Přejít na obsah

Jaký motor pro invalidu na vozíku? Malý nájezd km


Jaroslav Gryč

Doporučené příspěvky

 

Dobrý den, mám na vás velkou prosbu. Jsem po těžkém úrazu na vozíku a budu kupovat novou Škodu Superb combi DSG. Pro můj malý nájezd cca.15000km/rok (60% kratší trasy)mi byl doporučen benzínový motor 2,0l 140kw tsi. Nemáte prosím někdo zkušenost s tímto motorem? Jízdní projev, reálnou spotřebu, servis, atd. Nemám možnost si motor nikde vyzkoušet, tak by mi pomohly případné vaše rady, nebo doporučení jiného motoru.

Moc všem děkuju. Jarda G.
 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hezký den, mám superb s tímto motorem a asi 80000 km (kupováno jako předváděčka se 17k km). Jde o model 2016 L&K a popravdě nemám co vytknout. Motoricky jede auto skvěle a to i mimo rychlostní limity. Po městě se dá jezdit někde okolo 10l, dálnice 170km/h je okolo 9-11 (samozřejmě v německu) a dlouhodobý průměr dálnice/město/okreska mám někde nad 8l. Na eco režim se dá jet po okreskách i za 6,5-7, ale to chce moc práce a odříkání :D. Servisem měním olej každý rok, jednou už jsem měnil olej i v převodovce a každoročně také všechny vzduchové filtry. jednou jsou měněné svíčky a zapalovací moduly, jednou brzdovka a chladící kapalina. Do servisu to jezdí do Gold Car v Praze na Bohdalci (můžu doporučit) a běžný servis je do 10k czk (oleje, filtry, prohlídka, nějaká drobnost) a s olejem v převodovce to bylo tuším 15k ale popravdě si to nepamatuju. Co je obecně problem všech Superbů jsou zadní brzy (měněny kotouče i destičky) protože příšerně reznou, v 65k byly úplně KO, viz fotka, ve předu jsem měnil jen sjeté destičky a to tušim okolo 50k km. 

IMG_3929.jpeg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

1 hour ago, Patrik1971 said:

Pockaj,140KW TSI v roku 2016 este urcite nebol,ci?

jasně že ne, respektive ano, ale nemá filtr pevných částic a má celkem 162kw... omlouvám se, jednou za rok se odhodlám něco napsat a hned to takhle pokazim :D Předpokládám že základem (a tak i servisně) je motor shodný, navíc bude jen filtr a zřejmě upravená mapa takže informace o spotřebě a chování auta jsou asi k ničemu...

 

omlouvám se za mystifikaci a děkuji za opravu

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • PTiCA změnil název na Jaký motor pro invalidu na vozíku? Malý nájezd km
  • o 1 měsíc později...

mám S3 po fl s úpravou na ruční. Mám ale 2.0 TDI 140KW ročně najezdím kolem 30k km. U některých úprav si dej pozor na páku plyn/brzda pokud je u volantu. Viděl jsem a měl jsem jako náhradní vůz O3 od škoda handy a ta měla dodřené pádla a někdy to dost dřelo či zavadilo o pádla při akceleraci a stočení volantu. Nebudu hodnotit motor jelikož se ptáš na benzín a ten já nemám. Hodnotím svezení pro ZTP jelikož to vnímáme a cítíme trochu jinak. Za mě je to povedené auto a opravdu pohodlné. Po koupi (září 2019) Jsme jeli na dovču chorvatsko - černá hora až úplně dolu k albánským hranicím a vše bez problému. Sedačky akorát měkké a pohodlné. Jediné na co si můžu stěžovat je otevírání kufru tlačítkem. Člověk si něco položí vedle sebe (ledvinku s doklady či něco těžšího) a neuhlídá to a už je otevřený kufr. Vozíčkář pak nemá jinou možnost než někoho požádat o zavření. V autě to tlačítkem nejde zavřít ani klíčem když se to otevřelo tlačítkem. Ve škodovce to nevyřeší. Už jsem se tam ptal :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...