Přejít na obsah

Zadní náprava - odklon kola, každé kolo jinak "vysunuté"


OndeXx

Doporučené příspěvky

Zdravím, už nějak dobu řeším problém s tím, že na Octavii 1 (předokolka) každé zadní kolo vylézá z blatníku jinak (levé je více schované, pravé skoro zarovno s blatníkem) a také to levé má jiný odklon. Zadní náprava byla hodně zrezlá, hlavně uchycení silentbloků vypadalo už hodně špatně, plus jeden silentblok byl úplně KO. Nechal jsem tedy vyměnit zadní nápravu se silentblokama za úplně novou (ne čínskou), plus nové tlumiče (jeden byl vyteklý).

Bohužel "problém" přetrvává, zlepšení je tam jen hodně mírné. Na geometrii s tím mechanik hýbal (povolil uchycení držáků a silenbloků) a seřídil to, levá strana je v zelených číslech, pravá červená ale na hraně. Více mechaniků mi řeklo, že pokud to nijak netáhne (což netáhne) a nesjíždí se kola, nemám to řešit (což se mi ani po docela nákladné výměna nápravy už nechce). Takže se ptám spíše informativně, než že bych se opět pouštěl do další nákladné opravy. Jízdní vlastnosti OK, po této výměně je to značně stabilnější.

Už moc co vyměnit tam stejně není, leda tak náboj a čep. Ale že by způsobovali tohle?

Řešili jste už někdo něco podobného? Popř. jaký je na to váš názor či možné řešení?

 

 

 

Editováno: , autor: OndeXx
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...
  • o 5 týdny později...

Zdravím, zatím ne. Dával jsem novou zadní nápravu, ta origo byla už na pár místech docela zrezlá, plus samozřejmě nové silentbloky a vypadá to pořád úplně stejně. Takže zkusím ještě vyměnit čep (1J0 501 117 A). Byl jsem na geo, odklony levé zadní kolo -1°27' pravé -0°58' (v červeném).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...