Přejít na obsah

Nefunkční přední stěrače a klima


HAL9000

Doporučené příspěvky

Zdravím!

 

Asi před měsícem mi Fábka 2 (2010, Ambiente) začala občas vynechávat co se týče předních stěračů. Páčka spouští jen zadní stěrač a to jak směrem od sebe tak i k sobě. Ostřikovače nejdou vůbec přední ani zadní.

Navíc jsem si včera všiml, že s tím asi bude spojený problém v klimatizaci (Climatronic), která se sice tváří, jako že jede, ale nikde nic nefouká.

Záhada je, že to všechno nedělá konstantně, ale většinou když se znovu nastartuje po delší jízdě a kratší pauze. Pokud auto přes noc stojí, ráno se to napoprvé prakticky vždy chytne. Nějakou solidnější pravidelnost jsem v tom nevysledoval a pokud ji nechám chvíli (cca pár hodin) odpočinout, je to většinou ok.

 

Varovným znamením, že to nepůjde bývá po zapnutí zapalování takové nepravidelné rychlé ťukání někde vprostřed pod palubkou, jako kdyby se něco snažilo sepnout. To může trvat tak 10-20s, než to vzdá.

 

Pojistky vypadají ok. Ta, co má být podle příručky na stěrače, tam když to začalo dělat ani nebyla zapojená a do té doby nebyl problém. Zkusil jsem tam tehdy jednu píchnout a rozchodilo se to. Nicméně ať tam je nebo není, na ty náhodné výpadky se to nezdá mít vliv.

 

VAG hlásí chyby:

01273 - Fresh air blower

00975 - Rear window defogger

 

Máte někdo zkušenost s touhle podivnou kombinací závad?

Editováno: , autor: HAL9000
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Konkrétní zkušenost nemám, jen uvažuju. Buď jde o nesouvisející chyby/problémy a potom to může mít celou řadu příčin - stěrače vadnou páčku nebo zkrat v kabeláži (nejspíš přímo u páček), výhřev vadný spínač nebo zkrat v kabeláži (nejspíš v průchodce ze střechy do dveří), klima navíc závadu v jednotce ventilátoru (J126) nebo Climatroniku (J255). Pokud bych hledal společný jmenovatel, jsou to všechno zařízení s vysokým odběrem proudu a všechny jdou tak či onak přes BCM (J519), takže jestli není problém tam. Třeba ne rovnou přímo závada v jednotce, ale jenom vlhkost/oxidace v konektoru. Bude to chtít prohlídnout a případně proměřit, což může být dost voodoo, když to nedělá pořád. :(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

@JayBee1 - díky za rady! Zkusil jsem prolézt kabeláž, kam až jsem se dostal bez sundávání volantu atp. ale nikde nic. Nakonec jsem to svěřil odborníkům a údajně to bylo nějaké špatné relátko u spínací skříňky. Tak třeba to někomu pomůže, kdyby v budoucnu zápasil s podobnými příznaky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...