Přejít na obsah

Leve predni kolo vice ojete


mike_k

Doporučené příspěvky

Po 4 letech provozu jsem si vsiml, ze leve predni kolo je na nasem Citigo ojete o dobry milimetr vice nez vsechna ostatni kola. Geometrie byla nedavno delana a pred i po mereni byla OK. Co je jeste zajimavejsi je, ze na nasi Octavii se tentyz problem vyskytuje take po cca. 6 letech jezdeni. Napada nekoho, cim by to mohlo byt? Napadlo me jedine snad, ze v obou nasich autech jezdi 99% casu pouze ridic, takze je vice vahy na leve strane ale nezda se mi ze by to udelalo takovy rozdil. Je to viditelne pouhym okem i z dalky. Pneu jsou oboji pred vymenou, takze ten milimetr navic je za celou zivotnost pneumatiky. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pamatuji na mnoho roků zpět u tchána v práci jezdil jeden se Škodou 1203 a auto když stálo na parkovišti, tak bylo výrazně nakloněno. Ale řidič měl poctivých 250 kg živé váhy. :-)

Jinak předpokládám že si kola poctivě značíš kde byla a přehazuješ jen předek na zadek.  Vzpomínám ještě na příručku Š100 jak se mají měnit pneu, kde pneu vystřídala všechny pozice včetně rezervy. Ale to asi nebude tvůj případ, že? Samozřejmě vtip. Na firmě jsem se už několikrát potkal se situací, kdy měl někdo sjetá kola každé jinak, například 4,5,6,7 mm, to byl následek chytráků v pneuservisu, kteří neoznačovali po sundání pozice kde kola byla a při dalším nazouvání to prohodili tak, že to dopadlo takto.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano, nerovnoměrné, ojeti muže způsobovat i váha řidiče, který jezdí sám. Někdy si stěžují i na to, že auto táhne doleva, popřípadě na křivý volant.

 

@HWSpeedy přeháníš, 250kg se za volant 1203 nemůže vejít. A to nemluvim o tom, ze takovy clovek by tam ani nevylezl. Kdysi jezdil kolega 1203 se160kg, volant ruckoval a na košili mel pruh od volantu. Na dalši téměř metrak tam už není místo. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...