobral, že jsou vyráběny ve výkonech 55, 75, 85, 90, 110 a 147 kW, speciálně pro vozy AUDI  možná ještě v jiných výkonech, ale to jsem již nehledal. 

 

PS: doplňuji ještě citaci z již dříve zmiňovaného speciálu SM č. 1/2021, kde se v testu Superbu Combi 2.0 TDI  147 kW  na straně č. 33 doslova píše "Jednak verze 147kW není proti 110kW jiná jen naladěním. Liší se i zásadně mechanicky. Za prvé hliníkovým blokem, který je sice lehčí, ale zároveň zvučnější."

Editováno: , autor: DušanV
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak na doplnění jsem na webu ŠKODA Storyboard našel mimo jiné rozhovor s Milanem Brožem tj. tzv.  EPS/2 - specialistou aplikace platformových agregátů, kde je celkem jasně popisováno, že varianta motoru 2.0 Tdi EVO  147 kW na rozdíl od výkonových variant 90 a110 kW má blok motoru a písty  z hliníku, no a ty slabší varianty mají písty jen z ocele.  Nějak mi z toho vyplývá, že pokud by měly hliníkový blok všechny výkonové varianty tohoto motoru, tak by se s tím určitě fabrika pochlubila jako s novinkou. Takhle tam není o nějakém hliníkovém bloku pro ty slabší varianty motoru ani zmínka, takže pravděpodobně je tam stále ta litina. 

04_tiskova_mapa_skoda_superb_motory.pdf

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vážení,  nevíte někdo jak ovlivňuje nedostatek čipů dodací lhůty u Supa? Podle SM z Kvasin vozí auta někam na louku a tam čekají na kompletaci. Nevíte která výbava pošle auťák takto do kopřiv? Asi nikoho nepotěší, aby jeho nové auto rezlo někde odstavené a pak nějaký manták dodával do hotového vozu řídící jednotky.....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mimo jiné se auta vozila na letiště v HK. O louce nikde seriozní zmínka nebyla. Repase je zcela běžná i v rámci normální výroby, tady je rozdíl ve velkém množství. Ten "nějaký manták" bude s největší pravděpodobností někdo z linky, kdo si takto napracuje mimořádnou směnu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to určitě je v dnešní tzv. nejisté výrobě aut, asi  rychlejší auto ze skladu, tedy pokud nepožaduješ specifickou konfiguraci a vybereš si něco mezi skladovými vozy. Jestli chceš čekat hodně dlouho, tak si nakonfiguruj a objednej co potřebuješ a chceš, třeba ti to vyjde za pár týdnů, nebo taky za hodně měsíců. Už jsem někde četl, že dotyčný čekal i déle než 1 rok, ale OIV to tehdy nebyla a ani si nepamatuji jakou to vůbec speciální výbavu chtěl. Já si ze všech svých nových Škodovek konfiguroval jen 2 kusy do výroby a 4 kusy bral jako skladovky a musím přiznat, že největší slevy jsem ukecal na ty skladovky. Já nejsem náročnej a nikdy žádnou speciální výbavu jsem nepožadoval a i ty auta z výroby byly tehdy max. do 6. týdnů, jinak bych je ani nechtěl. 

Editováno: , autor: DušanV
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 4 hodinami, ČudlR napsal:

No myslim ze nekde psali ze je skladujou na hradeckym letisti ale ne na trave

To, že je to pozemek vlastněný  letištěm ještě neznamená že tam nemaj trávu. Úplně vidím, jak tam budou za půl roku lítat s křoviňákama, aby s autama vyjeli :-). 

20210517_164310.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

26. dubna objednáno dvakrát Sportline liftback, 1x Hybrid, 1x 206 kW (totožná výbrava, dragon skin, supernova kola - naklikáno prakticky vše kromě střešního okna, asistenta pro couvání s přívěsem a odvětrávané sedačky).

 

Hybrid řečeno dodání na 12 týdnů, ve smlouvě 14. TSI 16 týdnů, ve smlouvě 18. Hybrid byl vyroben 18.5. (přesně na čas, 12 týdnů od podpisu smlouvy), od té doby mi autosalon tvrdí, že jelikož je to sportline, tak je auto na tuningu (absolutně nechápu o co jde a dnes jdu požadovat odpovědi) a nejsou schopni říct, kdy bude. TSI se má vyrábět v tomto týdnu, nicméně očekávám stejný postup. 

 

Začínám se obávat, že hybrid už stojí na hradeckém letišti a TSI ho brzy bude následovat...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...