Přejít na obsah

Závada elektro Škoda fabia 1, problém neanalizován


fabia 1.2htp jezdec

Doporučené příspěvky

Zdravím borci, 

Tak mám tu další věcičku, kterou se mi nedaří odhalit. Stále a stále bliká kontrolka (!) a 3x pípnutí na počátku. (pouze při jízdě) nikoli při startu a stání. Už jsem zkoušel všechno. Nicméně jsem narazil na problém, že s touto kontrolkou a pípáním se objeví i svítící zadní led světlo ale jen 3 ledky. Je tu někdo kdo řešil obdobný problém ? Nebo dal radu na co se zaměřit/hledat nyní ? Dost mě to otravuje, nehledě na to, auta se zamnou bojí jezdit :D Když sešlápnu brzdu tak ledka vzadu svítí normálně kompletně. Také sem si všiml, že to svítí pouze když na zapnuté žhavení nebo nastartováno. Jakmile mám vypnuté zapalování a  mám třeba jen trojhuhelnik a parkovačky tak to nesvítí. 

Dotaz zní, jak a co hledat za závadu, aby to přestalo svítit a fungovalo to normálně pouze při brzdě ? Díky za reakce, už jsem fakt na nervy z toho :) 
(Foto 1 žhavení) ///(Foto 2 žhavení off)

1.jpg

2.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak čidlo ruční brzdy je ok :( zkoušel sem pomocí drátku, a stejný problém. Zkoušel sem i bez čidla. Stejné.

Na to brzdové, ok zkusím rozebrat 5 dveře a omrknout to. Díky moc :) Dám vědět co jsem zjistil a jestli to bylo kabeláží. ( Dotaz hledat ten problém v zadních dveřích ? nebo kudy to ještě jde ? kabeláž myslím) Děkuji. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano ano čidlo ruční brzdy je ok. S jistotou sem zkoušel ještě jiné. A problém zůstává. To čidlo brzdovky už sem taky někde četl, ale ještě sem ho neokoukával. všiml sem si avšak, že je součástí nádobky ? Nebo se pletu ? Podle mě jestli jsem dobře koukal jediné co zmůžu je vyndat kabel prostříknout a vrátit. :( 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mambo díky !!!! Tím začnu, každopádně je to dost divné, nějak sem se s tímto ještě nesetkal u žádného auta. Navíc blikající kontrolka brzd současně s tím svícením jen na 3 led. No divné. :(ˇMoc si rady nevím. Ale v servise mi řekli, že jen podívat se na to, a hledat závadu okolo 2000 :( To mi přijde šílené. Takový divný servis, ale za v ýměnu vlnovce si řekli 1500 což je prej dobré. Tak nevím co jak jim věřit. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 42 minutami, fabia 1.2htp jezdec napsal:

To čidlo brzdovky už sem taky někde četl, ale ještě sem ho neokoukával. všiml sem si avšak, že je součástí nádobky ? Nebo se pletu ? Podle mě jestli jsem dobře koukal jediné co zmůžu je vyndat kabel prostříknout a vrátit. :(

 Skus vytáhnout konektor a dát tam propoj z drátku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

k neuvěření jak je chyba jednoduchá a vyřešená. Po spolupráci druhé osoby bylo zjištěno, že nesvítí jedna žárovka v brzdovém světle, a proto dělalo kraviny to ledkové světlo horní. Šílený. Výměna žárovky za minutu a 10 sec. a závada vyřešena. Funguje normálně tak jak má. Díky všem za pomoc, a já jsem rád že sem se nepustil do rozebírání zadních dveří. 

Téma lze zamknout. 
Díky moc všem. Tak už jen ta kontrolka brzd :D 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...