Přejít na obsah

Nove auto, cena, vybava a cekaci lhuta


Pat007cz

Doporučené příspěvky

V 7. 7. 2021 na 22:15, deto napsal:

 

Tak uz sa posuvame - predbezne koniec septembra. Snad to je posledne posunutie 😉

 

Huraaaa huraaaaa 😎

Tak nakoniec auto je uz vyrobene - trvalo to cca 16 tyzdnov. Snad po mojej dovolene bude pripravene a vyzdvihnem ho.

 

Inak som zvedavy na rozdiel medzi MR2017 a tymto (MR2021 alebo MR2022?).

Editováno: , autor: deto
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Objednávali sme liftback 31.8. , predajca už ani nespisoval zmluvu, a nežiadal ani zálohu. Asi to je pre nich v aktuálnej situácií zbytočné, alebo priam kontraproduktívne. Takto sa totiž nemusia ospravedlňovať a obmedzený počet poukážok od ŠA (vraj v hodnote 550 €) ako odškodnenie za meškajúci dodávku môžu dať iným klientom.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...
V 18. 6. 2021 na 20:09, PavelF napsal:

Zdravím, dnes jsem objednal SIII Combi Sportline, 2.0 TSI 140 kW. Do smlouvy jsem dostal předpokládaný termín dodání vozu 48 týdnů, tedy 3.4.2022. Důvodem je prý korona atp. 

 

Údajně může být vyrobeno a dodáno v rozmezí 24-48 týdnů, ale že nelze nic zaručit. Můžu tedy jen doufat, že se onich 48 týdnů nenaplní. 

 

Zdravím všechny,

 

překvapivá aktualizace stavu mého SIII Combi.

V pátek mi volal prodejce a auto je již vyrobeno a čeká u prodejce na převzetí. Takže akorát dořešit pojistku, doplatek a zřejmě příští týden si pro něho jdu. :-)

 

  • Líbí se mi 1
  • Pozitivní 2
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tipnul bych styl výroby: Když je možné udělat auto kompletně "napoprvé" tak ho udělají a následně se budou dokončovat auta, opět dle "zbylých" dílů tak, aby už pak bylo auto komplet a netahalo se z parkoviště vícektrát. Hlavně už potřebují auta také fakturovat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Na nově objednané vozy Superb je u liftbacku udáván termín dodání (no už se to takto neuvádí - nově je to předpokládaný termín zahájení výroby) zhruba 6 měsíců (skutečnost je však zřejmě o nějaký ten měsíc horší), verze combi má termíny ještě o něco delší tj. od 9 měsíců výše.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím, tak kára už je doma :-)

Podle rodného listu vozu vyrobeno 21.9.2021. 

 

FYI: Prodejce mi tvrdil, že auto bude vyrobeno ve 39 týdnu 2021, ale pak mi volal ve 38, že jim auto stojí na dvoře a je připravené. Samozřejmě radost z mé strany, ale také překvapení - zejména když jsem si ten den přečetl, že škodovka ruší směny a odstavuje výrobu. Nelze tedy predikovat kdy to bude a nebude a prodejci prostě neví.

 

Podle mě velmi záleží na typu vozu (zejména pak z pohledu marže), datu objednání a především konfiguraci od které se také odvíjí množství čipů ve voze a pak prostě štěstí. Co mám info, tak jim prostě přijede do škodovky kamion čipů a podle toho co jim přijede se snaží zkompletovat nebo dodělat co nevíce vozů, aby je mohli distribuovat.

 

Velmi lehce se tedy stane pokud nějaké auto stojí už půl roku odstavené, ale čipy dojedou a nelze toto auto dokončit, tak prostě stojí dál a vyrobí se jiné auto, které bylo objednáno třeba před měsícem, tak to prostě je a nic s tím nejde dělat.

 

Jinak já měl ve smlouvě termín dodání 04/2022 a objednával jsem 18.6.2021.

Přeji všem pevné nervy a pokud možno překvapivé štěstí, které potkalo i mne :-)

20211008_072640.jpg

  • Líbí se mi 5
  • Pozitivní 2
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dnes ráno som zachytil článok, podľa ktorého môžu byť fabriky v Mladej Boleslavi a v Kvasinách odstavené od 18. októbra 2021 až do konca roka. Máme k tomuto nejaké informácie aj z bližšieho zdroja ako z maďarských médií?

 

@PavelFVidím, že máš Sportline. Máš ešte nejakú elektronickú výbavu aj nad rámec toho?

Editováno: , autor: e1.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@e1. Já jsem minulý týden zachytil, že odstávka už je od tohoto týdne (dnešního dne - nevím zda se tak dnes skutečně stalo). A ano, mluví se do konce roku s tím, že budou primárně dodělávat těch asi 45 tisích rozdělaných vozidel. Ani nechci přemýšlet, co tahle (až) 2,5 měsíce dlouhá odstávka udělá s termíny dodání aut plánovaných na první polovinu 2022.

 

Já osobě čekám auto v na přelomu dubna/května, ale tímhle stylem budu rád, když si s autem příští rok zajezdím ještě na letních pneu :-D 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Len tak zo zvedavosti som si otvoril (slovenský) konfigurátor a vyklikal som si rovnakú konfiguráciu akú máme objednanú. Na moje veľké prekvapenie, vyšla mi o 728 € nižšia cena, než v čase objednávky (31.8.2021). Bolo nejaké zlacnenie o ktorom neviem, alebo vypustili niečo z výbavy? Uložil som novú do garáže, pričom aj stará tam je stále a je aktívna. Ak ich dám porovnať, tak okrem ceny sú obe konfigurácie úplne identické.

 

image.thumb.png.0196a3c7e3020a599c45dafc1336861f.png

Editováno: , autor: e1.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Už som na to prišiel. Zrušili z ponuky AreaView (524 €) a Škoda originálne príslušenstvo (spolu za 204 €). Vychádza to presne, rozdiel 728 €. Každopádne je chyba aj v konfigurátore, lebo keď dávam porovnať obe konfigurácie, tak by malo svietiť, že jedno z vozidiel má AreaView, a druhé nie. To isté platí aj pre príslušenstvo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dátum plánovanej výroby nášho Superbu sa z 12KT/2022 (koniec marca) zmenil na "druhú polovicu februára". Tiež mám info, že pri nižších výbavách (Style a nižšie) sa aktuálne neponúka už ani Canton. Pri L&K zatiaľ ostáva vo výbave. Okrem toho sa vraj bude predlžovať modelový cyklus aj u Superbu aj Kodiaqu o jeden rok.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...