Přejít na obsah

Lze doinstalovat bezdrátový SmartLink?


Doporučené příspěvky

Zdravim,

 

rodice si poridili z druhe ruky Kamiq 1.5 TSi Style v temer max vybave. Soucasti infotainmentu je i spojeni Smartlink (pro Apple Carplay). Bohuzel jsme zjistili, ze ac Kamiq standardne bezdratovy SmartLink umi, tento vuz jej nemel od koupe aktivovan a funguje tedy jen dratove. 
 

Muj dotaz je tedy jasny - je mozne bezdratovy smartlink aktivovat dodatecne? Predpokladam, ze auto veskery nutny hardware uz ma a jde jen o softwarove odemknuti. 
 

Diky moc. 

Editováno: , autor: budis
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 2 týdny později...
  • o 2 týdny později...
  • o 5 týdny později...
  • o 5 měsíců později...

Ja to vyresil pomoci Carlinkit 2. Radeji bych nativni reseni, ale toto je vice nez dobra alternativa ke kabelu.

Pouzivam ho cca mesic a spokojenost 95%. Jedinou vytku co k adapteru mam a nevim cim je to zpusobeno, jestli adatapterem jako takovym nebo mozna telefonem...? kdykoli prejizim pres koleje tak se spojeni prerusi na cca 5-10s a pote opet naskoci... Nejdriv jsem si myslel, ze je to zpusobeno otresy prejezdu, protoze k tomu nepouzivam origo kabel a musel jsem docela dost  plastu okolo konektoru "uhlodat" protoze origo je nejaky super slim usb-c konektor, tak jestli to tam nejak blbe nesedi, ale to same se deje s origo kabelem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...
  • o 1 rok později...

No mě to prodejce dopředu nesdělil a když jsem chtěl na prodejně při převzetí auta, ať mi ten bezdrát nastaví do telefonu, tak se vymluvil na to, že pro první nastavení je nutný kabel (který jsem sebou samozřejmě neměl), ale že tam určitě je. Stálo mě to tři další návštěvy autorizovaného servisu, než jsem se dozvěděl definitivní informaci, že v tom autě není pro bezdrát HW a že mám smůlu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak dneska QuadLock dorazil a pecka. Funguje to jak má. Zapojíš do USB-C v autě, na displeji auta naskočí Airplay obrazovka s názvem pro telefon, na něj se připojíš přes BT a hotovo. Při dalším nastartování už se spojí automaticky. Sežere to sice jeden USB port, ale jinak to maká jako vestavěné. Krabičku jsem oboustrannou páskou nalepil ze spodu schránky pro telefon, takže nikde nechrastí a není vidět. Škodovka má u mě vroubek za nedodání objednané konfigurace, ale tohle je naprosto dostačující náhrada. Ještě jednou díky za tip.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ještě jsem přes to netelefonoval, ale pokud to má nějaké latence, tak oproti kabelovému spojení jen minimální. Waze, což je můj hlavní účel využití, naprosto bez problémů. Jinak ano, jede to přes wifi, ale to nijak nenastavuješ. Jen se připojíš na BT a na telefonu odklepneš povolit Carplay. Spojení se nastaví samo. Jezdil jsem s tím zatím asi jen tři hodiny, ale výpadek žádný. Za mě je to opravdu plnohodnotná náhrada za vestavěné řešení. Tou jednoduchostí zprovoznění jsem byl až překvapen.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...