Přejít na obsah

Voňavka, osviezovac do auta


Kubo22

Doporučené příspěvky

vůně do auta jsou nejškodlivější chemie co může být. dýchat to naplno v uzavřeném prostoru je sebepoškozování. asi nejlepší koupit si nějaký držáček na vůni, např toto a koupit si čistě vonný olej který se do toho naleje např na vatu nebo něco savého). já je kupuju např v Globu, mají tam 200 druhů všech možných vůní, jedna lahvička stojí asi 50,- a vydrží nafurt. A fakt to voní a je přírodní. Samozřejmě vůni jen když je auto čisté a bez pachu. O víkendu se mi v něm vychcala kočka a přebíjet to santálovým dřevem byl hardcore. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jste na nového člena zbytečně tvrdí, podle mě.

 

Ale k tématu. Základem je, jak píšou kolegové, aby auto nesmrdělo samo o sobě. Tedy základem je čistá klimatizace, měněný kabinový filtr apod. Důležité je taky v autě nevozit "odpad". Ať už obaly od potravin, hadry, nebo cokoliv jiného.

 

K osvěžovačům by se dalo psát asi dva dny v kuse, takže jen ve zkratce. Existuje několik variant:

 

1. Vůně do ventilace - Vydrží většinou relativně dlouho, mně osobně třeba vůně po určité době omrzí, navíc nemám rád "krámy" zapíchané do palubovky. Co je k dispozici viz https://www.carmedia.cz/autokosmetika/osvezovace-vzduchu/vune-do-ventilace/

 

2. Vůně v plechovkách - průkopníkem je společnost California Scents. Některé vydrží až bizarně dlouho. Sám mám jednu plechovku už asi rok v garáži a pořád ji cítím. :-)

Viz https://www.carmedia.cz/autokosmetika/osvezovace-vzduchu/vune-v-plechovkach/

 

3. Závěsné vůně - něco na způsob stromečků Wunder Baum, ale kvalitativně (podle mě) úplně jinde. Jsou na výběr stovky různých příchutí a vůní, včetně imitací klasických parfémů. Většinou nevydrží tak dlouho (já osobně používám právě tuto variantu). Viz https://www.carmedia.cz/autokosmetika/osvezovace-vzduchu/vune-zavesne/

 

4. Vůně v rozprachu - krátkodobý efekt, na druhou stranu nejméně invazivní. Stříkají se většinou do koberců, kde vydrží v řádu dnů. Když čistím auta, na závěr zákazníkovi auto tímhle provoním, pěkně to podtrhne "čistotu" auta. Jen musíš volit neutrální vůni, ne nějaký masakr. Viz https://www.carmedia.cz/autokosmetika/osvezovace-vzduchu/vune-v-rozprachu/

 

 

  • Díky 1
  • Pozitivní 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ďakujem všetkým, čo odpovedali k téme ten rozprašovač, na koberce vyzerá veľmi dobre. Asi to skúsim. 

 K ostatným len toľko: tiež sa doma sprchuješ a umývaš každý deň, a  potom ráno si dáš deodorant pod pazuchy, alebo voňavku. A robíš to prečo, lebo smrdíš ? Hádam nie preto aby si prekryl zápach z toho, že si sa neumýval  ???  :-)  Tak načo zbytočne špekulácie o tom, prečo to chcem.  Skôr vlastný názor a odpoveď by pomohla ako toto...

 

A to som sa nechcel zbytočne niekoho dotknúť. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

U mě v autě je po roce a cca 15 000 km stále cítit "novota", která je přiživována vyživovačem kůže a ošetřovačem plastů. Přesto jsem si do auta dal plechovku California Scents Route 66, která novotu jemně doplňuje a drží docela dlouho. I přítelkyně je s vůní OK, a ta jakoukoliv silnější vůni nesnese. A i já nejsem příznivcem silných a sladkých vůni, u kterých si mnozí pochvalují dlouhou výdrž.

 

Přesto možná půjdu časem do nějakého difuzoru (dám ho do zadních výdechů, kde nebude na očích) u kterého lze měnit polštářky a dávat si tam vlastní vonné oleje. Vyjde to na zlomek ceny oproti hotovým řešením.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Právě teď, Wazi napsal:

Žena mi koupila takový kovový držáček, kam dám polštářek, na který nakapu éterický olej a voní to příjemně, žádná chemie.

Toto je cesta, ktorou pôjdem asi aj ja. Auto je relatívne nové. Čiže nič iné tam zatiaľ nesmrdí ani nepáchne + máme v práci ozónový generátor, tak to budem čistiť pravidelne. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dobrý přístup, lehká parfemace něčím kvalitním jistě neuškodí. Jenom opatrně s intenzitou a nemíchat různé vůně.

 

A sorry za ostřejší první příspěvek, ten dotaz k tomu vybízel :)

Občas když vidím, co si někteří jsou schopni všechno najednou narvat do všech výdechů a navěsit na zrcátko... to opravdu hraničí se sebepoškozováním.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...