Přejít na obsah

5-te dvere nastavenie


podko

Doporučené příspěvky

Ahojte,

 

ako nastaviť zatváranie kufra? Od výroby sa mi jedna strana zle zatvárala, musel som trieskať s kufrom. Auto išlo do autorizovaného servisu, kde mi to nastavili tak, že už aj druhá strana nejde zavrieť. S kufrom je nutné trieskať. Dokonca ho musím zatlačiť aby sa zavrel. Škoda rapid liftback. Na kufre aj v karosérií sú také umelé západky, stačí sa pohrať s nimi? Ďakujem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

U @miklisek relativně na začátku vlákna o jeho autě je vše na toto téma napsané, včetně historie vývoje tohoto detailu. (mimochodem, i tady se něco dočteš - https://forum.skodahome.cz/topic/149396-dorazy-víka-kufru/Za sebe přidám, že já s tím modifikovaným řešením nebyl spokojený (byť si myslím, že je technicky správné) - pořád mi tam něco lupalo. Takže jsem se vrátil k původnímu řešení. Nastavení původního řešení viz. dílenská příručka - ve zkratce - oddělat ty vymezovací klínky, seřídit víko kufru pomocí otáčení gumových dorazů (na spodku kufru). Vrátit klínky a seřidit je, aby se jen dotýkaly gumového protikusu co je na dveřích (= jsou to jen tlumiče vibrací, nikoliv dorazy).

 

Editováno: , autor: ondra.rs
doplnění
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Mám čerstvě koupeného Rapida 2019 z bazaru a dělá mi úplně přesně to samé, pokud jsou zavřené všechny dveře a jdu jen do kufru, musím s víkem vice praštit, aby mi centrál dal blinkry vědět, že se kufr dovřel a uzamkl. Ani namazání drážek tlumičů vibrací, žádnou změnu nepřineslo. Pokud si však nechám pootevřené levé zadní dveře(s jinými jsem to nezkoušel) tak mohu páté dveře jen pustit z cca 15cm a ty perfektně a tiše zacvaknou.  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...