Přejít na obsah

Automatické přepínání režimu virtuálního kokpitu při zadání cíle v navigaci - jak vypnout?


Doporučené příspěvky

Už jsem z toho běsnej! :-)

Netušíte někdo, jak zařídit aby se mi po zadání cíle v navigaci neměnil režim virtuálního kokpitu?

 

Standardně mám zobrazení s centrálním otáčkoměrem a po zahájení navigování se mi samo přepne na režim s mapou - to nechci.

Nevím jak, ale podařilo se mi to kdysi v nastavení asi nějak nastavit a automaticky zahájení navigace nic nedělalo. Teď to začlo zase dělat - buď samo od sebe, možná to spustila aktualizace dat, kterou jsem udělal nebo jsem nechtěně zmáčknul nějakou kombinaci, která to ovlivňuje.

 

Nemáte někdo tip, jak nastavit, aby spuštění navigace neměnilo budíky? Dá se to sice vrátit na tři kliknutí, ale pije mi to krev.

 

Díky moc!

 

IMG_20201111_202845.jpg

IMG_20201111_202826.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo sorry, jsem zapomněl napsat že mám Superb 3 combi datum výroby 04/2020 a v něm Columbus. Navedl jsi mě znovu zapátrat v manuálu, kde už jsem teda hledal dvakrát a neúspěšně. A našel jsem, že by mohlo tohle vyřešit nastavení navigace>mapa>zobrazení ve sdr. přístroji. Vezmu tepláky a jdu vyzkušet! :-D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak ani prd. V tom nastavení mapy si jenom vyberu jestli 3D/2D a jestli ve směru jízdy. Žádnou další položku jsem v nastavení navigace nenašel. Ani v nastavení režimu zobrazení virtuálního kokpitu mi nepomohlo nastavit nic, co by tomu zamezilo.

 

@Patrik1971: Strašně mě to točí, ale asi bych s tím uměl i žít :-D. Jenomže jsem byl nějak schopen to dostat do stavu, že se to tak nechovalo - takže nějaká cesta existovat musí.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já jezdím jenom s tímhle sportovním zobrazením (otáčkoměr) a vím že mě to ze začátku přepínalo po zahájení navigace zobrazení displeje. Nějak se mi povedlo to asi nějakou kombinací nastavení změnit a teď jsem půl roku jezdil s otáčkoměrem a ani po zahájení navigace se nic nepřepínalo - jezdím kvůli dopravním info na navigaci každý den. Dva dny zpátky (shodou okolností jsem nahrál aktuální mapy) to začalo fungovat tak jak píšeš standardně zase po zahájení navigace režim přepínat. No zkusím ještě laborovat a třeba se to zastaví někdo, komu se to povedlo. Když ne, tak se s tím budu muset asi smířit. Každopádně díky!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No tak dva kliky na přepnutí displeje je pořád menší opruz než zapojovat telefon :-).

 

Jinak Waze je lepší co se týče aktuálnosti dat - myšleno nových silnic, čerstvých uzavírek, předělaných křižovatek a podobně. Zrovna R7 je teďka celá rozhašená a škodovácká navigace nechápe, že je tam postavená provizorní trasa a tahala by mě nesmyslně dlouhou cestou.

Co se týče aktuálnosti dopravní situace, tak tam bych řekl že je to nastejno, respektive mi přijde dokonce i lehce lepší columbus.

 

Prostě když je někde bouračka a poslední půlrok se neměnila silnice, tak pohoda. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Tak jsem se oficiální cestou dozvěděl, že to jak se to chová (přepnutí režimu po zahájení navigace) je "feature", tedy že se to tak má chovat. A to že mi to předtím nedělalo bylo špatně :-D

 

Takže po nastartování mám rutinu vypínání start/stop a k tomu si přidám po zahájení navigace "dvojklik" na přepnutí režimu virtuálního kokpitu kuafix! 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 měsíců později...

Tak zase update!

Z ničeho nic se to začalo chovat zase tak jak se mi líbí - tedy sednu do auta, mám nastavený režim cockpitu na sportovní režim s centrálním otáčkoměrem, zadám do navigace cíl a režim cockpitu se mi nepřepne. 

Nic jsem neměnil, nic neaktualizoval a najednou se to začalo chovat stejně jako na začátku. Teď jsem udělal update map 2021/2022 a stále drží. No jsem z toho jelen, i když spokojenej.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 měsíců později...

Zdravím, podařilo se to někomu vyřešit? Mám S3 ze září 2021 a chová se to zasr takto. Pti zapnutí navigace (jedno jestli zabudovaná nebo waze přes android auto) tak se přepne virtuální kokpit do režimu mapy.

 

Akorát mohu vypnout zobrazení mapy v kokpitu, ale to se jen neobjeví mapa ale navigační šipky, takže k přepnutí stejně dojde. 

Navigace Amundsen. 

 

Díky. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Nevyřešil jsem to a pro změnu se mi to před měsíce začalo zase chovat "tak jak je to správně dle škodovky". Tedy se mi budíky samy přepnou po zadání cíle.

Zase se to začalo chovat z ničeho nic. Nic jsem neměnil, nic neupdatoval, prostě šup a chová se jinak!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...