Přejít na obsah

Chladiaca kvapalina


frfr

Doporučené příspěvky

Nová chladící kapalina v prvním plnění koncernu VW.pdfTady přikládám článek, kde se píše, že nová kapalina G12 evo je v něčem odlišná od kapaliny G13  a měla by se používat pro nová auta s novým systémem výroby chladičů pomocí tavných lepidel. Tuto novou kapalinu si prý vyžádal sám koncern VW AG a a tak by se tam měla dávat i na tzv. doplnění. Míchat se s G13 může, ale pak to nedává smysl a původní vlastnosti G12 evo již nebudou 100%. Jinak klidně si objednej sám na internetu tu G12 evo , třeba tady: https://www.obautodily.cz/hotova-smes-chladici-kapaliny-g12evo-skoda-nahrada-za-g13-original-1-litr-4539cz807/, kde litr již naředěné směsi Tě vyjde na 139,- Kč. Jinak ten servis Ti nabízí G13, protože  buď nemá G12 evo na skladě, nebo se chce mermomocí zbavit staré G13, které asi dochází skladovací lhůta (5 roků od výroby), nebo prostě je neznalý technik , což je  bohužel taktéž v poslední době hodně časté.

 

Nová chladící kapalina v prvním plnění koncernu VW.pdf

G13 _ slepá ulička vývoje, nebo klid před bouří.pdf

Editováno: , autor: DušanV
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Děkuji za poučení ano jste blíže sibiři, mě zase nepřipadne normální dolívat litr po jakýchkoli kilometrech či době. Mě náplň vždy vydržela do předepsané výměny bez doplňování u fabie i octavie a rapid po 25 tis nechce taky nic. 

Editováno: , autor: ben06
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

S tím dolejváním čistý vody bych nebyl tak hrrr. Blíží se zima, tak změřit co tam je vůbec za směs ať to není jen samá voda. Pokud nemáš tucha jak stará je, tak vypustit komplet a dát si svojí novou směs. 

Pak dolejt a hlídat. Co mám zkušenost s víc sutana tak od plna do půlky mizne rychleji a vod půl do minima se to zpomalí. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ja teda neviem ale už od OIII tieto nové zázračné motory , hlavne diesle , za 30tis liter vody len tak lupne ... ak sa mechanik na prehliadke vyserie na to a nedoleje tak často auto 1000km po prehliadke príde bez vody ... úniky nikde ... zrejme je to dobre porézny motor ... 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...