Přejít na obsah

Svolávací akce


Vápno

Doporučené příspěvky

  • o 2 týdny později...

Dobrý den, přidám zkušenosti ohledně svolávačky 23AX (velmi zkrátím popis) v autorizovaném servisu. Octavia Combi m.r.2018, 2.0 TDi 110kW

 

1 den serviska + olej v DSG - po vyzvednutí vozu ze servisu mi bylo oznámeno, že přehráli SW řídící jednotky (ptal jsem se, zda to má vliv na výkon, jelikož tam mám přechipováno, údajně ne) Odjel jsem ze servisu a pozoruji, že to je líné

2 den zpět do servisu - "ukažte mi co je v interním popisu přehrání SW" je tam uveden odstavec, že se musí zeptat zákazníka, zda nemá chipnutý výkon či jakékoli dodatečné úpravy, protože přehráním SW dojde k jeho zrušení a taktéž může dojít k poškození řídící jednotky, nechte si předem písemně odsouhlasit, že je zákazník obeznámen s SW. Následně reklamace, bohužel neochota, nicméně po napsání velmi jasného emailu, že přehráli SW bez mého souhlasu a došlo ke ztrátě chipu, výkonu apod .. Požadavek na uvedení do původního stavu + případně náhrada škody.

3 den - uznána reklamace "chip nechte udělat a fakturu zaplatíme", řekl jsem jim, že se taktéž chová jinak převodovka, konkrétně mód S nyní nedrží otáčky (na 55km/h 1100ot, stupeň S5) - přepnuto do režimu D - naprosto totožné otáčky. "SW nemá vliv na převodovku, ale jestli chcete zpět původní SW, tak kontaktujeme Škodovku a online to nahrají". Po cca 1h přišel email od Škoda, že SW má vliv na převodovku "převodovka dostala novou funkci, konkrétně režim S již nedrží otáčky pokud není výkon potřeba, otáčky naskočí až po sešlápnutí penálu na 50% a více" tozn režim S to pak podřadil o 2 stupně - hrozné. Taktéž se zvýšil hluk, jelikož motor byl "přidušen".

4.den zpět do servisu na přehrání SW do původní verze před 23AX - nahrány 2 softy (1 převodovka, 2 motor) - výsledek je totožné chování jako před svolávačkou, tozn na režim S nyní nepadnou otáčky pod 1400, i když se nedotýkám penálu. Hluk z "přidušení" zase zmizel.

V pátek jedu znovu na chiptunning a peripetije po x dnech dohadování budou za mnou a auto bude zase ve stavu jako před SW svolávačky.

 

Výsledkem jen napíši body pro ostatní, kdo to budou řešit:

1) SW má vliv na výkon, zmizí chip pokud jej máte

2) SW má vliv na negativní úpravu režimu S u DSG (při sešlápnutí penále na méně než 50% padnou otáčky jak v režimu D, tozn S pak nemá skoro žádný smysl)

3) Svolávací akce musí být předem odsouhlasena zákazníkem, jinak nemají právo to přehrát, pokud tak udělají, tak se reklamace v pohodě domůžete

4) Škoda přes online napojení autorizovaného servisu může a umí nahrát zpět původní verzi SW, jen je musíte přesvědčit

  • Líbí se mi 1
  • Díky 3
  • Pozitivní 2
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky MM84 za vyčerpávající info. Vlastním menší kubaturu a rovněž pociťuji zhoršení chování vozidla, které se projevu v kratších intervalech mezi regeneracemi DPF (které však trvají zásadně delší dobu!), vyšší spotřebu kolem 0,5l/100 km a jistou přidušenost v nižších otáčkách. Upozornil jsem na věc známého novináře Martina Vaculíka, který přislibíl, že po záležitosti půjde jako buldog a 14.6. by měl vyjít na toto téma článek, tak jsem zvědav. Každopádně jsem psal do servisu a budu chtít zpět starý SW.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zítra mám jít do servisu na výměnu oleje a znovu jsem si na na tech strankách zkusil vložit VIN. Teď mě to píše, že na moje auto žádná svolávací ani servisní akce neprobíhá. Předtím mi to psalo, že probíhá, a že mám kontaktovat servis. Mezitím jsem ve Škodovce nebyl. Tak nevím, co se stalo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak servisní akce se mě týkala - katalyzátor. Žádnou změnu v hluku, výkonu a ani spotřebě nepozoruji. Mám manuál.

 

Oprava: dnes jsem to měl čas víc a důkladněji projet. Auto je mírně přidušenější v nízkých otáčkách (cca 1.500) a asistent řazení oproti dřívějšku radí přeřadit v o něco vyšších otáčkách.

Editováno: , autor: MiSKO83
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...