Přejít na obsah

Nove auto, cena, vybava a cekaci lhuta


Pat007cz

Doporučené příspěvky

Zdravim,

jak prosim zjistim, kdy mam termin vyroby vozu?

 

Objednaval jsem SIII Sportline 1.5TSi DSG Liftback v 05/2022. 

 

Kolega objednaval SIII Style 2.0TDi DSG 110kw Kombi v 06/22 a dostal ho 10/22.

 

Oboje to je u Porsche Prosek.

 

diky

Editováno: , autor: Qwuiddo
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 6. 12. 2022 na 19:18, thesecond napsal:

... škodovka spoustukrát pošle auto, které vůbec nečekají a o kterém ani nemají informaci že by mělo být vyrobeno.

Jen odhaduji,  že se třeba někomu nechtělo čekat a auto se tím uvolnilo pro někoho dalšího? Některý dealeři si při těhle čekačkách už ani neberou zálohy. V téhle situaci asi fakt nemají problém auto druhý den udat. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Tak jsem si s prodejcem dnes zavolal a prý je objednávka již zafixovaná, že nelze měnit a zaplánované na výrobu je na přistí týden s tím, že prý ma výroba asi 3 týdenní skluz, který to nezapočítává. Prodejce se domnívá, že do konce ledna by mělo být vyrobeno a já k vyzvednutí někdy průběh února, nejpozději do konce února, neboť tam jsou ještě papírovačky s firmou, leasingovkou, objednávka zimních pneu a přezutí a tak dále. Tak snad mi už moji radost nic nepokazí a v únoru zakládám supíčkovi vlastní téma.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Omlouvám se za další spam, dnes mi přistál od dealera email, že auto stojí v Praze a chtějí moje fakturační údaje kvuli vlastnímu doplatku, který byl předem domluven. Přišlo jim prý kolem 20 aut a rádi se toho zbaví co nejdříve, ale prý mají momentálně nemocné techniky a nemůžou slíbit, jak dlouho bude trvat celé papírování a příprava. Leasingovka má na potvrzení a zprocesování 14 dní.

Takže rychlá sumarizace, Superb Sportline 1.5 TSI liftback, manuál, šedivá, cenová nabídka ze 6.4.2022 potvrzena o pár dní později. Vyrobeno pravděpodobně někdy před Vánoci a přebírání snad konec ledna, možná průběh února, uvidíme.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No právě, ale jaro je u automobilek často široký pojem - klidně od února do června... A dilema - vzít znovu totéž, v době výběhu a pravděpodobně s výbavou ještě víc osekanou, než je teď a pak jezdit 3 roky ve starém autě nebo nové a riskovat porodní bolesti.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja se minuly rok v kvetnu rozhodoval mezi 'vybehovym' SuperbIII 1.5TSi DSG Sportline a 'novou' Oktavkou 2.0 TDI RS (pripadne iV) a kdyz vidim co meli a maji lidi ve firme za 'porodni bolesti' s Oktavkou (zejmena infotainement - napriklad pri hovoru se random restartuje v cca 5min intervalech a SA nevi/nevedela co s tim), tak bych si novy Superb na jare 2024 urcite nekupoval.

 

Nakonec jsem tedy zvolil Superb a dodani snad letos konec Q2/zacatek Q3.

Editováno: , autor: Qwuiddo
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Obecně souhlas, na druhou stranu, jestli generačně bude nový Superb vycházet z techniky co je v OIV, tak nejhorší mouchy už jsou pomalu snad odladěny. Se Superbem a Kodiaqem jsou opatrnější a facelifty ještě udrželi v konzervativní podobě, za což jsem rád, a Octavie jim mezitím prošlapává cestu. Prvních kusů bych se bál u kteréhokoliv auta, ale věřím, že SIV se z porodních bolestí nebude léčit tak dlouho jako Octávka, ale to už jsme offtopic. 
@Qwuiddo až budou nějaké novinky s dodáním, tak se poděl, držím palce.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nechci to tady plevelit, ale u nás v unoru budeme mít 2roky supa 3 FL iv , a vyhlížíme IV ale bylo nám od prodejce doporučeno, že máme počkat nějakou dobu než se vše vychytá - jak píšete porodní bolesti. Můj prodejce zatím supa IV neviděl, vyzvídal jsem a bohužel nic neřekl. Jako aktuálně nás trošku ta baterka limituje, chtěli bychom více km dojezd a k tomu ten benzín. Tak uvidíme, do konce roku by se mělo více vědět.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

U toho začátku bych se bál i jiných, než SW problémů. Různé neslícování, vrzání apod. To je snad vždy. A pak je otázka, s jakou novou technickou fičurou přijdou - v tom by mohl být zakopaný pes. SW jako takový už snad vychytali - teda, že jej nebudou testovat na spotřebiteli. Vzhled je s ???, ale předpokládám návaznost na Enyaq/Octu. No a pak dle fotek tu bude ten tablet v interiéru https://www.autoexpress.co.uk/skoda/superb/356191/new-skoda-superb-set-arrive-2023-pictures Raději bych pořád bral S3, než S4. Nevím, co by musela mít nová generace, abych udělal výměnu. Výbavou/zpracování/design/praktičnost/asistenti/konektivita - S3 je a dlouho bude uživatelsky velmi příjemný.

 

image.thumb.png.69a064511ac74f9767ac0a40d56a5030.png

  • Líbí se mi 2
  • Pozitivní 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Berte to tak, že podle aktuální doktríny je SIV posledním autem dané koncepce. Dojedou MQB a pokud se někomu nerozsvítí, bude pak už jenom elektro. Stejně jako už nic podstatného (a hlavně dobrého) nepřinesla OIV, podle mě nepřijde nic zajímavého ani u Superbu. Snad se zlepší materiály interieru, asi bude upravená aerodynamika kvůli spotřebě, zúží se nabídka pohonů, ale koncepčně to bude pořád obdoba SIII.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...