Přejít na obsah

chyba P0300 - chyba zážehů válců


Michal Rezek

Doporučené příspěvky

Dobrý den, potřeboval bych poradit s tímto problémem: Škoda Octavia 2 combi 2008, Jde o to že to pořád hlásí chybu P0300 - P0304 (chyba zážehu válců) motor 1.6 fsi 85kW kód BLF, měnilo se palivové čerpadlo v nádrži, vysokotlaké čerpadlo, moduly zapalování, svíčky, komplet rozvody, komplet vstřiky, snímač vačkové hřídele, snímač klikové hřídele,vyčištěné komplet sání, EGR ventil, kontrola vačky i hřídele jestli nejsou špatný . vše ok, komprese OK, tlaky ve válcích ok, po nastartování na volnoběh to cca po 85 sekundách spadne do nouzového režimu s chybami uvedené výše, při jízdě dřív, a když je odlojen vačkový snímač na motoru tak to jede normálně akorát s větší spotřebou. Nevědí ani mechanici z autorizovaného servisu. Děkuji za případné rady a poznatky děkuji s pozdravem Rezek

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...
  • o 4 měsíce později...

Čaute, prosim o radu. Mam octaviu 2 1.8 TSI CDAA - 2012 . vlani sa mi to nakomplet vysralo - prepaleny ventil padlo to do valca, valec Ko. Kúpil som nový motor z búračky a dal ho spraviť. - kolben piesty, PCV, vstreky, rozvody, ložiská, atď... Robil to mechanik čo už mal predtým robil prestavby na tychto motoroch. Motor bol premerany - ovalita valcov, klukovka, tesnosť hlavy... Chodilo to dobre, ale naraz misfire ECL , Epc kontrolka. Je to späť u mechanika ale nevieme sa pohnúť. Raz to funguje 2 dni a potom zas to isté. Núdzový režim a vypne vstrekovanie do jedného valca , ale vždy do iného, chyby sú iba p0300 a p030x - podľa valca.  Tlak paliva - ok, vzduch neťahá, káble premerane, PCV ok, ventily ok, sviečky, cievky, elektrika  ... Uvítam hocijakú radu. Ďakujem.  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 roky později...
V 6. 1. 2021 na 0:05, Pavel_RB napsal:

Ve výčtu servisu schází už jen čištění trubek mezi motorem a EGR a EGR a škrticí klapkou, bývá zarostlá, ale není to pak chyba P0300x. Jak jsou na tom obě lambda sondy ok? Smrdí motorový olej po benzínu a stoupá jeho hladina?

 

 Dobry den,co by znacilo ten benzin v motorovem oleji? Me vynechává zapalovani valcu,jednou 1. a druhy,pak 3 a 4...kdyz je zima pod minus,tak to ani nestartuje...mam 2.0 fsi a kdyz to jede problikava kontrola motoru,nez se to ohreje a pak uz to jede normalne. Diky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...