Přejít na obsah

Carplay - sekání hudby


Doporučené příspěvky

Ahoj, 

mám problém, že se mi přes CarPlay sekají písničky. Když pustím hudbu uloženou v telefonu (Apple music), tak je to ok, ale když pustím nějaké album přes Apple Music (které uložené nemám), tak se mi každý song sekne na cca 5 vteřin na začátku každé písničky. Možná to je chyba iOS 14. Nemáte někdo podobný problém?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo . me se to deje přes Car Play, pokud přehrávám audio - je jedno jaké. Neděje se to (aspoň u mě) u všech písniček, jen u některých, a ne náhodně - čili pokud u konkrétní písničce k tomuto problému dochází, docházi k němu vždy , a na stejném místě.

 

zbytek carplaye, i když dojde k záseku, je nadále funkční, takže problem asi nebude přímo v carplay implementaci, ale neschopnosti škodovky přehrát nějaký .. formát, či .. bůhví co.

 

jinak, je nás víc, problém s tímto měla/má spousta lidí.

Editováno: , autor: Tragedie_v_JZD
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám stejný problém. U mě se to ale seká jen u písniček, které se stahují online z Apple Music. Pokud mám album stažené v telefonu, tak to hraje bez problému.

Myslím, že to bude souviset s tím, že Apple CarPlay je připojené přes WiFi (s infotainmentem) a že při potřebě stažení následující skladby to telefon zkouší právě přes tu WiFi a když mu to samozřejmě nejde, protože v autě nemám dokoupený datový balíček, tak přejde na LTE. Proto se to na chvilku sekne.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Záleží na tom, jestli skladba/album již byla někdy na telefonu přehrána. Pokud ano, tak je uložena v paměti a to i přes to, že není označena ke stažení pro offline přehrávání.

Nevím jak Spotify, ale Apple Music to tak dělá. V tomto případě se mi vše z Apple Music  přehrává bez problémů a k „sekání“ nedochází.

Tedy, pokud mám hudbu offline nebo jsem jí už někdy na telefonu přehrával, tak je vše v pořádku. Pokud si doma něco přidám do knihovny a poprvé si to pustím v autě, tak to dělá popisované sekání. Jak už jsem jednou psal, telefon je připojen na WiFi v autě, ale ta nemá přístup do internetu a proto telefonu chvilku trvá, než přepne na LTE. Ještě jsem v iPhonu nezkoušel zapnout „Asistent WiFi“ a třeba by to pomohlo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mně se nedávno (sice Scala, ale bude to podobné) začla sekat/vypadávat hudba na zlomky vteřin při přehrávání (bezdtrátový CarPlay a hudba z iTunes knihovny na telefonu, tedy žádný stream). A přemýšlel jsem co je jinak a přišel na to, že nedávno jsem v infotainmentu povoloval připojování k Wi-Fi v okolí (tj. pro připojení na hotspot telefonu), abych vyzkoušel aplikaci Kalendář, která vyžaduje data mimo ty "v ceně" pro Connect služby. Když jsem to vypnul a telefon se připojuje kladicky na hotspot auta, tak to jede plynule bez sekání. Přijde mi, že na linku výše je to zmíněno.

 
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 6 měsíců později...

Už někdo zjistil čím to je? Že se to přes Carplay každou chvíli škube a pak to chrčí.používám kabel a iphone 11.Vypozoroval jsem ,že když třeba přepnu na car nebo třeba setup tak to taky škubne jako by ten systém auta nestíhal…Klasicky bluetooth funguje v pořádku. Za každou radu budu rád..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 1 měsíc později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...