Přejít na obsah

Prapodivna Octavia z AAA


chaky

Doporučené příspěvky

V zari jsem se nechal nachytat na auto, ktere se objevilo v nabidce AAA - Octavia L&K 2.0 TSI DSG 7 st. 140 kW, v provozu od cervna 2019, predplacena 5 leta zaruka u Skodovky, najeto necelych 15 tisic. Auto se mi nastesti podarilo po 7 dnech vratit zpet s tim, ze mi po docela dlouhem protahovani vratili i veskere penize. Zajimal by mne vsak vas nazor na to co mohlo byt skryto ve skutecne historii toho auta a zaroven zde na nej chci i upozornit, protoze evidentne jsem nebyl jediny, kdo se nachytal a jeste asi i nachyta.

 

V seznamu vybavy byl pri prodeji uveden m.j. i parkovaci automat a auto melo na palubovce i prislusne tlacitko, na jehoz stisk vsak zadnym zpusobem nereagovalo. Zabehnul jsem s tim tedy do Skodovackeho servisu a tam se ukazalo, ze podle cisla karoserie tam od vyroby parkovaci automat nikdy byt nemel a i podle poctu sensoru zarucene neni. Existenci tlacitka v palubovce technik ze servisu tehdy vysvetlil tim, ze asi zrovna ve vyrobe nemeli variantu bez nej (WTF?) ... Hmmm. 

 

Po par dnech, kdy uz jsem se chystal preregistrovat auto na sebe, jsem trochu detailneji nakukoval do motoru a ne ze bych tomu nejak extra rozumel, ale zaujal mne volne visici, docela dlouhy kabelovy svazek zakonceny konektorem a zrejme nejakym terminatorem. To uz mi bylo podezdrele hodne, takze jsem opet navstivil servis. Tentokrat se na to podivalo hned nekolik techniku. Nikdo nebyl schopen identifikovat co by to mohlo byt, bylo vsak jasne, ze to neni stav v jakem to opustilo vyrobu. Zaroven mne ujistili, ze pokud parkovaci automat nebyl dodan pri vyrobe, tak neexistuje ze by v kabine bylo nefunkcni tlacitko. Navic v elektronicke servisce nebyl zadny zaznam, ktery by vysvetloval stav vozidla.

Reume: tohle auto ztratilo timhle vyrobni zaruku, coz byl take duvod proc jsem jim to do AAA vratil a kupodivu se ani nijak nevykrucovali a byli ochotni okamzite k sepsani dokumentu o odstoupeni z kupni smlouvy z duvodu rozporu na jejich strane.

 

Auto se zakratko opet objevilo na jejich webu s tim, ze puvodni udaj "Tovární záruka do: 06/2024 nebo do 100 000 km" prepsali na "Prodloužená záruka Carlife
®", coz je nejaka jejich interni jakozezaruka a o parkovacim automatu lhali dal. Pred 14 dny zrejme auto opet prodali, cemuz nasvedcoval zmeneny udaj v databazi povinneho ruceni. A hle! Dnes uz tam to auto maji v nabidce znova - tentokrat uz bez jakekoliv zaruky a s odstranenym udajem o parkovacim automatu.

 

https://www.aaaauto.cz/cz/skoda-octavia/car.html?id=363813360&make=109&model=261&body=C&palivo=1&ymin=2018&ymax=2021&category=34&dph_ded=1&equipment%5B0%5D=VICO&srclp=vozy-s-odpoctem-dph&promo=b

 

DSC_0837.JPG

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na motor jsem se samozrejme dival uz drive. A nejen ja, ale i lidi, kteri by tomu narozdil ode mne meli alespon trochu rozumet a fakt jich nebylo malo. Nicmene toho svazku s konektorem jsem si tam vsimnul jen ja a to opravdu az po par dnech. Ten konektor puvodne visel nekam dolu do utrob motoru a nebyl videt. To co mne zarazilo jako prvni byla ta bandaz co je vedle baterie.

 

Jinak ten fous, ktery je vic vpredu ma na sobe oznaceni "B" a ten zadni je oznacen "C". Je zajimave, ze technici v servisu meli sundany ten plastovy kryt motoru a ani tak nedokazali identifikovat kam to je pripojene, ci co by to mohlo byt.

Spolecne s tim tlacitkem na palubce mi pripadlo, ze se mozna jedna o nejaky zpackany/nedokonceny tunning. Ovsem prijde mi trosku na hlavu, ze si nekdo koupi L&K a ani ne do roka tam pak chce pridavat parkovaci automat, ci tunit motor. Podle VT to auto melo za svuj rok zivota uz 2 majitele.

 

No a co se tyka samotne zkusenosti s AAA, tak to je kapitola sama pro sebe a jedine co vim je, ze tohle uz nechci opakovat, takze jsem si nakonec objednal nove auto :) 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Před hodinou, cosby napsal:

Nezlobe se na mě,ale ty kupuješ auto a nekoukáš na motor?Až po pár dnes?To snad není pravda.

Nezlob se na mě, ale spousta lidí není "automechanik" a ani "nadšenec"  a bere auto jako další "spotřební" věc co ho dopraví z bodu A do B. Navíc tady se očividně mělo jednat o "roční" vůz.

 

@chaky možná by bylo fajn jsem vložit VIN, vyhledávací roboti ho (snad) zaindexují a pokud někdo další bude trochu detailněji pátrat narazí na tohle téma.

Editováno: , autor: LiveBomb
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak já nevím,ale když kupuji auto,navíc docela asi dražší,tak se trošku zajímám.Už to že dotyčný neví,že pokud má auto "samoparkování" musí mít 4 boční senzory.

Důvěryhodnost tohoto tématu je nějaká podezřelá,ale...ano,můžou se najít i takoví,co ví opravdu prd a kupují auto jako rohlík,ale od toho jsou snad známí,kamarádi,co jsou znalí.

  • Pozitivní 2
  • Negativní 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak neviem, ale ze auto so "samoparkovanim" ma 4 bocne senzory som netusil. Taktiez normalny clovek nema odkial vediet, ze existuje niekolko typov prednych kamier dle vybavy auta.

Toto nie su normalne a verejne dostupne informacie, ktore clovek bezne ma moznost nastudovat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Před hodinou, cosby napsal:

Tak já nevím,ale když kupuji auto,navíc docela asi dražší,tak se trošku zajímám.Už to že dotyčný neví,že pokud má auto "samoparkování" musí mít 4 boční senzory.

Důvěryhodnost tohoto tématu je nějaká podezřelá,ale...ano,můžou se najít i takoví,co ví opravdu prd a kupují auto jako rohlík,ale od toho jsou snad známí,kamarádi,co jsou znalí.

 

No, zcela zjevne jim to auto ted v kratkem case vratil uz i nejaky dalsi zakaznik, tedy neni nic tezkeho nechat se nachytat... Pri te prvni navsteve mistniho servisu jsem byl dost otraveny uz z chybejiciho automatu, protoze jsem vedel, ze cenu v Ackach mi za to uz nikdo zpetne nesnizi - bohuzel pri prevzeti na jeho testovani nedoslo.

Ptal jsem se cloveka se kterym jsem o tom mluvil (v servisu), zda by mi mohli stav toho auta alespon vizualne proverit - dostalo se mi odpovedi, ze to nebude nutne a ze se uvidime az jak si auto rekne o servisku....

Kdyz jsem do toho sameho servisu pak zajel podruhe s dotazem zda by mi mohli rici co je zac ten kabel v motoru, tak jsem nastesti uz jednal s jinym clovekem a ten mel na stav vozidla mnohem radikalnejsi nazor.

 

Tim, ze v Ackach odebrali z popisu auta i informaci o zaruce a o parkovacim automatu, tak verim, ze dalsi stastlivec uz si tu Oktavku zrejme ponecha.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 19 hodinami, deto napsal:

Tak neviem, ale ze auto so "samoparkovanim" ma 4 bocne senzory som netusil.

Stačí se podívat do návodu a už se dá tak nějak odhadnout jestli auto má jen přední a zadní senzory k snadnějšímu parkování, anebo může mít i další funkce navíc :

ps1.thumb.jpg.30bba1e66200b68b7b8cbe5ec290c71f.jpgps2.thumb.jpg.c256153acaec77cee5fa58ca6f62b95f.jpg

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nebude to tím, že auto je vybaveno funkcí Trailer Assist? Resp. se dívám, že ho má ve výbavě. 

 

Jinak to byl nějaký služebák, protože v záznamech je nalepení nějakých polepů a instalace sledovacího zařízení, což bych řekl, že zrovna tento svazek mohl být ten, kde nějaká GPS mohla být nacvaknuta, ale je to divný...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ech ... v tom servisu se do tech zaznamu divali a mluvili jen o polepech a o vyvazovani kol. To mne tedy tak trochu vede k tomu, ze ti panove v mistnim servisu budou asi tak trochu jelita, kdyz na zaklade toho co videli okamzite prohlasili, ze auto pozbylo zaruku a basta.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takhle jak to tu čtu, tak jsi si v AAA koupil normální auto se zárukama, zavezl ho do škodovky, tam protže jsou pitomci, tak interně tomu autu bezdůvodně zrušili  záruky a ty  zase jsi ho vrátil do Áček:-D
Áčkaři pohodáři ti prodali normální roční hezké auto, nakonec uznalireklamaci, vrátili ti peníze a ty jsi jim zrušil záruky na autě a to jim vrátil:D
Áčkaři teď prodávají auto dál a zrušili z něj všechny záruky. (takže poctivé jednání vlastně :D :D :D:D)
Z tohoto příběhu jsou hodní ti z AAA a podvodník(nechtěně) vlastně ty:-D :-D :-D :-D

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Aho, presne jak pises :)

 

Ti pitomci, kteri neznaji vlastni produkt a neumi cist ve vlastni databazi a premyslet nad stavem auta jsou Samohyl Auto, Vsetin - cest jejich pamatce, protoze po teto zkusenosti uz u nich sve nove auto rozhodne servisovat nebudu ...

 

V Ackach maji trochu maslo na hlave v tom, ze si neumi sami zjistit skutecny stav, ale to uz je jejich problem - rozhodne v tomto pribehu Acka byli ti hodni (pokud tedy zapomenu na to co na mne aplikovali pred prodejem, ale to uz je uplne jiny pribeh).

 

BTW: jinak Acka tvrdily, ze tam je parkovaci Automat a ten tam nebyl ... ale tak kvuli takove prkotine se snad auto nevraci

Editováno: , autor: chaky
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Výkupčí viděl v interiru tlačítko na parkování, tak ho asi zapsal do výbavy, proto to presentovali na naetu. Počítám, že to tlačítko sloužilo nějak k tomu GPS - sice tlačítko parkování, ale lepší než takové ty čudly, jak jsou kolikrát někde navtrané v palubce... Lidská chyba....

Editováno: , autor: Ladacz
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...